Lebron87 05.03.2025 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca Witam jestem w trakcie tworzenia wniosku o warunki zabudowy. Mam 3 działki i wszystkie wpisałem w jeden wniosek z tym że na każdej chce mieć inny budynek czyli rozumiem że będę musiał złożyć 3 takie wnioski? I jezcxe sprawa czy muszę wpisać do wniosku mame? Bo właścicielem jest mama i tata a ja wpisałem tam tylko ojca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolajru 05.03.2025 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca Zadzwoń do właściwego Urzędu gminy, tam najszybciej uzyskasz informację uwzględniającą specyfikę i lokalne podejście. Przy jednej decyzji o warunkach zabudowy może być problem z tym, że wybudowanie jednego budynku może powodować "wykonanie prawa z decyzji o warunkach zabudowy", bo jest ono jednorazowe (tak na pewno jest przy jednej działce, ale warunki zabudowy wydawane są dla obszaru, a nie dla działki). Jeśli chciałeś trzy odrębne decyzje powinieneś wystąpić z trzema wnioskami, ale tak jak na wstępie pogadaj w Urzędzie, każda gm ina ma swój świat. Jeśli chodzi o właścicieli to jeśli to raczej zwykły zarząd więc małżonek może. WZ może wnioskować każdy, tylko opłaty przy właścicielu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lebron87 11.03.2025 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca W dniu 5.03.2025 o 12:50, mikolajru napisał: Zadzwoń do właściwego Urzędu gminy, tam najszybciej uzyskasz informację uwzględniającą specyfikę i lokalne podejście. Przy jednej decyzji o warunkach zabudowy może być problem z tym, że wybudowanie jednego budynku może powodować "wykonanie prawa z decyzji o warunkach zabudowy", bo jest ono jednorazowe (tak na pewno jest przy jednej działce, ale warunki zabudowy wydawane są dla obszaru, a nie dla działki). Jeśli chciałeś trzy odrębne decyzje powinieneś wystąpić z trzema wnioskami, ale tak jak na wstępie pogadaj w Urzędzie, każda gm ina ma swój świat. Jeśli chodzi o właścicieli to jeśli to raczej zwykły zarząd więc małżonek może. WZ może wnioskować każdy, tylko opłaty przy właścicielu nie ma. Rozumiem a co z decyzjami od energetyki i wodociągów? Bo mam tylko na ojca zgody a mama też jest współwłaścicielem działek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lebron87 12.03.2025 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) W dniu 5.03.2025 o 12:50, mikolajru napisał: Zadzwoń do właściwego Urzędu gminy, tam najszybciej uzyskasz informację uwzględniającą specyfikę i lokalne podejście. Przy jednej decyzji o warunkach zabudowy może być problem z tym, że wybudowanie jednego budynku może powodować "wykonanie prawa z decyzji o warunkach zabudowy", bo jest ono jednorazowe (tak na pewno jest przy jednej działce, ale warunki zabudowy wydawane są dla obszaru, a nie dla działki). Jeśli chciałeś trzy odrębne decyzje powinieneś wystąpić z trzema wnioskami, ale tak jak na wstępie pogadaj w Urzędzie, każda gm ina ma swój świat. Jeśli chodzi o właścicieli to jeśli to raczej zwykły zarząd więc małżonek może. WZ może wnioskować każdy, tylko opłaty przy właścicielu nie ma. Dzwoniłem mówili że może być jeden wnioskodawca ale wnioski muszą być 3. Energetyka i wodociągi tez mogą być na jedną osobę Edytowane 12 Marca przez Lebron87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts