keny52 13.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 wybacz cos mam z klawiatura dlatego takie pismo pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 14.05.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 W tamacie znizek Schiedla, to na razie dostalem 14% (+ bezplatny transport), ale szukam dalej, czy ktos dostal wiecej? Ja dostałem 20%, więcej przy całym moim uroku nie dałem rady wytargować Większość hurtowni rezygnowała ze sprzedaży przy proponowanym przeze mnie poziomie 17% upustu. Nie wiem jak upusty zależą od miejsca budowy – chodzi mi o koszty dostawy. Ja mieszkam w Opolu i buduję się 5 km od Opola. Firmę Schiedel Polska wraz z ogromnym magazynem widzę z okna swojego mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AI 18.07.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Jestem pod wrażeniem Bolesławca. Jak ja szukałem to tak systemowych rozwiązań u nich nie spotkałem. Widać wszyscy starają się rozwijać. Pytanie czy się rozwijają czy bezmylśnie naśladują ? Mnie przedstawiciel mówił że rura rurze nie równa ale nie powiedział też jak rozpoznać jakość rury. Jest taki prosty test: kupujemy jedną rurę ceramiczną, kładziemy na leżąco na ziemi, wkładamy do środka tekturę falistą i podpalamy - jeżeli rura nie pęknie aż do czasu ostygnięcia, możemy mieć nadzieję, że wytrzyma w kominie. Temperatura spalania tektury to tylko ok. 450 stopni Celsjusza, a w kominie może być nawet 650 stopni przy paleniu drewnem lub 900 przy węglu. Testowałem rury ceramiczne średnicy 200cm 4 firm: Icopal C, IBF Universal, Leier i Schiedel Rondo Plus - wszystkie pękły oprócz Schiedla. Niestety większość właścicieli wybudowanych kominów żyje w nieświadomości, że komin jest popękany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts