Romanus 07.02.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Witam wszystkichCzytając forum na temat ociepleń ścian zewnętrznych, nikt nie pisze jakiego kleju używał i jakie miał/ma z nim doświadczenia. Mam prośbę - stoję przed takim wyborem (a na rynku jest bogaty asortyment) - jaki klej i jakiej firmy wybrać. Ocieplenie robię z wełny mineralnej. Jeśli ktoś może się podzielić swoimi uwagami, z góry dzięki. pozdrawiam Romanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 07.02.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Ja mam zamiar kupić cały system Rockwool'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romanus 07.02.2005 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Tak, ale to jest system - mają swój klej i inne A czy ktoś używał kleju innych firm np. ceresit, kerakol itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 07.02.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Przyłączam się do pytania, jak w tytule. Wełnę mam już dwa lata, ale chemii nie mogłem kupić, bo ocieplał będę dopiero w tym roku i też nie wiem na co się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.02.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Swoj glos oddaje na ... : ATLAS ROKER W-20, sam sprawdzilem, i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 09.02.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ja robiłam Terranowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romanus 09.02.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 A jesteście zadowoleni z wykonawstwa i jakości kleju? I jeszcze pytanko - jaką siatkę użyliście - chodzi o gramaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 09.02.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Moim zdaniem tylko system.Jak zastosujesz którąś ze składowych systemu innej firmy to potem mogą być problemy z gwarancją i to duże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Zysnarski 15.02.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Ciężko jest kupić wełnę Rockwool bez systemu. Kleje tam stosowane to Kreisel-bez rewelacji, ale tworzą system i mozna reklamować. Kleje do wełny muszą mieć zwiększoną elestyczność zarówno te do siatki jak i do przykjejania. Atlas jest OK, Ceresit, Kerakol, Terranova to bardzo dobre kleje Pozostaje kwestia ceny. Siatka musi być o gramaturze con 145 g/m2.Wełne nawet lamelowa warto wzmacnić kołkami (ze stalowym trzpieniem) szczególnie na narożach i przy otworach. Ekipa musi mieć doświadczenie w docieplaniu na wełnie i warto ich spytać jakimi materiałami robią. Nie należy "uszczęśliwiać" fachowców kupionymi bez ich rady materiałami bo często ich nie znają i efekt końcowy może być kiepski. Poza tym wykonawcy kupując towar dostaną con 10% rabatu i wystawią fakturę na 7% a nie 22% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts