Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jamles

4953

• tola

4546

• tomek1950

3920

• Aga J.G

3894

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

On 2002-09-16 08:45, loniu wrote:

postanowiłem założyć wątek ponad regionalnych spotkań towarzyskich przy "kawie". Zapraszam wszystkich, do luźnych dyskusji na dowolne tematy.

jak o d...e maryni - czemu nie - chętnie :smile:

pozdro Loniu

A ja właśnie kawę wypiłem i się obudziłem !!!!

Patrzę na forum i widzę, że dziwny wątek skleciłem,

A choć poetą nie jestem to czasem mi się rymuje

...gdy kofeiny brakuje.

Jednako wszystkich mających ochotę bzdury popisać zapraszam

bo jak się wątek rozwinie

to może w przyszłości usiądziemy przy winie,

o bitwach stoczonych w czasie budowy opowieści snując

i z rozrzewnieniem pochlipując, że budowy się pokończyły

i znajome ludziska z Forum się zmyły.

Z dziennika zdziecinniałego inwestora... :smile:

Kudy nam do grupy Stołecznej, albo chociażby Trójmiejskiej :sad:

Wrocław rozplotkowany - wiadomo Elita, Krakusy (o dziwo) nie żałują klawiatur. Bydgoszcz, Toruń i nawet jakieś skrzaty z Kampinosu piszą aż miło (muszę zerknąć na tą ostatnią grupę - o czym oni tak piszą ? O domkach z grzybków !?).

Tylko ściana zachodnia jakoś tak niegadatliwa.

Ciekawe dlaczego ....?

Czy tu się nic nie buduje, czy wręcz przeciwnie - tyle roboty (na budowach), że nie ma czasu taczek załadować ?

Do Krasnali z Kampinosu.

To możecie mnie potraktować jako najdalej na zachód wysuniętą placówkę. Bo (jak dobrze pójdzie) od przyszłego roku ja z kolei będę skrzatem z Puszczy Wkrzańskiej. Mamy tu nawet kilka Orłów Bielików i masę mniej dystyngowanych stworzeń.

A co u was biega (lata) osobliwego ?

O kawiarenka, widze ze sa jeszcze wolne miejsca. To sie dosiade.

Orly bieliki hmmm, u mnie sa golebie i inne mi nieznane ptaszki.

Ale za to w sasiedztwie mam dosc bogatego sasiada ktory miedzy innymi wykupil w Bydgoszczy Zielen Miejska. Nie chwale sie sasiadem tylko przyblizam temat. A wiec ten gosc ma upodobania do tworzenia mini zoo, hodowle itp. Ma pawie, gesi tygrysie, kroliki, kozy, konie, kaczki, i to w roznych gatunkach. Wypisalem to co zapamietalem. A jest tego troche. Bardzo otwarty na odwiedziny z dziecmi, moja cora podczas obecnosci na dzialce tylko ciagle ciagnie do zoo( mini ).

No nic ide zamowic kawe i skocze do toalety.

Niebawem wracam.

Maciej

A u mnie są wszędzie srające gołębie na szczęście, tylko w pobliżu bloku w którym jeszcze mieszkam (a mam nadzieje, że już nie zbyt długo).

Przychodźcie moi drodzy do kawiarenki bo inaczej będzie trzeba ogłosić upadłość (no i będzie kolejna tragedia w naszej gospodarce)

Możecie wierzyć lub nie ale na skraju mojej działki widziano ostatnio dwa koty i psa - podobno rzadkie okazy...

A tak serio to szczęściarze macie działki w urokliwych miejscach moja jest w mieście (a właściwie zaraz za jego granicami) i tyle. Ale za to na weekend jeżdżę do teściów a oni mają dom odbudowany na fundamentach starego młyna. Tak więc rzeczka obmywa mury jak się dobrze wystawi rękę przez okno to można zaczerpnąć wody. Chata położona jest w Puszczy Zielonce otoczona lasem jeziorkami ale za to 30 km do miasta. Dojazdy do pracy kosztowne i czasochłonne. Ale chyba warto. Widuje się tam sarny, dziki, inne rogate, ptaki śpiewają z rana jednym słowem cudo.