skomandd 27.02.2025 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego Witam mam otwór 4m na 2,3m na poddaszu gdzie chcę wstawić dwa podwójne okna tarasowe (każe okno bezsłupkowe) Na środku jest ścianka działowa z solbet grubości 12 cm (długości ponad 5 metrów ) i nie jest ona dociśnięta nadprożem i zamocowana będzie tylko do stelaży sufitu podwierzanego w ramach wykończenia poddasza. Rysynek poglądowy (widok od zewnątrz )w załączniku - na zielono oznacozny omawiany słupek Pytanie czy kombinować jakieś ceowniki stalowe na szerokość profili montowanch okien czy może wyciąć kawałek ścianki pod nadprożem i dać tam słupek z drewna klejonego między okna i zakotwić go do podłogi oraz do nadproża. Wówczas okna były mocowane z obu stron do tego slupka (kantówki drewnianej) a z tyłu dochodziła by do niego ścianka działowa z solbet Myślałem o szerkości słupka 16 cm żeby został rant po 2 cm względem ściany działowej solbet 12cm na tynk (a sam slupek tylko pomolować) Od zewnątrza na słupek wełna i tynk w kolorze okoleiny okien Co sądzicie o takim pomyśle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skomandd 28.02.2025 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego Koledzy podpowie ktoś z powyższym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.02.2025 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego Okna i ścianka są już wykonane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skomandd 01.03.2025 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca ścianka tak , okna w trakcie produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.03.2025 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca Producent i montażysta okien oczekuje konstrukcyjnego słupka między oknami? Na górze ścianki można wykonać jakiś wieniec i mocować do konstrukcji dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts