jamles 17.05.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 w upały to pewnie taras jest otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 17.05.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Noto super, że masz tak cieplutko w chwilę moment, ale czy w upalne dni nie masz czasem tropiku? Cześć wszystkim kawiarnianym bywalcom. Trochę Was podczytuję i może odpowiem Molly o moich doświadczeniach. Z tego co pamietam mam zbliżoną wymiarami oranżerię do Ew-ki. Ok. 20m2, usytuowaną od str. płn-wschodniej. Tak jest chyba najlepiej, bo... no właśnie w lato jest jest jednak bardzo ciepło. Trzeba, jak mówi Jamles wietrzyć! Niestety przy ostrej zimie włączam elektryczną podłogówkę. Jest zbyt zimno. Ale generalnie to super miejsce. Ja je lubię zwłaszcza gdy pada deszcz... otwieram sobie szeroko okna, deszczyk pada, a człowiek z kieliszeczkiem winka chłonie naturę... Tak wygląda moja oranżeria o wym. 6 x 3,8 jeszcze przed zagospodarowaniem... trochę teraz tam więcej kwiatów http://img210.imageshack.us/img210/930/p1050051.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 w upały to pewnie taras jest otwarty normalnie jakbyś był na nim w upalne popołudnie na zimnym piwku zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 (edytowane) . trochę teraz tam więcej kwiatów http://img210.imageshack.us/img210/930/p1050051.jpg Indyk- ale masz piękne miejsce w domciu mój taras ( wciąż tak o nim mówie bo przecież przez 6 lat był otwarty na ogród) to wystawa wschodnio-południowo-zachodnia czyli od rana do wieczora słoneczna więc słonce dociera nawet kiedy pokaże się na chwilę .........zimą temp jest minusowa ale też dochodzi do +30 st kiedy dzień jest słoneczny ......nie mamy żadnego ogrzewania - korzystamy z niego wtedy, kiedy temp jest odpowiednia Wszystkie 4 drzwi są przesuwne czyli podzielona ściana między słupami jedną część ma stałą a drugą ruchomą więc w czasie upałów jest super przewiew zabudowaliśmy taras ze względu na wiatr .....teraz nareszcie mamy z nim spokój Indyk- a pokażesz swój ogród w całości ? Edytowane 18 Maja 2012 przez Ew-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 18.05.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Indyk- ale masz piękne miejsce w domciu Indyk- a pokażesz swój ogród w całości ? Dzięki! A u mnie taras był w projekcie na całą długość domu. Taras długości 12 metrów!!! Komu potrzebny jest taki długaśny taras!? Wpadłam na jakże genialny pomysł by połowę oszklić, dorzucić trzy veluksy na dach i tak powstała oranżeria Potem wchodzę na FM a tu druga taka sama genialna. No to my są dwie! Co najmniej ! Co do ogrodu... ja bym z przyjemnością pokazała, ale za bardzo nie mam co Dopiero rodzi się bólach. Mam ambicję w tym roku zrobić kilka kwiatowych rabatek. Posadzone w ubiegłym roku róże nie przetrwały zimy Ok, ale mam widok na (jak to ja nazywam) mój park na staw i na pola gdzie przychodzą sarny lisy i inne tam takie. Tu jest daleki widok na taras i oranżerię. Troche widać... chyba? Tam gdzie bujaki to właśnie taras. http://img204.imageshack.us/img204/9894/p1050455n.jpg Staw, park.. http://img62.imageshack.us/img62/5818/p1050380k.jpg http://img804.imageshack.us/img804/9312/p1050573e.jpg Pozdrawiam serdecznie. Twoja oranżeria jest dla mnie inspiracją! Widać, że ją dopieściłaś! Pięknie jest... Edytowane 18 Maja 2012 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ok, ale mam widok na (jak to ja nazywam) mój park na staw i na pola gdzie przychodzą sarny lisy i inne tam takie. ... Boszeeee ale Ty masz cudne widoki ......i staw i park !!!! :)nie martw się ....na piękny ogród masz całe życie taras 6 m to zupełnie wystarczy a resztę masz odkrytą -rozumiem (to tam gdzie stoją fotele?) ...a co masz na podłodze ? widać ,że to jakieś drewno Dlaczego nie masz galerii ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 18.05.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Boszeeee ale Ty masz cudne widoki ......i staw i park !!!! :)nie martw się ....na piękny ogród masz całe życie taras 6 m to zupełnie wystarczy a resztę masz odkrytą -rozumiem (to tam gdzie stoją fotele?) ...a co masz na podłodze ? widać ,że to jakieś drewno Dlaczego nie masz galerii ??? Ewo, taras jest zadaszony. Na podłodze mam drewno/sosnę. Miękka jest, ale wytrzymuje nasze balety W oranżerii gres imitujący drewno. Nie pamiętam jaki... ... Mam do Ciebie pytanie. Możesz mi podpowiedzieć coś w sprawie firan. Z czego szyłaś? Sprawdzają się jako zacienienie? Czy służą jako element wystroju? Przydałyby się i u mnie jako zacienienie w lato... Koniecznie chciałabym uszyć w tym roku. Mam maszynę więc może sama bym się podjęła... Edytowane 18 Maja 2012 przez Gosc_123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 18.05.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Acha! Doczytałam o tym tarasie. Taras i oranżeria są tych samych wymiarów czyli 3.8 x 6m czyli po ok. 20 m2. Wystarczy w zupełności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 18.05.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Mam do Ciebie pytanie. Możesz mi podpowiedzieć coś w sprawie firan. Z czego szyłaś? Sprawdzają się jako zacienienie? Czy służą jako element wystroju? Przydałyby się i u mnie jako zacienienie w lato... Koniecznie chciałabym uszyć w tym roku. Mam maszynę więc może sama bym się podjęła... zasłony i karnisze to Ikea ....2 szt w paczce ...musiałam je mocno skrócić ....jestem z nich zadowolona - można je spiąć (troki są w kpl ) lub rozsunąć i zasłonić się od wścibskich oczu lub słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 19.05.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Dziewczyny proponuję toast za takie wspaniałości jakie macie u siebie... te tarasy, parki, stawy ,itd... dech zapiera... takie wspaniałości http://4.bp.blogspot.com/-8aA5aOzN1YQ/Ts2mPNT44QI/AAAAAAAAB6g/UZGOMg6Rl4E/s1600/wine_toast.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_123 19.05.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Dziewczyny proponuję toast za takie wspaniałości jakie macie u siebie... te tarasy, parki, stawy ,itd... dech zapiera... takie wspaniałości Dołączam z najwyżsżą przyjemnością! I dodaję muzykę z tysiącem drinków i nastrojem pasującym do wszelkich naszych ukochanych okoliczności przyrody! Na zdrowie wszystkim Klubowiczom! http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif http://www.youtube.com/watch?v=r0KkpUKfM04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 19.05.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Bardzo mi się podobała muzyka, gdyż jest nastrojowa....a dzisiaj są moje urodziny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.05.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 ....a dzisiaj są moje urodziny:) Molly ....życzę Ci wszystkiego co piękne i ....dzisiaj nieosiągalne sto lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 21.05.2012 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ew-kaBardzo dziękuję za życzenia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 23.05.2012 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Molly, spóźnione ale nie wystygłe jeszcze buziaczki ślę Przyszłam zdenerwować pracujących;) Lecę za sekundę na uuurlop , będę se pod palemką sączyć drinki z palemką. na pocieszenie ..zostawiam Wam truskawków moc. http://store.masterofmixes.com/images/products/mom-straw-sizes-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.05.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ewciu ,Molly - spóźnione ale szczere życzenia - WSZYSTKIEGO NAJ A w temacie urodzin chciałam poinformować, że 28 maja swoje urodziny obchodzi nasz Tomek 1950 i z tej to okazji prowadzimy licytację - serdecznie zapraszamhttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?243-Urodziny-Tomka1950-AUKCJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.05.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Edzia - dziękuję Ziaba- Ty se leż pod tą palemką i zażywaj kąpieli słonecznych ino pamiętaj coby odpowiednie filtry stosować bo liniejąca ziaba to nie będzie fajny widok miłego odpoczynku i spokojnego lądowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 24.05.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dziękuję wszystkim:) Ziaba- wypoczywaj za nas wszystkich, ale pamiętaj, abyś miała siły wrócić do nas:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 24.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 oczywiście pod Twoją nieobecność pocieszymy się truskawkową mocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 28.05.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 nieczynne czy za mocne truskawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts