maciej1240 24.02.2025 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Witam,mam pytanie odnośnie dachu z płyty warstwowej. Posiadam dom w którym stary dach jest z żelbetonu pokrytego papą, Chciałbym pokryć ten dach płytą warstwowa z pianką pu jak to wykonać,czy pokryć to membraną,czy laty mocować bezpośrednio do betonu,czy laty stalowe czy drewnie, dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2025 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Opisz dokładnie co masz. Dlaczego chcesz płytę warstową na żelbet? Jak masz płaski dach to płyta warswowa może sie nie nadawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Witam,jest to dach dwuspadowy z jakiś prefabrykatów, kąt około 10 stopni,belki betonowe co dwa metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Kupiłem taką była stolarnię i chcę ją zrobić na dom,i chodzi mi o docieplenie tego z zewnątrz,czy nie będzie lepiej i łatwiej dać płytę warstwową,czy do ciepła z zewnątrz i dać blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2025 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 21 minut temu, maciej1240 napisał: Kupiłem taką była stolarnię i chcę ją zrobić na dom,i chodzi mi o docieplenie tego z zewnątrz,czy nie będzie lepiej i łatwiej dać płytę warstwową,czy do ciepła z zewnątrz i dać blachę To ja bym propnował zacząć od projektu i tak będzie potrzbny do zmiany sposobu uzytkowania. Do płyty nie muisz dokładać koljnej blachy jak dobirzesz odpowiednia grubość płyty/izlaocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.02.2025 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Nie lepiej i łatwiej będzie dać izolację termiczną ze styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Myślałem o łatach typu omega do tego betonu i na to płytę warstwową kręcić,ta płyta o grubości 100mm jak uważasz,moim zdaniem po co się bawić z latowaniem,steropianem i blachą jak płyta warstwowa to wszystko w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.02.2025 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Chcesz legalnie zmienić sposób użytkowania ze stolarni na dom mieszkalny? 100 mm ocieplenia na dachu to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Myślałem o łatach typu omega do tego betonu i na to płytę warstwową kręcić,ta płyta o grubości 100mm jak uważasz,moim zdaniem po co się bawić z latowaniem,steropianem i blachą jak płyta warstwowa to wszystko w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Rozumiem to jaką byś polecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Teraz, maciej1240 napisał: Wysokość budynku 4m chciałbym to w środku obniżyć do 3m i dać izolacje na podwieszany sufit Teraz, maciej1240 napisał: Teraz, maciej1240 napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.02.2025 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Styropian odpowiedniej grubości (wynikająca z obliczeń cieplnych) i na to papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1240 24.02.2025 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego A na papę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.02.2025 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego Papa byłaby ostania wartswa jak rozumiem, czyli na pape juz nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts