Audirs4 12.03.2025 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca (edytowane) Dzień dobry, mam pytanie do doświadczonych. Buduję sam domek 60m2 i jestem na etapie szalowania Od poziomu gruntu docelowego mam wybraną ziemię na 50cm i teraz chcę zacząć szalować i kopanie ręczne 30cm w szalunkach co daje 80cm. (Teren równy, sprawdzałem niwelatorem) Moje pytanie brzmi, bo u mnie strefa przemarzania jest na 80cm, czy Muszę kopać w szalunkach jeszcze głębiej np. na 40cm co daje 90cm od powierzchni gruntu czy może być te 80cm? Nie wiem jak to rozumieć. Dodam jeszcze, że mam same grube piaski w wykopie. Pozdrawiam Edytowane 12 Marca przez Audirs4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.03.2025 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca Piaski grube i brak wody to możesz zostawić na -0,80 m poniżej terenu docelowego. Pod ławy daj 10 cm chudego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Audirs4 12.03.2025 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca Ok dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts