Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukuję pilnie!!!! Artykuł o ogrzewaniu podłogowym!!!!

Recommended Posts

Zwracam się do wszystkiech którzy dysponują jakimikolwiek (najlepiej nie reklamowymi) artykułami na temat ogrzewania podłogowego i tradycyjnego. Wiem, że napewno taki artykuł ukazał się w ŁADNYM DOMU z sierpnia 2004, który niestety nie wiem jak zdobyć. Jeżeli ktokolwiek mógłby mi pomóc bardzo proszę. Decyzję muszę podjąć w jak najszybszym czasie, a mąż jest niestety przeciw podłogówce!!!!!

Zwracam się do wszystkiech którzy dysponują jakimikolwiek (najlepiej nie reklamowymi) artykułami na temat ogrzewania podłogowego i tradycyjnego. Wiem, że napewno taki artykuł ukazał się w ŁADNYM DOMU z sierpnia 2004, który niestety nie wiem jak zdobyć. Jeżeli ktokolwiek mógłby mi pomóc bardzo proszę. Decyzję muszę podjąć w jak najszybszym czasie, a mąż jest niestety przeciw podłogówce!!!!!

Rada 1 Zmienić męża. :p

Rada 2 Przekonać męża w znany tylko tobie sposób. :p

Rada 3 Kupić dostępny jeszcze magazyn budujemy Dom nr 1-2 str. 130 :wink:

ja mam stary numer specjalny muratora 'czym ogrzewac dom' z 2000 ale mam wrażenie że podobny numer był tez publikowany w 2004. Jest tam piękny artykuł o ogrzewaniu podłogowym!

Jesli masz ciepły dom z wystarczająca ilościa miejsca na wymagane warstwy w podłodze to bardzo polecam podłogówkę. W przeciwnym razie raczej zrób męzowi herbatkę i zainstaluj kaloryfery na zgode :)

Ja u siebie będe miał podłogówke w całym domu (poza garażem)

pozdrawiam

Ja po przeczytaniu wszystkiego co się dało na temat podłogówki wybrałem rowiązanie mieszane:

- na dole podłogówka + kilka grzejników w pomieszczeniach z podłogą drewnianą - salon i gabinet (chodzi o czas reakcji ogrzewania na szybkie zmiany temperatury - kaloryfery są szybsze)

- na górze grzejniki - nie do końca akceptuję ogrzewanie podłogowe w sypialni (spałem w takim domu i mi się to nie podobało).

Pozdrawiam