Aga J.G 28.06.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ewusia u mojego męża poprostu wyliczają ile masz na jedną osobę i mają przedziały ile przyznać pieniędzy mam nadzieję że się jasno wypisałam I LLLUUUU za piękną liczbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 28.06.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 dzięki Wam za szybką odpowiedź właśnie się doczytałam (tak myślę ). Kiedyś to była tak: cyt: Wczasy pod gruszą Komu przysługuje i na podstawie czego ustala się wysokość dodatku wczasowego tzw. wczasy pod gruszą ? – pyta internauta. ..... Wysokość świadczenia urlopowego odpowiada kwocie odpisu podstawowego na Fundusz określonego w art. 5 ust. 2, 2a i 3 ustawy o Funduszu – odpowiedniego do rodzaju zatrudnienia pracownika i proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy pracownika. (Dla przykładu wysokość świadczenia urlopowego w 2002r. dla osoby zatrudnionej w tzw. normalnych warunkach pracy i w pełnym wymiarze czasu pracy – wynosi – 658,57 zł – brutto tzn. z zaliczką na podatek dochodowy od osób fizycznych.) Świadczenie urlopowe powinno być wypłacone nie później niż w ostatnim dniu poprzedzającym rozpoczęcie urlopu wypoczynkowego... koniec cytatu. teraz ( od 01-01-2003) tak jak chcą i mają kaske czyli dużo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ewusia czy ja dobrze zrozumiałam że każdy zakład zatrudniający pow. 20 osób powinnien wypłacać dodatek wczasowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 28.06.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ewuś rozszerz wypowiedź..... plisssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Zaparaszam wszystkich na małe LLLLUUUU z okazji zmainy przy moim niku Obrazków wkleić nie mogę więc musicie sobie kaiwarnię z suto zastawionymi stołami wyobrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 28.06.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aga Wielgaśne LLLLLLLLLLLLLLLLLLLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU za to, żeś ELYTA! No i gratulacje ogromne! To już jest wynik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 28.06.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 HUUUUUUUUUUra toć w ELITĘDałaś NURA !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 28.06.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Wczasy pod grusząKomu przysługuje i na podstawie czego ustala się wysokość dodatku wczasowego tzw. wczasy pod gruszą ? – pyta internauta.Departament Wynagrodzeń informuje, że zgodnie przepisami art. 3 ustawy z dnia 4 marca 1994r. o Zakładowym Funduszu Świadczeń Socjalnych (Dz.U. z 1996r. Nr 70, poz. 335 z późn. zm., ost. zm. Dz.U. z 1998r. Nr 113, poz. 717) pracodawcy zatrudniający powyżej 20 pracowników w przeliczeniu na pełne etaty oraz tzw. jednostki sfery budżetowej (bez względu na liczbę zatrudnianych pracowników) tworzą zakładowy funduszu świadczeń socjalnych. Ze środków tego Funduszu mogą być dofinansowywane m.in. różne formy wypoczynku, w tym tzw. wczasy pod gruszą. Szczegółowe zasady przyznawania świadczeń socjalnych, w tym dopłat do wypoczynku urlopowego, określa zakładowy regulamin Funduszu wydany w trybie art. 8 ust. ww. ustawy. Natomiast pracodawcy zatrudniający według stanu na dzień 1 stycznia danego roku kalendarzowego do 20 pracowników w przeliczeniu na pełne etaty nie mają obowiązku tworzenia Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych. Mogą oni tworzyć Fundusz według zasad przewidzianych w ustawie, mogą też podjąć decyzję o rezygnacji z jego tworzenia. Jeśli taki pracodawca zrezygnuje z tworzenia Funduszu – wówczas podlega on w obowiązkowi wypłacania pracownikom świadczenia urlopowego. Świadczenie urlopowe wypłaca pracodawca raz w roku każdemu pracownikowi korzystającemu w danym roku kalendarzowym z urlopu wypoczynkowego w wymiarze co najmniej 14 kolejnych dni kalendarzowych. Wysokość świadczenia urlopowego odpowiada kwocie odpisu podstawowego na Fundusz określonego w art. 5 ust. 2, 2a i 3 ustawy o Funduszu – odpowiedniego do rodzaju zatrudnienia pracownika i proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy pracownika. (Dla przykładu wysokość świadczenia urlopowego w 2002r. dla osoby zatrudnionej w tzw. normalnych warunkach pracy i w pełnym wymiarze czasu pracy – wynosi – 658,57 zł – brutto tzn. z zaliczką na podatek dochodowy od osób fizycznych.) Świadczenie urlopowe powinno być wypłacone nie później niż w ostatnim dniu poprzedzającym rozpoczęcie urlopu wypoczynkowego. to jest cały tekst odpowiedzi ministerstwa. Z tego wynika że wszyscy powinni wypłacać. A tak jest dzisiaj: Przypominamy, że od 1 stycznia 2003 r. wypłacasz świadczenie urlopowe w dowolnej wysokości. Pamiętaj jednak, że nie może ono przekroczyć kwoty odpisu podstawowego na fundusz socjalny, odpowiedniego do rodzaju zatrudnienia pracownika. I tak, od 1 stycznia 2003 r. wysokość świadczenia urlopowego dla zatrudnionych: - w normalnych warunkach pracy, - w szczególnie uciążliwych warunkach pracy, - młodocianych ustalasz proporcjonalnie do wymiaru czasu pracy pracownika. (cyt: http://www.hoga.wskazniki.pl/wsk-ine-013.html ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Dzieki za gratulki Ewuś czyli z tego wynika że jeśli zakład pracy nie płaci to nas zwyczajnie oszukuje??? Czy ja to dobrze zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 28.06.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 AGA .. no to wielkie LLLLLLLLLLLLLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU za twoj awans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 28.06.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 z tego wynika że tak, ale myślę że trzeba by było to sprawdzić. Wiem że na Forum są księgowe, może one podpowiedzą jak to na dzien dzisiejszy wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.06.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aga - gratulki krajanko no i LUUUUUUUUUUUUUUU oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Dzieki Wszystkim alem sie zaczerwieniła Ewuś no tak lae jak ktos pracuje w służbie zdrowia to już na nic nie może liczyć Pozdrawiam i jeszcze raz Wszystkim dziękuje za gartulki wznoszę toast LLLLUUUU na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 28.06.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Aga, LLLLLLUUUUU z Twojego okrąglaczka i witaj w ELYCIE a wracając do tematu ja nie pracuję w służbie zdrowia tylko dla służby zdrowia i też nie mogę liczyć na dodatkowe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Ewusia dzieki za gratulki. Tak to już jest niby się należy ale się nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 28.06.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Nie nalezy nic oczekiwać. To zdrowe podejście zagwarantuje brak rozczarowań. A póki co - LLLUUU za Agi "tysiaczka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Kgadzinko dzieki za gratulki. Masz rację to jest zdrowe podejście ja tak tylko czasami nachodzi mnie refleksja jak to w tym naszym kraju jest są przepisy których i tak nikt nie stosuje to po co je tworzyć i marnować nasze pieniądze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 28.06.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Jeden znany poeta pisał kiedyś: Porzućcie wszelką nadzieję... to zdrowe podejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.06.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 pa...zmykam do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Kgadzinko zawsze trzeba mieć jakąś nadzieję Ivo papa miłego popołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts