Zobena 08.02.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam. Planuje budowac dom, do 100m^2. Wiem ze teraz jest wiele sposobow na budowe, tzn. z roznych materialow, poczawszy od betony poprzez jakies plyty konczacmoze na drewnie. Moze mi ktos poradzic z jakiego materialu zbuduje do mnajtaniej??? dzieki z gory:) Zobena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 08.02.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Nie będę "wyskakiwał" z daną marką, bo wiele na tym forum było już dyskusji. Mogę powiedzieć, że ja osobiście preferuję ceramikę. Poradzę ci również, abyć przy pomocy funkcji "szukaj" wpisal hasło i poczytał - a jest co czytać I jeszcze jedno: czasem budowac tanio (wiem jak to jest podczas budowy, mnie tez kasy zaczyna brakować ) znaczy eksploatowac drogo, niestety. Jak zwykla trzeba wybrać złoty środek, który dla każdego może znaczyć co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 10.02.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 wszystki zależy od funduszy ja wybrałem rozwiązanie po środku a więc BK 24cm + wełna 15 cm myślę że będzie ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 10.02.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Ja jestem zwollennikiem ceramiki - nie polecam betonu komórkowego - trzeba wtedy bardzo pilnować wykonawcę przy wykonywaniu izolacji - zawolgocony traci do 30% wytrzymałości - ceramika zresztą jest "zdrowsza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 11.02.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 najtańszym i najzdrowszym materiałem jest cegła piaskowo-wapienna.jest też najtwardsza, najcięższa i najbardziej przewodzi ciepło. Trzeba ją dobrze ocieplić i wtedy jak juz się nagrzeje to długo akumuluje ciepło i budynek nie wychładza sie szybko. Duża gęstość przekłada się na wytrzymałość (ściany nośne w domku jednorodzinnym mogą mieć 18 cm), wspomianą dużą bezwładność cieplną oraz "hałasochłonność". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 23.02.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 mam ten sam problem.zastanawiam się nad tanim i dobrym materiałem,robiłem już wywiady i chyba zdecyduję się na ściany jednowarstwowe z BK. Jeżeli ktoś ma lepszy pomysł prosszę oopinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLO81 23.02.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2005 Porotherm 30 P+W(51,20 zł/m2) i 10 cm. styropianu i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby 24.02.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 Gdzie tak tanio dorwałeś porotherm ' ja jestem z katowic a buduję koło Żywca a może lepiej z maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
POLO81 24.02.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2005 cena katalogowa a przecież są jeszcze upusty, rabaty!!!! http://www.wienerberger.pl/servlet/ContentServer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts