Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bank Śląski-kredyt

Hanka27

Recommended Posts

Gość Peter

Ja mam kredyt dewizowy ze Śląskiego. Brałem w trakcie wiosenno-letniej promocji. Papierów musiałem naznosić wiele. Kosztowało to wiele wizyt w banku, ale kiedy już się spełni wszystkie wymagania to dalej idzie już płynnie. Bolesnym przy kredycie w Śląskim jest to że trzeba przed otrzymaniem kolejnej transzy udokumentować 100% wydatków rachunkami. Gdzieś na forum już pisałem na temat otrzymanego kredytu. Generalnie fachowa i miła obsługa.

Peter

Ja mam kredyt w Śląskim. Dopiero go realizuję, nie dostaję żadnych transz (kto tak dostał?!), tylko dopiero jak przyniosę rachunek, to oni zaniego płacą przelewem. Też mi się to nie podoba, bo już np. nie kupię w markecie... (Kredyt brałam w lipcu).

• 2 weeks później...
Ja z kredytu dewizowego na budowę domu, udzielonego w czerwcu tego roku przez Bank Śląski jestem bardzo zadowolona. Pierwsza wypłata transzy (ok. 20 000 zł.) nastąpiła bez konieczności pokazywania jakichkolwiek rachunków. Dopiero przy następnej "potrzebie" gotówki musiałam udokumentować (czyli dać do skserowania oryginały faktur) na co te 20 000 zł. wydałam. I tak dalej do następnego razu. Nigdy nie było najmniejszych problemów. Wszystko zawsze jest załatwione miło i sprawnie. Warunki umowy kredytowej są bardzo przyzwoite i w tym czasie jak Ja brałam kredyt były one zdecydowanie najkorzystniejsze.

Gość Peter

Kłopot w Śląskim polega na tym że nawet przy systemie gospodarczym (kogo obecnie stać na inny system?) trzeba udokumentować 100% w rachunkach otrzymanych pieniędzy. Myślę że przy następnej (trzeciej) transzy będę miał z tym problem pomimo że całość otrzymanych środków + własne oszczędności włożyłem w budowę, ale część bez rachunków.

Kredyt z czerwca/lipca 2002 oprocentowanie 4,78% w $USA.

Peter