Mamona Lisa 22.10.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 "Profesor filozofii stanal przed swymi studentami i polozyl przed soba kilka przedmiotów. Kiedy zaczely sie zajecia, wzial spory sloik po majonezie i wypelnil go po brzeg duzymi kamieniami. Potem zapytal studentów, czy ich zdaniem slój jest pelny, oni zas potwierdzili. Wtedy profesor wzial pudelko zwiru, wsypal do sloika i lekko potrzasnal, zwir oczywiscie stoczyl sie w wolna przestrzen miedzy kamieniami. Profesor ponownie zapytal studentów, czy sloik jest pelny, a oni ze smiechem przytakneli.Profesor wzial pudelko piasku i wsypal go, potrzasajac slojem. W ten sposób piasek wypelnil pozostala jeszcze wolna przestrzen. Profesor powiedzial: "Chcialbym, byscie wiedzieli, ze ten slój jest jak Wasze Zycie. Kamienie - to wazne rzeczy w zyciu: Wasza rodzina, Wasz partner.Wasze dzieci. Wasze zdrowie. Gdyby nie bylo wszystkiego innego, Wasze zycie i tak byloby wypelnione. Zwir - to inne, mniej wazne rzeczy: Wasza praca, Wasze mieszkanie. Wasz dom albo Wasze auto. Piasek symbolizuje calkiem drobne rzeczy w zyciu. Jezeli najpierw napelnicie slój piaskiem, nie bedzie juz miejsca na zwir, a tym bardziej na kamienie. Tak jest tez w zyciu: Jesli poswiecicie cala wasza energie na drobne rzeczy, nie bedziecie jej mieli na rzeczy istotne. Dlatego dbajcie o rzeczy istotne - poswiecajcie czas Waszym dzieciom i Waszemu partnerowi, dbajcie o zdrowie. Zostanie Wam jeszcze dosc czasu na prace, dom, zabawe itd. Zwazajcie przede wszystkim na duze kamienie - one sa tym, co sie naprawde liczy. Reszta to piasek. Po zajeciach jeden ze studentów wzial slój, wypelniony po brzeg kamieniami, zwirem i piaskiem. Nawet sam profesor zgodzil sie, ze slój jest pelny. Student bez problemu wlal do sloja butelke piwa. Piwo wypelnilo reszte przestrzeni - teraz slój byl naprawde pelen. Moral z tej historii - niewazne, jak bardzo jest wypelnione Wasze zycie, zawsze jest jeszcze miejsce na jedno piwo... " Choć zgadzam się raczej z wersją profesora, to jednak teraz to ja poproszę Gingersa M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 A ja poprosze tonę czekolady i kawusię... głodna jestem wrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 a ja poprosze moze jakas pizze? bo tez zglodnialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 22.10.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Służę : http://www.pbs.org/wnet/goingplaces3/madrid/slides/chocolate.jpg M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamona Lisa 22.10.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 I specjalnie dla mbz :http://www.math.uwo.ca/~srankin/mathscholars/2002/pizza.jpg M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mniam.... Mniammm.... Dzieki piękniste oto mi chodziło Lisa .. Dzieki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.10.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Madzia nie zjesz całej prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Aguś jakże bym śmiała!!! Trzeba się dzielić.... zobacz ile jeszcze kubków czeka na napełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mamona Lisa, dzieki za pizze, ale pyszna Oczywiscie dziele sie ze wszystkimi, prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 22.10.2003 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Chyba czytacie w myślach, bo właśnie jadłem pizzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.10.2003 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 no to może czas na deser?http://images.google.pl/images?q=tbn:cTLK3_5hhFQC:www.workjoy.com.pl/pmap_gos/margherita/img/deser.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 takie pyszności mniam mniam Agacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 o tak, Agacka, teraz to cos slodkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 i torta by się zjadło.... a potem na to wszystko ZASMARZKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 i na koniec polatać helikopterem i posypać CUKREM PUDREM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 22.10.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Madzia zostało coś jeszcze z tych beczułek tak na trawienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.10.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 "Aguś... helikopter mnie porwał straciłam panowanie i poleciałam....... niewiem kiedy wrócę........" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.10.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 gdzie te beczułki, gdzie ??? Madzia - popatrz na mój podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 22.10.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Ivonesca, niezla jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ślivka 22.10.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 http://www.beczki.pl/beczka3.jpg Takiej beczki szukasz?Co ma być w tej beczce,piwo czy ogorki kiszone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts