Vendeur 16.03.2025 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca Cześć, chciałbym w łazience i kuchni mieć drewnianą podłogę, deska trójwarstwowa, pływająca. Niestety na rynku nie ma wiele konkretnych rozwiązań. Barlinek ma deskę kompozytową, która rdzeń ma kompozytowny a na wierzchu po prostu lakierowany dąb. Specjalistyczne drewno do takich zastosowań, które znalazłem, nie dość, że kosztuje od 800 zł/m2 w górę, to jeszcze są to bardzo wąskie deski i montaż tylko na klej, co mi nie odpowiada. W związku z tym zastanawiam się poważnie nad podjęciem ryzyka i zastosowaniem standardowej podłogi trójwarstwowej, którą chciałbym zabezpieczyć przed wilgocią. Oczywiście jakby się coś wylało, pochlapało, to będzie natychmiast wycierane. Czy ktoś ma doświadczenie w tym względzie, a może też w ten sposób "zaryzykował"? Myślałem o zabezpieczeniu łączeń desek np. silikonem bezbarwnym, aby nie było zbytniej szansy, żeby się woda dostała w te szczeliny. Albo może jakimś klejem, żywicą, bo silikon nie ma wytrzymałości mechanicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts