rafal194 09.03.2025 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 godzin temu Mam problem ze zbrojeniem fundamentu,podstawa słupów budynku. Mam już skręconą podstawę z drutów,czas na startery słupów.I tu mam dylemat gdyż nie widzę tego dobrze na rysunku.Czy druty poz.4 w podstawie dawać pod całą podstawę jak na zdjęciu 11 czy mają one leżeć na prętach na dolnej części podstawy.Nie wiem czy dobrze się wyraziłem. Druga kwestia czy druty startowe mają być skierowane do rogów podstaw jak narysowałem czerwonymi strzałkami czy mogą być jak narysowane na niebiesko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2025 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 godzin temu Słup pewnie jest ściskany więc czy jak czerwono czy jak niebiesko nie powinno mieć większego znaczenia. Wg rysunku wytyki dołem przechodzą na przeciwna stronę słupa czyli są np. lewym zbrojeniem i dołem kończą się po prawej stronie słupa. Zbrojenie dołem NR4 daj w tej samej płaszczyźnie co dolne zbrojenie NR2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 09.03.2025 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 godzin temu Dziękuje za odpowiedz czyli dobrze dałem.Tak zgadza się przechodzą na przeciwległa stronę.W sumie jakby była różnica to było by na projekcje pokazali czy startery są do rogów czy na prosto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.03.2025 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 godzin temu Generalnie nie daje się dolnych odcinków po skosie. Pamiętaj o zachowaniu otuliny 5 cm od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 09.03.2025 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 godzin temu Dzięki za info ,ogólnie cały projekt ogarnąłem co i jak tylko tu miałem problem.od spodu pewnie dam z 6 cm,mam takie dystanse do betonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.03.2025 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 godzin temu Mnie zaciekawil ten dwuteownik, dobreze widze? Jak on jest mocowany? Nie widac jakiś śrub fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 09.03.2025 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 godzin temu Zgadza się dwuteowniki IPE 160. Mocowanie na kotwe klinową Fischera faz 2. Niby wszystko przeliczone.Mam pełne obliczenia statyczne garażu. 6x6x3.5m wys.dwyteownik IPE 160 plus płyta warstwowa 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.03.2025 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 godzin temu FAZ II to fajne kotwy, tylko taki sposób montażu nie daje żadnej możlwości "regulacji" słupa, bo raczej podlewki nie zrobisz przy kotwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 09.03.2025 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 godzin temu Raczej zastosuje pręty gwintowane na kotwie chemicznej.Wtedy będzie można zastosować ewentualne podkładki pod słupy.Raczej nie wyleje idealnie 8 stóp. Dodatkowo muszę wymieć grunt na głębokości 100cm.ptaktycznie 1 M3,gdyż stopy mają wymiary 100x100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.03.2025 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 godziny temu Jak chemia to zwróć uwga na klase betonu żeby pasowala do chemii. min B20 z tego co pamitam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts