małgoś_wiesiek 23.01.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Przepraszamy , że tak długo nie pisalismy .Zakładamy instalacje wodno-kanalizacyjna, ogrzewanie kominkowe z płaszczem wodnym i solary ... Baliśmy się rozpocząć ten etap prac ze względu na pore roku, ale warunki atmosweryczne pozwoliły nam kontynułować prace na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś_wiesiek 23.01.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Jesli tylko nam sie uda to wkleimy kilka fotek tego stanu... i spróbujemy wklejać zdjęcia i pisać na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś_wiesiek 24.01.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Jak wklejać zdjęcia do albumu na http://www.fotosik.pl jestem zalogowana ale nie wiem jak wkleic zdjęcia pomóżcie ...!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 24.01.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 http://img85.imageshack.us/ a tam bez logowania i innych dupereli opcja "Wybierz", potem ewentualnie "resize""host it"i wkleić adres obrazka do postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś_wiesiek 24.01.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 dzieki za wiadomos napewno spróbuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgoś_wiesiek 24.01.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 No juz nie długo bedziecie mogli zobaczyć na zdjęciach całą budowę Marysi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravalsky 03.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 szukam info na temat domku Marysienka jestem nowy wiec moze mi pomożecie.szukam gotowego domku na śląskuJestem z Bielska-Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravalsky 04.03.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 04.03.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 ravalsky, wewnętrzy imperatyw każe mi jednak odpwiedzieć: czy to ta marysia http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=45 sporo osób buduje 16 stron do ogladania i czytania i tam daj wiadomość: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=20726&start=900 czy inna np: http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=382 tę buduje Kirkis (już ktoś Ci podał link) są jeszcze inne podaj link, do tej swojej maryśki albo napisz, która to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_o 06.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 WitamWłaśnie zastanawiamy się nad tym samym projektem. Zastanawia mnie tylko jaki jest tak naprawdę koszt budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 06.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Domek jest naprawdę bardzo ładny. Jednak wydaje mi się, że będzie sporo kosztował. Dach czterospadowy, osobny nad garażem, 4 lukarny, wszystkie okna nietypowe, do tego okiennice, 3 kominy. Na stronach pracowni podają orientacyjny koszt materiałów na stan surowy (100-124 tys. zł netto). Do tego trzeba doliczyć VAT no i oczywiście koszty robocizny. Myślę, że trudno będzie znależć wykonawcę za mniej niż 50 tys. zł (ale to jescze zależy od rejonu budowy). Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej_o 07.03.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Dzięki, tak właściwie to zastanawiamy się nad rozbudowanym projektem (Marysia II). Czyli liczyć trzeba jeszcze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 16.03.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam Dzięki za pozytywne opinie o MARYSI z Archipelagu. Mimo trudności (finansowych oczywiście) przy jego budowie, chata dalej nam (i wielu) się podoba. Rozpocząłem budowę w połowie października (od podstaw), wiecha w połowie stycznia, w tym tygodniu kończę krycie dachu (Rupp ceramika - Sirius 13, miedziana). Na tym etapie koszt - ok. 150 tyś. zł.Mogę przesłać kilka fotek z budowy na adres E-mail. Mój adres: [email protected]Czy zdecydowaliście się na ten dom?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkrakufff 10.04.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 witam,ja przymierzam się również do budowy Marysi, na południe od Krakowa.Czy ktoś robił całkowity kosztorys?na ile wyceniono budowę według tego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 10.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 nie robiłem kosztorysu ale z cała pewnością ten na stronie Archipelagu nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością . I nie miał nawet gdy ja budowałem Dom jest piękny ale faktycznie bardzo drogi gdyż wszytskie rozwiązania w nim zastosowane są niestandardowe (nawet rozmiar bramy garazowej, szerokośc klatki schodowej lub szerokości drzwi wewnętrznych) - to wszystko jak ma być zgodne z projektem to wymaga indywidualnie zamawianych elementów pozdrawiam K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 18.04.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam, Rzeczywiście, niestandardowe wymiary otworów Marysi (okna, drzwi wej.) wymagają indywidualnych zamówień. Najtańsze oferowane przez producentów, np. okna (plastyk, 5 komór, kolorowe) kosztują mnie ok. 39.000 zł (może ktoś mi wskaże, kto zrobi to taniej - ja i moja rodzina będzie wdzięczna za to). U mnie dzisiaj koniec robót związanych z elektryką i hydrauliką, rozpoczynam tynkowanie).Odnośnie kosztów budowy Marychy. Myślę, że na dzień dzisiejszy nikt nie odważy się ich skalkulować.Kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 18.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 To całkiem dobre tempo Pochwal się fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 19.04.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Chętnie pokażę fotki "chałupy", ale wstyd się przyznać - JAK TO SIĘ ROBI na forum MURATORA? Proszę o wskazówki? KIRKRIS, ile kosztowała Cię obróbka jednej boni? Jak zapewne wiesz, moja chata powstała k. Serocka, Twoja jest też rozumiem k Warszawy - Proponuję małe spotkanko, bo chętnie skorzystałbym z Twojego bogatego doświadczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 19.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 odpisałem Ci w mojej galerii Ja płaciłem w zeszłym roku 25PLN/mb ale powinno być mniej bo teraz muszę dopłacić za poprawki przez moją ekipę W sumie to mogłyby być też równiejsze, ale już za późno (bo rwać nie mam zamiaru) Co do fotek to wybierz serwer pozwalający na łączenie się do zdjęć. ja używam http://www.photobucket.com. Zarejestruj się na nim i wgraj w katalogu który udostępnisz publicznie swoje zdjęcia obrobione do wymiarów pozwalających na szybkie ściąganie w necie (np. 600x400, format jpg, wielkość pliku 30-50kB) Potem kopiujesz link do zdjęcia i w swoim poście na forum wklejasz je poprzedzone tagiem i zakończone tagiem . Zdjęcie powinno być widoczne Opis szczegłowy masz w poście http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 Co do spotkania to może za jakiś czas bo w tej chwili strasznie mam mało czasu (budowa i praca nie zostawiają wiele czasu dla rodziny). Jak będziesz miał pytania to wal śmiało pozdrawiam kirkris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamień 19.04.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dzięki za info o cenie boni (mi proponują 25 zł, ale za każdą sztukę . W dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość, dzięki której muszę opuścić dotychczasowe mieszkanie w ciągu 90 dni. Tyle czasu pozostaje mi do wprowadzenia się do MARYSI. (Osiwieję). Kirkris, jak rozwiązałeś sprawę ścieków? Czy masz sugestię co do oczyszczalni przydomowej? W projekcie zagospodarowania działki mam szczelne szambo o poj. 9000 l., ale zamienię je oczyszczalnie przydomową - to jest pewne (działka ma ponad 3600 m kw.). Analizuję różne propozycje i oferty, ale przyznam się, że zgłupiałem - każda oferowana jest lepsza od poprzedniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts