robert_gda1 21.02.2025 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego Witam, od spodu skrzydła mam kilka sztuk metalowych kwadratów (lepszego zdjęcia nie da się zrobić), drzwi opadły i obcierają mocno tymi blaszkami o próg. Czy ktoś wie co to za elementy i do czego służą ? Jak się ich pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.02.2025 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego Prawdopodobnie to zszywki którymi była przybita listwa osłaniająca spód drzwi na czas transportu. Zdjąć skrzydło i wyjąć lub dobić. Powinni to byli zrobić montażyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_gda1 21.02.2025 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego Czyli powinno dać się je podważyć śrubokrętem i usunąć ? Nie umiem zdjąć skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.02.2025 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego Czyli pewnie drzwi bezprzylgowe z ukrytymi zawiasami? Faktycznie trudniej zdjąć i założyć skrzydło. Bez zdjęcia (skrzydła) może być ciężko. Zszywki mogą mieć nawet 2-3cm długości i zabraknie miejsca by je ciągnąć w dół a podważając na bok śrubokrętem zrobisz wgniot na krawędzi skrzydła (to się zdarza nawet w trakcie montażu jak jest dostęp do spodu. Próbuj podważając przez jakąś twardą , płaską podkładkę sensownej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert_gda1 22.02.2025 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego (edytowane) Nie wiem jak wyglądają te zszywki ale to są jakby metalowe blaszki kwadratowe Ten próg to farsa, jest naklejany a jak próbuje go oderwać to panel podnosi się razem z nim.. Edytowane 22 Lutego przez robert_gda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.02.2025 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego Nie będę się z Tobą spierał bo nie widzę tych drzwi a bazuję na tysiącach innych które zamontowałem. Albo zdejmiesz to skrzydło sam (jeśli to bezprzylgowe to odkręcając śruby mocujące w skrzydle lub ościeżnicy - zależy co będzie Ci łatwiej, albo zaproś fachowca. Lub żyj z tymi "blaszkami" i rysami, bo one już same nie znikną. Zawsze możesz też podnieść skrzydło na regulacji. Na jakiś czas wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 18.03.2025 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca W dniu 22.02.2025 o 13:18, robert_gda1 napisał: Nie wiem jak wyglądają te zszywki ale to są jakby metalowe blaszki kwadratowe Ten próg to farsa, jest naklejany a jak próbuje go oderwać to panel podnosi się razem z nim.. Ale ten próg nie ma nic wspólnego z drzwiami, to element podłogi, który jest za wysoki i był "na styk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts