Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porotherm

Lekarz

Recommended Posts

Cała dyskusja jest trochę dziwna:

- Porotherm (ale także Poroton, postaki poryzowane Jopka itd) to najnormalniejsza w świecie ceramika - modyfikowana poprzez poryzację.

- do ceramiki należą też przecież cegła pełna, kratówka, Max, modularna ... Lista jest długa.

- problemem nie jest materiał (wypalana glina), problemem może być co najwyżej jakość partii wyrobu, lub ogólnie jakość wyrobów danej wytwórni.

- rozmawiamy o budowie domów jednorodzinnych, w których własności nośne pustaków są dalece niewykorzystane, i decydują w zasadzie ich własności osłonowe. Tutaj przewaga ceramiki współczesnej nad tradycyjną jest znakomita.

- oddawanie pustaków do hurtowni, bo Urban napisał - to albo żart, albo dowód na spłaszczenie zwojów mózgowych. "Nie" żyje ze wzbudzania przekonania, że wszyscy kradną, oszukują, i są podli z natury. Są i inne takie pisma i stacje radiowe.

Pozdrowienia

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2002-09-19 15:15, dobrzykowice wrote:

naan zadajesz co najmniej dziwne pytania, niby na jakiej podstawie miałyby byc te pustaki reklamowane ? na podstawie artykułu z "NIE" ?! Najpierw się zastanów....

Być może źle sformułowałam swoje pytania. Uściślę więc.

Pytałam, czy ktoś reklamował pustaki pod względem ich jakości, tzn. stłuczki, pęknięcia, różnica (choć czasem suptelna) w wymiarach itp. Jeśli ktoś pomyślał, że moje pytanie zostało zadane pod wpływem niewątpliwej urody pana U..... jest w błędzie. Słyszałam tylko, że firma Wienerberger zbyt łatwo reklamacji nie uznaje. Buduję z ich pustaków 44 P+W i mam kilka niedoróbek. Stąd moje pytanie. Cała afera z "NIE" i jego szefem interesuje mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.

Dobrzykowice, nad czym mam się zastanowić? Ja teraz Ciebie nie rozumię.

Mam nadzieję, że się teraz jaśniej wyraziłam. Zauważyłam też pewną skłonność do delikatnej agresji, może się mylę.

Pozdrawiam

Bez obawy nie biję kobiet :grin: Nieporozumienie wynikło z braku precyzyjności Twego pytania. Już ktoś wcześniej napisał że ewidentne stłuczki (np. podczas transportu ) są bezproblemowo reklamowane. Nie wiem jak z pojedynczymi pustakami ale to chyba nie ma większego sensu - więcej zamieszania niż zysku

On 2002-09-20 12:23, dobrzykowice wrote:

ciekawe co trzeba zrobić aby miec u ciebie dużego (plusa oczywiście :smile: ) A z tą sztywnością u mnie to też rożnie bywa...

pozdrowienia

O, o, o .....Teraz to ja mogę sobie pofantazjować...

Teraz Ci rośnie (plus oczywiście).

Też Cię pozdrawiam, a resztę zainteresowanych tematem Porothermów przepraszam za te drobne zboczenia..., z tematu oczywiście.

NAAN

taaak myślę że kontynuacja naszej rozmowy w temacie "Porotherm" nie wniesie zbyt wiele nowego aczkolwiek nie widzę przeciwskazań aby go kontynuować gdzieś indziej... tylko gdzie ? Redakcja chyba nie przewidziała odpowiedniego forum :smile:

pozdrawiam i życzę miłego weekendu

On 2002-09-20 12:52, dobrzykowice wrote:

taaak myślę że kontynuacja naszej rozmowy w temacie "Porotherm" nie wniesie zbyt wiele nowego aczkolwiek nie widzę przeciwskazań aby go kontynuować gdzieś indziej... tylko gdzie ? Redakcja chyba nie przewidziała odpowiedniego forum :smile:

Załóż wątek np. Budowlane sex-dygresje lub coś w tym stylu. A może się okaże, że pobije rekordy.

Miły weekend przyda się napewno i Tobie.

Pozdrawiam wszystkich

On 2002-09-20 12:52, dobrzykowice wrote:

Załóż wątek np. Budowlane sex-dygresje lub coś w tym stylu. A może się okaże, że pobije rekordy.

Miły weekend przyda się napewno i Tobie.

Pozdrawiam wszystkich