Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • jamles

    4953

  • tola

    4546

  • tomek1950

    3920

  • Aga J.G

    3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od czasu do czasu tu zaglądam, mam tylko pytanie czy uważasz mnie za chłopa? :wink: :D :D :D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niestety, mogłem wejść na czat dopiro 00:20 i nikogo już nie było :cry:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wedłu życzenia.

http://www2.gazeta.pl/im/1765/z1765427G.jpg

A oto przepis:

Dla takiej zdolnej gospodyni jak ty Madziu to pestka. :wink:

 

Sękacz

Składniki: 25 dkg masła, 25 dkg cukru, 6 żółtek, 5 dkg migdałów, 1/2 laski wanilii, 15 dkg krupczatki, 10 dkg mąki ziemniaczanej, 1 łyżka rumu.

 

Masło mieszamy z cukrem na idealny puszysty krem, dodając po jednym 6 żółtek, utarte migdały i wanilię, łyżkę rumu i obie mąki. Na końcu łączymy z ciastem b. sztywną pianę z białek. Na dno wysmarowanej masłem tortownicy rozprowadzamy równomiernie 2 łyżki ciasta i natychmiast wstawiamy do gorącego pieca. Gdy ciasto lekko się zrumieni co trwa ok. 15 min. tortownicę wyjmujemy i na upieczoną warstwę rozprowadzamy kolejne 2 łyżki ciasta i wstawiamy do piekarnika na kolejne 5 min. Czynność powtarzamy do zużycia całego ciasta. Na drugi dzień sękacz polewamy lukrem. Ciasto długo zachowuje świeżość.

Życzę smacznego.

Pozd.

Leszek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...