Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • jamles

    4953

  • tola

    4546

  • tomek1950

    3920

  • Aga J.G

    3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jamles, wyspałeś się?

oki wstałem tylko dlaczego dzisiaj jest środa :o :roll:

chyba łóżko za wygodne, muszę poszukać wczorajszego dnia :oops:

ale się tu działo :o nie wszystko przewidziałem i dlatego nikt mnie

nieobudził :( ?

ale co mi tam dzisiaj też jest dzień :lol:

gratulki dla przewidzianych i nieprzewidzianych jubilatów

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/java_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/coffee_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/java_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/coffee_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/java_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/coffee_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/java_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/coffee_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/java_steaming_md_wht.gifhttp://www.gify.3d.pl/images/zywnosc/napoje/coffee_steaming_md_wht.gif

 

Kolejny dzień na świętowanie otwarty tradycyjnie kawusią i nie tylko kawusią. :D :D :D

 

 

http://www.kulinaria.pl/foto/97-s1-25.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie taka pogoda,że tylko ślimaki się cieszą :D

No to w takim razie może coś w tym temacie??

Poszalejemy?

 

http://www.szefkuchni.pl/upload/slimaki.jpg

 

 

 

Trzeba znajść ślimaka dorodnego, gabarytu orzecha włoskiego. Należy go tak długo topić, by szlam z niego w dużej mierze wypłoszyć. W kamionkę je wszystkie ułożyć, by obficie grubą solą przełożyć. Denkiem je przykrywając by musiały zawracać uciekając. Pozostawić je przez czas długi, pozbywając się szlamu z tuszek dużych. Wypłukać je kilkakrotnie obficie by szlam ściągnąć całkowicie. Sparzyć w garze należycie pamiętając by były w muszlach skryte całkowicie. Zlać przez sito odcedzając wodę, spłukać ostudzając. Wyciągnąć poza domostwa progi i obmyć bo przecież brudne miały nogi. Ziela trochę ze dwa liście, trzy goździki, sól w zamyśle, jedną dymkę oczywiście, zalać wodą zagotować by ślimaki móc gotować. Czas wysadki dwie godziny, ślimak będzie już zjadliwy

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...