Konraddd 26.02.2025 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Środa o 21:03 Cześć wszystkim forumowiczom, mój pierwszy post na forum i to zdecydowanie za późno bo już prawie stan deweloperski mam na budowie. Mam nietypowy problem z oknem smart slide z oknoplastu a dokładnie z uszczelką przy listwie od strony wewnętrznej na części stałej. Po montażu po kilku dniach wciągnęła się do środka punktowo i całkowicie na odcinkach po 30cm. Listwa została wymieniona po kilku dniach to samo w tych samych miejscach. Handlowiec który nam sprzedawał też ma taki problem i miał się dowiedzieć co może być przyczyną ale cisza.. Na zdjęciach stara listwa która jest zdemontowana i nowa która zaczęła wyglądać tak samo. Jak to możliwe, że są takie odkształcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.02.2025 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 06:14 Możliwe że pvc z którego zrobiona jest ta uszczelka ma jakiś feler. Gdyby one były tak jak kiedyś - "gumowe" to by nie było problemu. Wymiana tej listwy to banał, także zgłaszaj. Może z nowej partii będzie lepsza. Chyba że.. zamykające się skrzydło ociera o słupek i w jakiś sposób wpycha tę gumę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konraddd 27.02.2025 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Czwartek o 08:44 2 godziny temu, finlandia napisał: Możliwe że pvc z którego zrobiona jest ta uszczelka ma jakiś feler. Gdyby one były tak jak kiedyś - "gumowe" to by nie było problemu. Wymiana tej listwy to banał, także zgłaszaj. Może z nowej partii będzie lepsza. Chyba że.. zamykające się skrzydło ociera o słupek i w jakiś sposób wpycha tę gumę.. Niby nic nie obciera, ale zwrócę na to uwage. Ja zgłosiłem listwa została wymieniona i ta nowa po kilku dniach to samo. Czas między jedna listwa a druga to rok czasu więc przypuszczam ze z innej partii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts