Luna_tyk 19.09.2002 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 Cała dyskusja jest trochę dziwna:- Porotherm (ale także Poroton, postaki poryzowane Jopka itd) to najnormalniejsza w świecie ceramika - modyfikowana poprzez poryzację.- do ceramiki należą też przecież cegła pełna, kratówka, Max, modularna ... Lista jest długa.- problemem nie jest materiał (wypalana glina), problemem może być co najwyżej jakość partii wyrobu, lub ogólnie jakość wyrobów danej wytwórni.- rozmawiamy o budowie domów jednorodzinnych, w których własności nośne pustaków są dalece niewykorzystane, i decydują w zasadzie ich własności osłonowe. Tutaj przewaga ceramiki współczesnej nad tradycyjną jest znakomita.- oddawanie pustaków do hurtowni, bo Urban napisał - to albo żart, albo dowód na spłaszczenie zwojów mózgowych. "Nie" żyje ze wzbudzania przekonania, że wszyscy kradną, oszukują, i są podli z natury. Są i inne takie pisma i stacje radiowe. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 19.09.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2002 jak wiercę w mojej ścianie (stara wielka płyta z żelbetu) to mam wszędzie biały pył. Jak robiłem to samo w chałupie u dziadka - były wióry drewna (i pył też). Nigdy więcej betonu i drewna na ściany!!! Grzegorz PS. W igloo nie powinno być z tym problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.09.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-19 15:15, dobrzykowice wrote: naan zadajesz co najmniej dziwne pytania, niby na jakiej podstawie miałyby byc te pustaki reklamowane ? na podstawie artykułu z "NIE" ?! Najpierw się zastanów.... Być może źle sformułowałam swoje pytania. Uściślę więc. Pytałam, czy ktoś reklamował pustaki pod względem ich jakości, tzn. stłuczki, pęknięcia, różnica (choć czasem suptelna) w wymiarach itp. Jeśli ktoś pomyślał, że moje pytanie zostało zadane pod wpływem niewątpliwej urody pana U..... jest w błędzie. Słyszałam tylko, że firma Wienerberger zbyt łatwo reklamacji nie uznaje. Buduję z ich pustaków 44 P+W i mam kilka niedoróbek. Stąd moje pytanie. Cała afera z "NIE" i jego szefem interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Dobrzykowice, nad czym mam się zastanowić? Ja teraz Ciebie nie rozumię. Mam nadzieję, że się teraz jaśniej wyraziłam. Zauważyłam też pewną skłonność do delikatnej agresji, może się mylę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 To byłam ja NAAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Bez obawy nie biję kobiet Nieporozumienie wynikło z braku precyzyjności Twego pytania. Już ktoś wcześniej napisał że ewidentne stłuczki (np. podczas transportu ) są bezproblemowo reklamowane. Nie wiem jak z pojedynczymi pustakami ale to chyba nie ma większego sensu - więcej zamieszania niż zysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Dzięki za szybką reakcję z Twojej strony.O przemocy fizycznej nie ma mowy? To się cieszę. Ostrzegam jednak, że bierna nie pozostaję. NAAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 20.09.2002 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 mialem kilka stluczonych pustakow, jedna paleta spadla mi z dzwigu i nie dalo sie wykorzystackilku sztuk, zapytalem w hurtowni czy moga mi wymienic, zgodzili sie, ale nie wymienilem bo po prostu nie chcialo mi sie jechac z 6 szt. do hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Ja mam troszkę więcej tych niedoróbek. Trochę stłuczek oraz ciut niewymiarów. Około 5% z 3000 szt. Może też i nie warto, ale nie tylko o to chodzi. Jeśli jest to parę szt. hurtownia wymienia, a co z większą partią? Mam obawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Naan jeżeli to podpada pod reklamację to nie robia łaski, jeżeli sa problemy z hurtownią to wówczas nalezy sie skontaktować bezpośrednio z producentem i po krzyku. PS hmm mówisz ze nie pozostajesz bierna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-20 11:18, dobrzykowice wrote: PS hmm mówisz ze nie pozostajesz bierna ? Ummm. Czyżbyś teraz mnie zrozumiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 W najbliższą środę mam komisję na budowie w sprawie wcześniej opisywanych wybraków. O efektach chętnie Was poinformuję. Trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Ummm. Czyżbyś teraz mnie zrozumiał? myślę że tak aczkolwiek nie jestem tego do końca pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-20 11:48, dobrzykowice wrote: myślę że tak aczkolwiek nie jestem tego do końca pewny Sądzę, że się nie mylisz. Jak trzeba to i solidnie przyłożę. I co, jednak się nie myliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 Ach te dzisiejsze Kobiety ... myślałem troszkę o czymś innym ale to już nieważne. Powodzenia z komisją reklamacyjną [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dobrzykowice dnia 2002-09-20 12:01 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 To jednak mnie zrozumiałeś. A myślałam, że z Ciebie nadęty sztywniak. Masz jednak małego plusa. O agresji już zapomniałam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 ciekawe co trzeba zrobić aby miec u ciebie dużego (plusa oczywiście ) A z tą sztywnością u mnie to też rożnie bywa... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-20 12:23, dobrzykowice wrote: ciekawe co trzeba zrobić aby miec u ciebie dużego (plusa oczywiście ) A z tą sztywnością u mnie to też rożnie bywa... pozdrowienia O, o, o .....Teraz to ja mogę sobie pofantazjować... Teraz Ci rośnie (plus oczywiście). Też Cię pozdrawiam, a resztę zainteresowanych tematem Porothermów przepraszam za te drobne zboczenia..., z tematu oczywiście. NAAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 20.09.2002 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 taaak myślę że kontynuacja naszej rozmowy w temacie "Porotherm" nie wniesie zbyt wiele nowego aczkolwiek nie widzę przeciwskazań aby go kontynuować gdzieś indziej... tylko gdzie ? Redakcja chyba nie przewidziała odpowiedniego forum pozdrawiam i życzę miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-20 12:52, dobrzykowice wrote: taaak myślę że kontynuacja naszej rozmowy w temacie "Porotherm" nie wniesie zbyt wiele nowego aczkolwiek nie widzę przeciwskazań aby go kontynuować gdzieś indziej... tylko gdzie ? Redakcja chyba nie przewidziała odpowiedniego forum pozdrawiam i życzę miłego weekendu Załóż wątek np. Budowlane sex-dygresje lub coś w tym stylu. A może się okaże, że pobije rekordy. Miły weekend przyda się napewno i Tobie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lawio 20.09.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2002 On 2002-09-20 12:52, dobrzykowice wrote: taaak myślę że kontynuacja naszej rozmowy w temacie "Porotherm" nie wniesie zbyt wiele nowego aczkolwiek nie widzę przeciwskazań aby go kontynuować gdzieś indziej... tylko gdzie ? Redakcja chyba nie przewidziała odpowiedniego forum pozdrawiam i życzę miłego weekendu Załóż wątek np. Budowlane sex-dygresje lub coś w tym stylu. A może się okaże, że pobije rekordy. Miły weekend przyda się napewno i Tobie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts