Noel 22.04.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 mały biznesik.... ale własny nie? Noel? A PEWNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 22.04.2004 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 iii kapcie wywrotki ii kredki "Bambino"iii niewiem czy pamiętacie takie lizaki białe zawijane w papierek w groszki niepamiętam ich nazwyi pomarańcze od świętaiiiiiiiiiiiiiiiiiii Donaldówy z historyjkami obrazkowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Pamietam te lizaki, hmm dzis pewnie by dziecko na to nawet nie spojrzalo.. a ze kiedys innych nie bylo.... to sie brało co było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Krystian: mówisz tarcza szkolna.. ja powiem wiecej.. ja mam nawet mundurek przyszyty do tej tarczy :D , ostanio nawet mialem go w rekach jak robilem porządek.. ale żal było wyrzycać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 22.04.2004 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 A oranżadka w torebeczkach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.04.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Nie wiadomo, czy się cieszyć czy martwić, że sie to wszystko pamięta Joanna - rocznik 1977 p.s. czy dzieci jeszcze grają w gumę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.04.2004 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 * Nikt z nich nie pamięta prezydentury Gorbaczowa, a wiadomości o niej czerpią z felietonów. pamietam i Gorbaczowa, Czernienko i jeszcze paru innych * Nigdy nie śpiewali "We are the world, we are the children..." razem z USA for Africa. oj śpiewało się również i hymn Lombardu "przeżyj to sam", kawałki Dżemu no i Autobiografia Perfektu, a Skóra AyaRL ? pamieta ktoś ? * O zagrożeniu wojną atomową mogli słyszeć jedynie podczas sierpniowego kryzysu w 1991 roku o ile w ogóle pamiętają to wydarzenie. a łykał ktoś płyn lugola po awarii w Czarnobylu ? Co prawda była to juz musztarda po obiedzie (za późno)...... * Napis CCCP wygląda dla nich bardziej jak pomyłka w maszynopisaniu, niektórzy może kojarzą go z kilku części starszych przygód Bonda. u mnie w szkole ten skrót rozwijało sie do : Cep Cepa Cepem Pogania * Raczej nie pamiętają, ze Niemcy nie zawsze były jednym krajem, chociaż może słyszeli w szkole lub w telewizji o Murze Berlińskim. do dzisiaj pamietam jak na lekcji niemieckiego uczyliśmy sie o historii powstania NRD * Nigdy nie grali na Commodore 64 czy Amidze 500. Ja zaczynałem na ATARI 800XL i oczywiście bardzo sie nie lubieliśmy z właścicielami mydelniczek * Nie mieli tez okazji słuchać czarnych płyt, a "zdarta płyta" kojarzy im się z uszkodzonym chodnikiem. a pamietacie grające pocztówki ??!! * Nigdy nie mieli w domu adaptera i nie grali w Pacmana w 2D. adaptera co prawda nie miałem, ale miałem (i mam) magnetofon szpulowy marki Grundig A w PACMAN, SPACE INVADERS i inne grywało sie w takich objazdowych budach za pieniadze * Wielu z nich nie pamięta już czasów, gdy telewizja miała tylko 2 programy. he he, co prawda jak przez mgłę ale pamietam jak był tylko jeden program Później dopiero wprowadzono dwójkę. Ojciec do naszego czarno-białego TV musiał dokupić specjalną przystawke aby móć odbierać drugi program Pamietam też jak w rozgłosniach radiowych wprowadzano dźwiek stetreo, możecie nie wierzyc ale kiedys wszystko leciało w mono * Telewizja kablowa, satelitarna i magnetowidy to standardowe wyposażenie mieszkań, a ich obsługa jest niemożliwa bez pilota. Pamietam jak ojciec mi opowiadał jak schodzili się z całej okolicy do jednego mieszkania w którym był TV aby jakis program obejżeć - dziwiłem się niezmiernie Niewiele mineło czasu jak przeżyłem coś podobnego ale z magnetowidem. Na początku nie każdego było na to stać i stanowił wyznacznik luksusu. Chodziło się co do bardziej kasiastych kumpli na Rambo czy Lody na Patyku * Urodzili się w dwa lata po tym jak Sony wypuściło na rynek Walkmana, a wrotki z kolkami ułożonymi inaczej niż rolki są dla nich cokolwiek dziwnym wynalazkiem. a wiecie, ze do dzisiaj mam jednego z pierwszych Walkanów ? Dostałem od ciotki z Berlina i chodzi !!!! Niestety prądu żre sporawo, potrzebuje aż 4 paluszków. Acha i pamietam że wsydziłem się z nim wychodzić na dwór - wszyscy się na mnie gapili, głupio mi było * Jak Travolta mógł być tancerzem z takim brzuchem?! Gorączka sobotniej nocy największe wypieki miało się przy scenach odbywających sie w aucie * Soczewki kontaktowe zawsze były miękkie... też miałem, próbowałem się do nich przyzwyczaić przez dwa miesiące i się poddałem... * Nie przeżywali chwil grozy z "Dempsey i Makepeace" czy załoga "Posterunku przy Hill Street". a Rewolwer i Melonik ? * Nie wiedzą że oranżadę piło się przez słomkę z plastikowej torebki a jeszcze wcześniej zamykanej ceramicznym korkiem, kszynki nie były plastikowe tylko albo druciane albo drewniane.... NO I JAK - NIE UWAZASZ, ZE JESTES Z INNEJ EPOKI ???" Jestem i właśnie sobie uświadomiłem, że zaraz po wybudowaniu domu nalezałoby sie rozejrzeć za projektem jakiegoś grobowca, bo to juz chyba najwyższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Joanka77: czy grają w gumę to nie wiem.. ale lecą sobie w gumki napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.04.2004 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 A jeszcze to że urodziliśmy się w drugiej (niektórzy w pierwszej) połowie zeszłego wieku - strasznie to brzmi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 22.04.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Dobrzykowice: :D no i wyszedł referacik... a miało być poprostu zabawnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.04.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 NO I WYWOLALAM NIECHCACY TEMAT NA CALY DZISIEJSZY DZIEN!!!ALE FAJNIE.....KRYSTIAN - FARTUSZKI Z BIALYM KOLNIERZYKIEM I OBOWIAZKOWA TARCZA NA REKAWIE....TAK BYLO W NASZYM LICEUM....wczoraj to wspominalismy i nam samym trudno juz w to uwierzyc, a co dopiero naszym dzieciom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.04.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Noel -zgłaszam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.04.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Maksiu, a tak jakoś mnie wzieło dorzuce od siebie jeszcze hit szkolny pt. chiński plastikowy piórnik na magnes, zegarek cyfrowy - najlepszy był ten który miał najwięcej melodyjek, BRAVO ogladane na przerwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 22.04.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 ... i jest, nawet dla tych co pamiętają portrety Gomułki i Cyrankiewicza w urzędach... (mama pracowała w UG nad przedszkolem to pamiętam... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.04.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 .....i lyzwy takie przykrecane kluczykiem do butów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 22.04.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 .... i narty mocowane linką odrywającą podeszwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.04.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 .....i przygody BOLKA I LOLKA na dobranoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 22.04.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 a takie buty pamietacie ? http://republika.pl/prl78/buty_relaks.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.04.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 no jasne nawet miałam takie tylko z inną kolorystyką (brązowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.04.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 jeszcze dla dziewczyn były takie buty "czeszki" - białe tenisówki z gumką na bardzo cienkiej podeszwie produkcji czeskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts