Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za słowa pocieszenia, bo dopadła mnie ostatnio chandra budowlana większa niż można przypuszczać.Czy tego opóźnionego szczęścia mogę spodziewać się w okolicach marca czy jeszcze później? :roll:

EWA .

loniu,

najlepiej to daj nam dobry przykład... :smile:

Edzia,

Jaknajbardziej w marcu już będzie. Mniej więcej spełnia się to według wzoru: wyskość bociana nad domem podzielić przez wysokość domu (jak nie ma domu to trzeba wziąć najwyższe drzewo w okiolicy) otrzyma się ilość miesięcy lub tygodni do spełnienia (to jest zależne czy bocian leciał w kiedrunku wschodnim czy zachodnim). Zaczynamy liczyć od momentu jak bociany wylecą do Afryki.

A tak na marginensie to czy wiecie dlaczego bociany corocznie latają tam i z powrotem ? Czy przylatują do Europy czy raczej lecą na zimę do Afryki (który kontynent jest "ojczyzną") ?

Łatwo mówić a mi się wszystko na łeb wali.

kirownik budowy nagle stał się upierdliwy i czepia się wszystkiego, w pracy młyn a towar trzeba załatwiać, jednym słowem brakuje czasu na kawkę. No ale wykradłem 5 minutek i jestem.

Swoja drogą chyba muszę szybko sadzić duzo drzewbo ja mam chatę na łysym polu i wasze dyskusje na temat urokliwych miejsc wpędzają mnie w kompleksy.

Nikt mnie nie lubi ... Ja tu nie pasuje.... chyba zadzwonię do Atlasa to może postawią mi chociaż BOCIANA i też będę miał swojego dzikiego zwierzaka (choć mało ruchliwego - ale zostanie na zimę) :cry: ; :cry: ; :cry:

Jeśli chodzi o bociany, to mnie się wydaje, że ich ojczyzna jest tam, gdzie dorabiają się potomstwa. Że w Polsce je mają, to pewne, sama widziałam koło E40 takie malutkie czyściutkie, ale czy w Afryce ...? O to trzeba zapytać bociany. Nie wydaje mi się, bo chyba większość gatunków rozmnaża się raz w roku (wyjąwszy gryzonie), ale może się mylę.