Raja44 20.02.2025 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) Witam, Ekipa wchodzi zaraz z tynkami wewnętrznymi, o rekuperacji nie myslałem a tu czas otwory wiercić w stropie. Chciałbym to zrobić przed tynkami. Rury rekuperacji będą szły poddaszem i w miejscu każdego anemostatu musze zrobic otwór w stropie. Nie mam jeszcze projektu ani dobranej centrali. Poczytałem trochę o projektowaniu reku i co sądzicie o taki rozstawie anemostatów jak na załączonej graficie ? Czerwone kółka wyciąg, zielone nawiew. Rozstaw anemostatów parter..pdf Edytowane 20 Lutego przez Raja44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XJ6 28.02.2025 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego To co pokazałes jest żle. Nawiew w łazience???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XJ6 28.02.2025 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego # wyciagi w kuchni, 3 nawiewy w salonie???!!! Po co? Poczytaj napierw trochę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 28.02.2025 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego (edytowane) Anemostaty nie mogą być nad szafami.Ten w łazience wywiew nie nad WC,przenieś w okolice umywalek.Żeby anemostaty nie były blisko ścian,oddał je minimum 1m (np.w salonie) od nich z wyjątkiem małych pomieszczeń gdzie nie ma takich możliwości ale też aby nie były w nich "przyklejone do ścian"Jeżeli poddasze nieogrzewane to rury muszą być odizolowane od strefy zimnej konkretną warstwą ocieplenia bo inaczej będą problemy Edytowane 28 Lutego przez Kondensat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts