mbz 24.10.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam wszystkich Ewusia, Slawek - jestescie kochani i nieocenieni juz od rana wita taka pyszna kawka i torcik, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 24.10.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam serdecznie!!! Kawusia i ciasteczko..........hmmmmmmmmm , z rana jednak dla mnie stronguś będzie bardziej odpowiedni , na kawkę zaglądnę za dwanaście godzin... !!! Czy ja się już chwaliłem, że w tym tygodniy otrzymałem od MURATORA : PARASOL i drugi KUBEK??? Redakcja nadrabia zaległości, czekajta na pocztę... !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 24.10.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Dzieńdoberek! Łapki zmarznięte, ale gębusia radosna bo za oknem wyszło słoneczko! Ewusia jaka pyszka kawka, i od razu chce się więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 24.10.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Pomóżcie laikowi!!! Do czego służą na klawiaturze : - Print Screen, - Scroll Lock, - Pause Break, (córka ma zadanie domowe i chciałem błysnąć... , ale ze mnie tuk... ) No to LUUU , za informatykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Krystian, ja w tej kwestii to chyba tez tuk wiem tylko, ze Print Screen robi jakby zdjecie tego, co w danej chwili widac na ekranie i przenosi to do Schowka w Paint i stamtad mozna to wydrukowac albo zrobic z tego tapete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 24.10.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam wsiech! No to LUUUUU!!! Zajrzałem przez szybkę do KK i widzę, żę problem nie byle jaki się pojawił , sam zacząłem się nad tym zastanawiać... no i po przekopaniu neta znalazłem cóś takiego: klawisz Print Screen Klawisz na klawiaturze, którego wciśnięcie zachowuje tekst wyświetlany na ekranie i wysyła go do drukarki. W Windows, klawisz [Print Screen] tworzy mapę bitową ekranu i umieszcza ją w Schowku, skąd można ją wkleić i modyfikować dowolnym programem graficznym, takim jak Paint. klawisz Scroll Lock (Scroll Lock key) 1. Klawisz na klawiaturze, którego naciśnięcie nie powoduje żadnej reakcji. 2. W niektórych (ale nie we wszystkich programach) klawisz ten pozwala zmieniać zachowanie kursora. Zazwyczaj naciśnięcie klawisza powoduje ruch kursora w górę lub w dół. Jednak po wciśnięciu klawisza [scroll Lock] kursor pozostaje nieruchomy, a przesuwany jest tekst lub grafika widoczna na ekranie. Jeśli podczas pracy z programem będziesz chciał wypróbować tę metodę i Twoja próba nie powiedzie się, znaczy to, że dana aplikacja ignoruje klawisz [scroll Lock]. "Gdy rozpoczynam pracę z nowym programem, naciskam za- zwyczaj klawisz [scroll Lock] tylko po to, by przekonać się, czy tym razem zadziała czy też nie". klawisz SysRq (SysRq key) Klawisz dodany przez IBM do klawiatury komputera PC-AT; nie służy do żadnego konkretnego celu. W rzeczywistości pojawił się, bo na klawiaturach 101 klawiszy było wolne miejsce w dolnej części klawisza [Print Screen]. Swojego czasu IBM hałaśliwie obiecywał, że klawisz [sysRq] zostanie wykorzystany w nowych wersjach systemu operacyjnego. Jednakże, gdy pojawił się OS/2, zamiast [sysRq] wykorzystano kombinację klawiszy [Ctrl+Esc]. "Jedyna korzyść, jaka płynie z klawisza [sysRq], to zabawne miny ludzi usiłujących dociec, do czego może się on przydać". ----------------- No i troche "z kosmosu" definicje :P >SysRq jest: >"Klawisza tego nie używa się w trakcie obsługi danego programu. >Natomiast został on utworzony do uaktywnienia przełaczania pomiędzy >zadaniami systemu programowania gdy AT pracuje w trybie >wielozadaniowym i używa specjalnych właściwości mikroprocesora >AT286." --------------------- Klawisz [Print Screen],[Pause] i [scroll Lock] są właściwie nie używane. Wykorzystywano je w oprogramowaniu popularnym w latach 80. --------------------- Print Screen ( wykonanie " zdjęcia " ekranu ) , Scroll Lock , Pause są również klawiszami funkcyjnymi . No i zmykam dalej do robotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 24.10.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Witam wszystkich! Co z obiadkiem? Już 12:30 - a tu nikt nic nie pichci! http://www.chelonia.com.pl/kul__101.jpg Ale jestem głodna.Życzę smacznego.Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 24.10.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 O jak fajnie, naumiom ciemnego człowieka ,,z klawiszy" , nakarmią...mniam, mniam , Dzięki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Groszek, alez to apetycznie wyglada, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 24.10.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 witam !!!! Redakcja wysyła nagrody to może do mnie też wreszcie dotrze kubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 24.10.2003 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Widzę że niektórym obiad smakował! Powoli zbliża się wieczór i może być potrzebny afrodyzjak!Kto lubi banany niech przeczyta jak działają:"Banany mogą stanowić świetny przykład teorii podobieństw, która mówi, iż klucz do właściwości roślin leży w ich wyglądzie. Może i mają sugestywny kształt i są pożywne, lecz, według dr. Vernona Edwardsa, swoją reputację afrodyzjaku zawdzięczają bufoteninie - alkaloidowi zawartemu w ich skórce. Jest to halucynogen, spotykany też w pewnych "magicznych" grzybkach i skórze ropuch, tak ukochanych przez wiedźmy. Najłatwiej można się do niego dostać zapiekając banana, a następnie zdrapując wewnętrzną stronę jego skórki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.10.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 witam popołudniowców.....cos jest jeszcze do jedzonka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 24.10.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Jak widać nie ma jeszcze popołudniowców ale poranniuszek zaserwuje Ci to na co masz ochotę Tylko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 24.10.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Może na początek coś z owoców morza? http://www.kulinaria.pl/foto/om_020.jpg a może coś z ryb? http://www.kulinaria.pl/foto/smism_2_03.jpg a może babka ziemniaczana? http://www.kulinaria.pl/foto/pjar_037.jpg smacznego i do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.10.2003 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 łoj..babke ziemniaczna zjadłabym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 24.10.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Mniam! Babka ziemniaczana - a specjalistki Madzi od tej babki nie ma! Jak się dowie co straciła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.10.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 ech... i piwka bym sie napiła....ale napije sie bo dzisiaj mamy spotkanko forumowe szczecinskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 ale wam dobrze, pozdrow wszystkich Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 24.10.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 dzieki pewnie ze pozdrowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.10.2003 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Milego weekendu wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts