antolek 07.02.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Cześć,czy ktoś miał coś do czynienia z domem MARYSIA z Grupy Archipelag. Jestem na etapie wybory projektu i interesują mnie każde doświadczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.02.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 witam,co prawda nie buduję sam tego domku,ale jestem pracownikiem firmy Multi, która jest częścią Archipelagu zajmującą się zmianami w projektach, adaptacjami,kosztorysowaniem i realizacją,u nas można zasięgnąć rady architekta i budowlańców,którzy dużo mogą poradzić i zaproponować odpowiednie rozwiązania,jeśli jest Pan zainteresowany rozmową i darmową konsultacją chętnie udzielimy odpowiedzi na Pańskie pytania. Nasze warszawskie biuro mieści się w Łomiankach przy ul.Kolejowej 33, czynne jest od poni-pt. 9-17,można podjechać porozmawiać, zadzwonić (0-22-751-00-63), lub zamailować ([email protected])javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 09.02.2005 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witam, dziękuję serdecznie za chęć "pomocy" ale bardzi mi chodzi o opinię z pozycji użytkownika i doświadczeń z tym związanych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 23.02.2005 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Naprawdę nikt nie zbudował MARYSI ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poweł 23.02.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 antolek-wpisz słowo Marysia w wyszukiwarce i znajdziesz tam posty do tego projektu.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 24.02.2005 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Tylko to nie jest ta MARYSIA. Wszędzie piszą o Marysi z Horyzontu, a ja szukam z Archipelagu. AnywayDzięki Serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 24.02.2005 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Chodzi mi dokładnie o ten projekt:http://www.archipelag.com.pl/domek.php?KatID=3990500&ProjID=382. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory32 28.03.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Naprawdę nikt nie zbudował MARYSI ?? Hej, Przymierzamy sie z żona do Marysi z Archipelagu. Czy udało Ci się coś dowiedzieć? Greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 29.03.2005 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Niestety nic się nie dowiedziałem . Ten projekt nie jest za bardzo popularny. Ale czekam . Nie buduję w tym roku więc może doczekam się aż Ty wybudujesz . Pozdrawiam i życzę powodzenia. Antolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 08.04.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Cześć własnie w poniedziałek jestem umówiony z projektantem na działce w sprawie "Marysi" z archipelagu. Chciałbym żeby nic nam ( z żoną) nie stanęło na przeszkodzie postawienie tego domku na naszej działce ale jak to "fachowe" oczy ocenią tego jeszcze nie wiem. Jeśli tylko powie projektant, że można to kupujemy projekt i budujemy;) może jeszcze w tym roku;). Oby się udało. Projekt jest mało popularny bo chyba nowy, więc nikt jeszcze się nie zdecydował a jeśli buduje to nie wie że takie forum istnieje albo się nie chce podzielic informacjami nic to jakoś trzeba sobie radzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 26.04.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Czy ktoś buduje Marysię. Fajnie byłoby pogadać i wymienić doświadczenia z pola budowy. My zaczynamy w czerwcu (taką mamy nadzieję). Projekty tej pracowni nie mają najlepszej opinii wśród budujących, ale mam nadzieję, że nie będzie katastrofy budowlanej. Ten projekt od razu mi się spodobał i nie chciałabym zamienić go na żaden inny. http://www.archipelag.com.pl/domek.php?KatID=3990200&ProjID=382 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory32 27.07.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Cześć własnie w poniedziałek jestem umówiony z projektantem na działce w sprawie "Marysi" z archipelagu. Chciałbym żeby nic nam ( z żoną) nie stanęło na przeszkodzie postawienie tego domku na naszej działce ale jak to "fachowe" oczy ocenią tego jeszcze nie wiem. Jeśli tylko powie projektant, że można to kupujemy projekt i budujemy;) może jeszcze w tym roku;). Oby się udało. Projekt jest mało popularny bo chyba nowy, więc nikt jeszcze się nie zdecydował a jeśli buduje to nie wie że takie forum istnieje albo się nie chce podzielic informacjami nic to jakoś trzeba sobie radzić Hej, informuje iz pod Krakowem realizuję Marysię z Archipelagu. Ganz i Antolek jakie u Was postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganz 27.07.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Witam:)Na razie cisza przed burza w planach budowlanych:(, zalatwilismy pozwolenie na budowe i wstepnie szukamy "budowlancow". Mam pytanie: Ile wyniosl Cie koszt stanu surowego? Moj majster chce ode mnie 28 tys:( za stan surowy i zastanawiamy sie z zona czy to nie troszke za duzo? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 17.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Cześć, My też zaczęliśmy budowę Marysi z Archipelagu. Musieliśmy niestety ku mojemu ogromnemu żalowi trochę go skorygować. Zrezygnowaliśmy z dwóch lukarn, garaż trzeba było trochę skrócić (odległość od drogi 6 m) i przerobiliśmy go na pokój. Ponadto kształt okien - niestandardowe wymiary- kosztowałyby nas 100-150 % drożej, będą więc prostokątne. Za stan surowy z dachem zapłacimy 27 tys (robocizna). Na dzień dzisiejszy mamy zaszalunkowane okna (tak to chyba się nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 22.09.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 My budujemy, od lipca Jak na razie bez problemów Nie robimy przeróbek poza ściankami wewnątrz Ogólnie jak w projekcie Na razie strasznie drogo i kupa drzewa (o wiele więcej niż w projekcie) Jak wasza budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 23.09.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 My budujemy, od lipca Jak na razie bez problemów Nie robimy przeróbek poza ściankami wewnątrz Ogólnie jak w projekcie Na razie strasznie drogo i kupa drzewa (o wiele więcej niż w projekcie) Jak wasza budowa? Wiesz co , szczerze mówiąc spodziewałam się takich kosztów - nie można się sugerować tym co jest w kosztorysie. - a może na tym etapie co jesteśmy jeszcze mnie nie zaskakują koszty - zobaczymy co będzie później. Właśnie zalewamy strop. Czy podnieśliście ściankę kolankową? Sugeruje nam to nasz majster i kierownik budowy, ale nie chcę zmian, które w widoczny sposób zmieniłyby wygląd domu z zewnątrz. My budujemy w okolicach Szczecina. Przyjedź do nas, zobaczysz jak tutaj jest drogo. Jak czytam posty forumowiczów z innych regionów kraju to mi się włos na głowie jeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.09.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 Podnieśliśmy dół o 1/2 pustaka (12cm) i górę o 10cm. By zachować kąt dachu wydłuzyliśmy słupy oraz krokwie. Co do kosztorysu to śmiechu warte. Od początku wiedzieliśmy, że to bzdury. Do tej pory same materiały nas kosztowały 78 tys (bez dachówki i dodatków - to będzie jeszcze 26 tys). Czyli 105 tys za stan surowy otwarty z pokrytym dachem. W tym nie ma robocizny, działki, projektu, przyłaczy, opłat itp. Zeby było lepiej to robimy ścianę dwuwastwową z Faelbetu zamiast Ytonga 36,5. Więc do tego trzeba doliczyć ocieplenie Duzo nas kosztowały fundamenty ze względu na bardzo głębokie wykopy Na dzialce był zrobiony nasyp o którym nie wiedzieliśmy. Wyszło to po badaniach geologicznych i musieliśmy kopać na 2,70. Ze względu na wysoką wodę nie robiliśmy piwnicy bo by było jeszcze drożej Teraz kończymy montaż więźby i za tydzień krycie )) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.09.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 link do naszej dyskusji o tej budowie : http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=853133#853133 i do dziennika budowy: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=55651&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 25.09.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2005 28 tys z dachem )) chciałbym tyle zapłacić Ja w okolicach Wawy płacę 40 tys. Przy czym na razie bez problemów może ktoś pokaże jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 26.09.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Cześć Kirkris, Muszę się w takim razie dowiedzieć o ten kąt dachu. Proponują mi podniesienie poddasza o 2 pustaki,a nic nie mówili o krokwiach. Stąd te większe koszty drewna u Was. To super jesteście wyrobieni: już dach kończycie Mamy dobrą ekipę Górali z Bieszczad. Ludzie niezwykle pracowici i uczciwi, i nie zdzierają jak okoliczni przesiębiorcy. Robią wszystko: od fundamentu po dach. Mamy zamiar zamknąć się w 100 tys. z materiałami, ale na tym etapie to też chyba jeszcze trudno coś powiedzieć. Dach przed nami. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts