Raja44 20.02.2025 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) Witam, Ekipa wchodzi zaraz z tynkami wewnętrznymi, o rekuperacji nie myslałem a tu czas otwory wiercić w stropie. Chciałbym to zrobić przed tynkami. Rury rekuperacji będą szły poddaszem i w miejscu każdego anemostatu musze zrobic otwór w stropie. Nie mam jeszcze projektu ani dobranej centrali. Poczytałem trochę o projektowaniu reku i co sądzicie o taki rozstawie anemostatów jak na załączonej graficie ? Czerwone kółka wyciąg, zielone nawiew. Rozstaw anemostatów parter..pdf Edytowane 20 Lutego przez Raja44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XJ6 28.02.2025 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 11:55 To co pokazałes jest żle. Nawiew w łazience???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XJ6 28.02.2025 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 11:56 # wyciagi w kuchni, 3 nawiewy w salonie???!!! Po co? Poczytaj napierw trochę o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 28.02.2025 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Piątek o 21:15 (edytowane) Anemostaty nie mogą być nad szafami.Ten w łazience wywiew nie nad WC,przenieś w okolice umywalek.Żeby anemostaty nie były blisko ścian,oddał je minimum 1m (np.w salonie) od nich z wyjątkiem małych pomieszczeń gdzie nie ma takich możliwości ale też aby nie były w nich "przyklejone do ścian"Jeżeli poddasze nieogrzewane to rury muszą być odizolowane od strefy zimnej konkretną warstwą ocieplenia bo inaczej będą problemy Edytowane Piątek o 21:34 przez Kondensat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts