mac_hal 07.02.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 Czy ktoś z Państwa jest użytkownikiem kominka z płaszczem wodnym z firmy Waligóra z Bielska-Białej?. Ja posiadam taki kominek o mocy 24 kW, używam go do ciągłego palenia od jesieni zeszłego roku. Na razie sprawuje się ok. Kominek pracuje w systemie zamkniętym z termozaworami bezpieczeństwa na wypadek braku prądu. Co sądzicie o tych kominkach i tego typu instalacji ( dzialającej w najlepsze w UE, nie zalegalizowanej do tej pory u członka UE czyli RP ). Będę wdzięczny za opinię na temat kominków Waligóra jak również instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yvonne 08.02.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam,również przymierzam się do wyżej wymienionego kominka - choć nie wiem jak się ma on jakościowo do innych wymienianych na tym forum (Hajduk, Sparthaterm). Z perspektywy czasu - czy warto było instalować kominek z płaszczem? Chcę ten kominek jako dogrzewanie - przy podstawowym ogrzewaniu gazem. Proszę o rady - jaki rabat się udało wytargować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 08.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 08.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia? Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 16.01.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dziekuję. Też właśnie słyszałam o tej firmie. Dziasiaj jadę obejrzeć projekt Waligóry. Zobaczymy co mi za Pan zaproponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 16.01.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dziekuję. Też właśnie słyszałam o tej firmie. Dziasiaj jadę obejrzeć projekt Waligóry. Zobaczymy co mi za Pan zaproponuje. daj znać jakie wrażenie po wizycie, bo też się będę niedługo za kominkiem rozglądał. A tak generalnie czy znacie jeszcze jakieś inne firmy do polecenia z bielska lub okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Witam.Eko-Term Kućmierz - Mazańcowice (vis'a vis Makro, po drugiej stronie trasy).Polecam i gwarantuję dobrą obsługę.Przy kontakcie z właścicielem (Konrad Kućmierz) i odwiedzinach salonu proszę wspomnieć że z polecenia firmy Forest-Natura.Jeżeli to północne okolice BB to sam zapraszam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 17.01.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Znam niezadowolonego użytkownika tego kominka. Sam mam http://www.ekoterm.waw.pl/topazK.htm, używam często i sobie chwalę. Zamówiłem w sklepie internetowym w środę (oczywiście w 2005r) i przywieźli go za 2 dni. Polecam - 0 problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 21.01.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 lobo0 - ja już po wizycie. Projekt widziałam, owszem ładny. Obsługa miła i generalnie wszystko jest ok, poza tym, że nie znam żadnych użytkowników tych kominków i nie wiem jak się ich wkłady sprawują Pan za wszystko zażyczył sobie 13 000zł (wkład kątowy, 10-15 kW, obudowa trawertyn). Szczerze mówiąc nie wiem czy taka moc wystarczy, biorą pod uwagę częściowo podłogówkę. Mam zamiar odwiedzić jeszcze inne firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lobo0 21.01.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 net_ka - no właśnie ja też nie znam żadnych użytkowników takich wkładów. Daj znać jak coś więcej się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hycel 21.10.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia? Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej Kominek jest w porządku, natomiast jeden z lokalnych instalatorów współpracujących z Panem Byrskim jest kompletnie nieodpowiedzialny i niesłowny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 22.12.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia? Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej Kominek jest w porządku, natomiast jeden z lokalnych instalatorów współpracujących z Panem Byrskim jest kompletnie nieodpowiedzialny i niesłowny.. hm...czyżby pan Kapusta? Ja użytkuję Byrskiego już ponad dwa lata, kominek OK, instalator....specyficzny....duzo cierpliwości mieć trzeba do tego Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hycel 09.02.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia? Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej Kominek jest w porządku, natomiast jeden z lokalnych instalatorów współpracujących z Panem Byrskim jest kompletnie nieodpowiedzialny i niesłowny.. hm...czyżby pan Kapusta? Ja użytkuję Byrskiego już ponad dwa lata, kominek OK, instalator....specyficzny....duzo cierpliwości mieć trzeba do tego Pana No niestety dokładnie tak . Najgorsze jest to że coś jest do poprawy, umawia sie na termin nie przyjeżdza, telefon głuchy non stop - koszmar. Ale mam wrażenie, że przełożony nie panuje nad nim również (??). Załatwienie jednego "gównianego" papierka w firmie nie udało mi sie od miesiąca pomimo rozmowy osobistej z szefem firmy, z dyrektorem technicznym i kim tam jeszcze. Już wysyłają, 5 razy biorą nr telefonu itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzajas 08.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, podnoszę temat, czy ktoś użytkuje kominek z płaszczem wodnym Waligóra. Skłaniam się, żeby kupić ten kominek, Pan był bardzo przekonujący, mówił, że te kominki są bardzo szczelne (zależy mi na tym bo mam wentylacje mechaniczną), działają z zamkniętym naczyniem wzbiorczym i są bardzo trwałe. Powiedział, że nie mają szamotu dlatego, że pod szamotem kominek wodny rdzewieje i że obudowy akumulacyjne do kominków z płaszczem wodnym są bez sensu, bo taki kominek się nie nagrzewa. Ogólnie widać było, że się na tym zna. Ale chciałabym jednak poznać opinie użytkowników tych kominków, a nie mogę nic na ten temat znaleźć w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzajas 08.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Witam, podnoszę temat, czy ktoś użytkuje kominek z płaszczem wodnym Waligóra. Skłaniam się, żeby kupić ten kominek, Pan był bardzo przekonujący, mówił, że te kominki są bardzo szczelne (zależy mi na tym bo mam wentylacje mechaniczną), działają z zamkniętym naczyniem wzbiorczym i są bardzo trwałe. Powiedział, że nie mają szamotu dlatego, że pod szamotem kominek wodny rdzewieje i że obudowy akumulacyjne do kominków z płaszczem wodnym są bez sensu, bo taki kominek się nie nagrzewa. Ogólnie widać było, że się na tym zna. Ale chciałabym jednak poznać opinie użytkowników tych kominków, a nie mogę nic na ten temat znaleźć w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 20.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 proszę o opinie na temat wkladów spartherm , hajduk, byrski....nie wiem na który sie zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 20.08.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 jak sprawuja sie mechanizmy w drzwiczkach podnoszonych do góry...czy to sie nie zacina i nie psuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolove 07.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Również mam u siebie zamontowany kominek firmy Waligóra z płaszczem wodnym. Jestem bardzo zadowolony bo wydaje mi się, że będzie to dobry zakup na lata. Świetnie prezentuje się w domu - robi niesamowite wrażenie na gościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolove 05.03.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 U mnie całą zimę wszystko działało bez zarzutów. Jestem bardzo zadowolony, że zdecydowałem się na takie rozwiązanie. Firma Waligóra zrobiła kawał dobrej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.04.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam. Cały ten wątek to po prostu żenada ... Wszyscy "kilkupostowicze" zachwalają konkretnie jedną firmę od kominków i jedną firmę od kostki brukowej ... też dokładnie tę samą ... Przecież to tylko antyreklama dla tych firm ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts