Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominki Waligóra

mac_hal

Recommended Posts

Czy ktoś z Państwa jest użytkownikiem kominka z płaszczem wodnym z firmy Waligóra z Bielska-Białej?. Ja posiadam taki kominek o mocy 24 kW, używam go do ciągłego palenia od jesieni zeszłego roku. Na razie sprawuje się ok. Kominek pracuje w systemie zamkniętym z termozaworami bezpieczeństwa na wypadek braku prądu. Co sądzicie o tych kominkach i tego typu instalacji ( dzialającej w najlepsze w UE, nie zalegalizowanej do tej pory u członka UE czyli RP :)). Będę wdzięczny za opinię na temat kominków Waligóra jak również instalacji.

Witam,

również przymierzam się do wyżej wymienionego kominka - choć nie wiem jak się ma on jakościowo do innych wymienianych na tym forum (Hajduk, Sparthaterm). Z perspektywy czasu - czy warto było instalować kominek z płaszczem? Chcę ten kominek jako dogrzewanie - przy podstawowym ogrzewaniu gazem. Proszę o rady - jaki rabat się udało wytargować?

• 2 years później...
Dziekuję. Też właśnie słyszałam o tej firmie. Dziasiaj jadę obejrzeć projekt Waligóry. Zobaczymy co mi za Pan zaproponuje.

daj znać jakie wrażenie po wizycie, bo też się będę niedługo za kominkiem rozglądał.

A tak generalnie czy znacie jeszcze jakieś inne firmy do polecenia z bielska lub okolic?

Witam.

Eko-Term Kućmierz - Mazańcowice (vis'a vis Makro, po drugiej stronie trasy).

Polecam i gwarantuję dobrą obsługę.

Przy kontakcie z właścicielem (Konrad Kućmierz) i odwiedzinach salonu proszę wspomnieć że z polecenia firmy Forest-Natura.

Jeżeli to północne okolice BB to sam zapraszam.

Pozdrawiam.

lobo0 - ja już po wizycie. Projekt widziałam, owszem ładny. Obsługa miła i generalnie wszystko jest ok, poza tym, że nie znam żadnych użytkowników tych kominków i nie wiem jak się ich wkłady sprawują :( Pan za wszystko zażyczył sobie 13 000zł (wkład kątowy, 10-15 kW, obudowa trawertyn). Szczerze mówiąc nie wiem czy taka moc wystarczy, biorą pod uwagę częściowo podłogówkę.

Mam zamiar odwiedzić jeszcze inne firmy :D .

• 9 months później...
Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia?

Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej

Kominek jest w porządku, natomiast jeden z lokalnych instalatorów współpracujących z Panem Byrskim jest kompletnie nieodpowiedzialny i niesłowny..

• 2 months później...
Podciągam wątek, bo jestem zainteresowana tymi kominkami. Czy ktoś ma taki? Czy jest godny polecenia?

Jak jesteś z Bielsko Białej to zajżyj na http://www.kominki.byrski.pl producent z kóz koło Bielsko Białej

Kominek jest w porządku, natomiast jeden z lokalnych instalatorów współpracujących z Panem Byrskim jest kompletnie nieodpowiedzialny i niesłowny..

hm...czyżby pan Kapusta? Ja użytkuję Byrskiego już ponad dwa lata, kominek OK, instalator....specyficzny....duzo cierpliwości mieć trzeba do tego Pana

• 1 month później...

hm...czyżby pan Kapusta? Ja użytkuję Byrskiego już ponad dwa lata, kominek OK, instalator....specyficzny....duzo cierpliwości mieć trzeba do tego Pana

No niestety dokładnie tak :( . Najgorsze jest to że coś jest do poprawy, umawia sie na termin nie przyjeżdza, telefon głuchy non stop - koszmar.

Ale mam wrażenie, że przełożony nie panuje nad nim również (??).

Załatwienie jednego "gównianego" papierka w firmie nie udało mi sie od miesiąca pomimo rozmowy osobistej z szefem firmy, z dyrektorem technicznym i kim tam jeszcze. Już wysyłają, 5 razy biorą nr telefonu itd...

• 4 months później...
Witam, podnoszę temat, czy ktoś użytkuje kominek z płaszczem wodnym Waligóra. Skłaniam się, żeby kupić ten kominek, Pan był bardzo przekonujący, mówił, że te kominki są bardzo szczelne (zależy mi na tym bo mam wentylacje mechaniczną), działają z zamkniętym naczyniem wzbiorczym i są bardzo trwałe. Powiedział, że nie mają szamotu dlatego, że pod szamotem kominek wodny rdzewieje i że obudowy akumulacyjne do kominków z płaszczem wodnym są bez sensu, bo taki kominek się nie nagrzewa. Ogólnie widać było, że się na tym zna. Ale chciałabym jednak poznać opinie użytkowników tych kominków, a nie mogę nic na ten temat znaleźć w google.

Witam, podnoszę temat, czy ktoś użytkuje kominek z płaszczem wodnym Waligóra. Skłaniam się, żeby kupić ten kominek, Pan był bardzo przekonujący, mówił, że te kominki są bardzo szczelne (zależy mi na tym bo mam wentylacje mechaniczną), działają z zamkniętym naczyniem wzbiorczym i są bardzo trwałe. Powiedział, że nie mają szamotu dlatego, że pod szamotem kominek wodny rdzewieje i że obudowy akumulacyjne do kominków z płaszczem wodnym są bez sensu, bo taki kominek się nie nagrzewa. Ogólnie widać było, że się na tym zna. Ale chciałabym jednak poznać opinie użytkowników tych kominków, a nie mogę nic na ten temat znaleźć w google.

• 1 month później...
  • 3 years później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...

Witam.

Cały ten wątek to po prostu żenada ...

Wszyscy "kilkupostowicze" zachwalają konkretnie jedną firmę od kominków i jedną firmę od kostki brukowej ... też dokładnie tę samą ... :D

Przecież to tylko antyreklama dla tych firm ...

Pozdrawiam.