Noel 20.01.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Jeden z drugim Naszej Madzi wiersze pisze - słowem kadzi Ale Madzia niewzruszona poszła zrobić nam kruszona !!!!! Zaraz pewnie z pełną czarą wkroczy tutaj z nową wiarą I jak Kolumb - Ameryki odkryje nam tu limeryki........ Droga Madziu - ja też pieje.... Gdy Cię nie ma serce drżeje wkrocz tu szybko pewnym krokiem Swoim obdarz nas urokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 20.01.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Pąsowieję, pąsowieję czemuż tyle miłych słówek spływa z forumowych główek na mą postać skromną bardzo? Z papierami się uwijam i przepisy wciaż omijam lecz co chwilkę zerkam sobie co kto w kawiarence powie Toli zacnej znać już dałam na pytanie odpowiedziałam Do dentysty i fryzjera Madzia dzisiaj się wybiera Jeszcze chwilkę tu zabawię trochę rymów tu postawię Będzie miło i przytulnie no i cacy - tak ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 20.01.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Okna białe-Emems radzi!szczerze gada, czy też kadzi?Chyba pójść na spacer trzeba,myślą wzbić się aż do nieba.Może to jest wyjście dobre,aby okna były modne??? Inspiracja-lazur nieba!Tego było mi potrzeba.Ani bure,ani białe,okna będą niebies-kawe!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 20.01.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Czytam, czytam i nie wierzę, co przyznaję całkiem szczerze, że talenty takiej miarki wpadły w progi tej "kawiarki". Wielka Emems, i Ponury co wygladają z nad klawiatury oraz Noel, Mbz, Tola, Ziaba tylko ja straszny niezgraba. Skromnie sobie w kącie siedzę i nad rymami się tu biedzę a czasami, tak dla dzieci, wypchnę coś do sieci. Ale rymy szorstkie, twarde, słowem całkiem nieporadne. Cóż nie jestem poezji atleta tylko skromny wierszokleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 20.01.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Ja nie kadzę ino radzę Jak kto woli według woli nie narzucam nie wyrzucam jeno staram sie jak mogę by krajana wspomóc w drodze do radosnej szczęśliwości by mógł godnie podjąć gości w nowym domku Wolnoć Tomku w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 20.01.2004 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Droga Madziu! smutna byłam,kiedy rano oczy myłam.W kawiarence wiersze Twoje rozbawily serce moje!Jesteś świetna,przyznać muszę,ja ze śmiechu wprost sie dusze. Dobrą wolę Twą doceniam,gust masz ekstra tak dziś mniemam.Wielkie dzięki naszej Madzi,Ona pisze, piecze, radzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 20.01.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Już uciekam moi miliszkoda mi jest każdej chwiliAle jutro sie spotkamyo czymś nowym pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.01.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Rany, jakie talenty! A ja człek skromny jeno prozą potrafię składnie dosyć władać. Widać kawka poranna przed monitorkiem tak PT Klubowiczów natchnieniem napełnia. Niestety, od godzin porannych nie dane mi jest w kawiarni klubowej przebywać, a dopiero poobiednią lub wieczorową porą. Wtedy też oleum jako cięższe do brzucha spływa i łatwo go z powrotem do głowy zapędzić nie jest. Dlatego też, posty moje poezyją okraszone być nie mogą. O wybaczenie wszyskich więc proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.01.2004 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Rozpoczynamy nocną zmianę http://thumb2.sac.overture.com/image/273518731 http://thumb2.sac.overture.com/image/273518731 http://thumb2.sac.overture.com/image/273518731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 20.01.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Już dotarłam, przeczytałam wszystkie poezje I czegoś ciepłego chętnie się napiję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 21.01.2004 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Ale się TU wczoraj działo, wszystko Wam się rymowało... Rankiem wstąpią siły nowe będą wiersze kolorowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.01.2004 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Wstawać śpiochy!!!! Kawusia czeka i śniadanko wyborne http://thumb1.sac.overture.com/image/74023295 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 21.01.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Moja rola zakończona, kawa stoi zaparzona i bułeczki na śniadanie, dla AgnesK podziękowanie. Jedzcie szybko moi mili, byście wierszem znów mówili, osłodzili zimy chłody i stopli smutku lody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 21.01.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Znów dzień dobry! Znowu witam!i za kawkę prędko chwytamodczytuję co się działoi wieczorem, nocna zmianą. W nocy wiało. Tak hulało!Że na pola śnieg wywiało.Wróble wszystkie się schowałya sikorki jeść niechciały. Ledwom tu się doczłapałazgrzana cała, rozczochranai nim zdążę kawę wypićrymek z rymem zdołam zlepić!........................................... Słonko wstało z pięknym brzaskiemi złociło się nad laskiemszary, błekit i różowyto poranka są kolory. Wiatr Hulaka zatarł ręceja się tutaj dziś pokręcęfiknął kozła, piruecikniczym tancerz, jak balecik. Śmignął w lewo, czmyhnął w prawozającowi zabił brawoi poleciał wprost przez polataka jego wietrzna rola Słonko prędko się wyłaniaWietrzyk chmurki już rozganiaPopracować rano musibo Słoneczko się udusi W chmurkach bedąc zasłoniętenie rozbłyśnie wypoczęte.A tak! zdrowo, jasno, złotoDzionek budzi się z ochotą. Promyk do nas już przemykajakby urwał się z rzemyka.Ślepi, błyszczy - "A to figlarz!Czekaj! Ze mną tu nie wygrasz!" Ja mam ciemne okularyPromyk ciśnie sie do miary.Chcę przymierzyć! Cienko wołaI rozglada się dokoła. O! nie ze mną te numeryWolę zarzyć z tabakieryKicham, cycham. Promyk swoje."Ja twych kichów się nieboję!" "Ja przymierzyć chcę i basta!Nas Promyków cała kasta."Piszczy, trzeszczy, skacze, płacze."W okularach świat zobaczę!" Figlarz z niego! bałamutnik.Nagle wiatr Hulaka się pojawiłi z kłopotu mnie wybawiłzłapał Promyk - "To okrutnik!" I ociągnął do więzieniaz dala krzyknął - "Do widzenia!"Promyk ostro się wyrywałOd hultajów go zwyzywał. Zniknął w celi - Biedny PromykByło mu urywać rzemyk?Za chmurami uwięzionychce zobaczyć świata strony. A najbardziej okulary!Choć przymierzyć! Choć do miary!Serce moje się ścisnęłoChociaż chwilkę to zajęło. No i zdjęłam okularyi posłałam. "Nie, do miary!Niech ma swoje! Niech polata!Może w nich doczeka lata!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.01.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dzieńdoberek wołam z ranai już mina roześmianaco się tu powyrabiało?jak poezją nam zawiało! Ja tu wczoraj w zimnym pociemyslałam tylko o robociebo wszak data mnie zmuszałabym się tak nie obijała Ale dzisiaj moi milibedę z Wami w każdej chwilibo to miłe jest szaleniekiedy się w poetę zmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.01.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Witam wszystkich i poprosze tak od rana cos mocniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 21.01.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Mbz-tce alkohole do wyboruto jakiego chcesz koloru?Może jinu, brandy, whisky?albo lepij samej szystej. http://www.wineandwhisky.co.uk/images/whisky.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.01.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Mbz-ko moja drogajakaż Cię dopadła trwoga?Że tak z rana się nerwujeszi mocnego potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.01.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 coś mocnego Mbz-ka... hm... decyzja to nielekka no bo przeca w pracy teraz się nie można sponiewierać... coś ze sklepu z biglem kupić [trza na flaszkę nam się zrzucić] nie tknąć szefa tym afrontem... a więc co ? herbatkę z prądem ? może grogu albo rumu ? [cicho tam nie róbcie szumu...] jak się kierownictwo dowie wnet robotę nam wypowie... cicho tam... ostań w bezruchu i spod biurka po maluchu ! i od razu cieplej po tym ! no, to jazda, do roboty !!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 21.01.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 W naszej emems drzemie siła , siedemnaście strof złożyła... i to o ósmej, z samego ranka, oj będzie dziś poetycka pogadanka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts