Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile chrześniakowi na I Komunię

Carrrlos

Recommended Posts

Tak sie sklada, ze znam sie troche na sprzecie i wiem za ile mozna zlozyc przyzwoity komputer i co musi byc w srodku, zeby to byl przyzwoity komputer. ;)

akurat znam się więcej niż trochę i jeśli chcesz na kliencie zarobić 1000zł to oczywiście nie złożysz za 1500zł.

Jak ktoś potrzebuje pomocy w określeniu konfiguracji kompa w przyzwoitej cenie, to prosze o info na priva pomogę.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

akurat znam się więcej niż trochę i jeśli chcesz na kliencie zarobić 1000zł to oczywiście nie złożysz za 1500zł.

Jak ktoś potrzebuje pomocy w określeniu konfiguracji kompa w przyzwoitej cenie, to prosze o info na priva pomogę.

No coz. W zyciu nie wzielam od klienta takiej marzy. Nie musze bo to nie jest glowny profil mojej dzialalnosci zarobkowej. Ale tak to juz jest ze nim sie sprawdzi to osad wydany ;) Szczegolnie jesli chodzi o konkurencje.

Troche OT sie zrobilo.

No coz. W zyciu nie wzielam od klienta takiej marzy. Nie musze bo to nie jest glowny profil mojej dzialalnosci zarobkowej. Ale tak to juz jest ze nim sie sprawdzi to osad wydany ;) Szczegolnie jesli chodzi o konkurencje.

Troche OT sie zrobilo.

przepraszam przesadziłem, a konkurencją nie jestem, obydwaj mamy rację, bo rzecz w tym co nazywamy przyzwoitym zestawem, dla jednej osoby będzie to procesor Sempron 2400zł, dla drugiej Pentium 4 3Ghz. Pozdrawiam

przepraszam przesadziłem, a konkurencją nie jestem, obydwaj mamy rację,

Raczej obydwoje, bo ja jestem plci przeciwnej ;)

bo rzecz w tym co nazywamy przyzwoitym zestawem, dla jednej osoby będzie to procesor Sempron 2400zł, dla drugiej Pentium 4 3Ghz. Pozdrawiam

No wiec uscislamy. Dla mnie procesor nie jest ani najdrozsza czescia w kompie i spokojnie moze byc Pentium 4.3 albo nawet Athlon, choc bardziej sie grzeje. Wazne jednak na jaka plyte go wstawisz. Bo mozesz kupic procka za kilka tysiecy a jak wstawisz go na gowniana plyte, to nawet nie poczujesz za co tyle kasy zaplaciles. To samo sie tyczy roznych kart. Mozna wstawic za grosze SoundMakerLive i bedzie muzyczka albo SoundBlasterLive i nie cierpiec tylko cieszyc sie dzwiekiem. No i oczywiscie w cenie komputera musi byc pozadny monitor i pozadna karta graficzna, zeby oczka nie psuly sie z powodu zbyt wolnego odswierzania i migania. Poza tym sam wiesz, ze nie kazdy sprzet pozwala wyciagnac maksymalna wydajnosc z procka to znaczy poczuc ja bo sie wtedy ma 4.3 tylko z nazwy, spowolnione odpowiednio przez magistrale i szmatlawy chipset.

Ale fachowo się zrobiło :roll:

Mój córka dostała /składkowy/ komputer. On własnie został poskładany. I nie pod gry, ale pod naukę. Więc nie potrzebowała najlepszej karty graficznej i najszybszego napędu, ale został złozony z takich części, które da się wymienić lub komputer dalej rozbudować. Jedyna rzecz fabrycznie składana to był dobry monitor 17-stka. W tamtym roku, jak syn miał komunię /dostał składkowy aparat cyfrowy/, za resztę zlozylismy kolejny komputer. Komp. córki dostał nowy większy dysk, nagrywarkę i został serwerem dla sieci domowej. Tak więc i jedno i drugie mają swoje komputery, żadne szpanerskie, ale potrafią je obsługiwać. Brali udział w ich tworzeniu, w instalowaniu "uzywek", tworzą swoje prezentacje, próbują sił w tworzeniu stron www. Oczywiście grają, ale nie w gry z CD, a on-line w innymi np. na kurniku. :wink:

U nas to byla taka sytuacja w rodzinie, ze moj kuzyn poprosil swojego mlodszego brata o to, zeby byl chrzestnym. Potem mu zona zrobila awanture, ze po co takiego biednego wzial na chrzestnego (sami wcale nie bogatsi). No i ten glupek poszedl do swojego brata i wszystko odwolal i poprosil kogos innego.

A dla odmiany to inna moja kuzynka odmowila podania dziecka do chrztu, bo powiedziala, ze ja nie stac na prezent. A o prezentach wogole nie bylo mowy. No i matka tego dziecka byla bardzo rozgoryczona, bo dla niej wazniejszy jest sakrament niz prezent.

Ech ludzie to dziwni jacys sa.

• 4 months później...

Joshi - to co piszesz to z lekka szok dla mnie - dziwne te niektore ludziska....moja chrzesniak za rok ma komunie - bardzo go lubie i juz dzis obmyslam strategie --- ale jeszcze tak do konca nie jestem pewna...

Wiem ze w przyszlym roku bedzie mial swoj nowy pokoj (rodzinka robi przybudowke) no i teraz mam dylemat bo mysle o wielu rzeczach min:

o mebelkach mlodziezowych do pokoju chlopca -- ale czy to dobry pomysl???

Wiem ze w przyszlym roku bedzie mial swoj nowy pokoj (rodzinka robi przybudowke) no i teraz mam dylemat bo mysle o wielu rzeczach min:

o mebelkach mlodziezowych do pokoju chlopca -- ale czy to dobry pomysl???

Ja mysle, ze swietny. Sama na gwiazdke zafundowalam chrzesnicy porzadny stolik pod komputer (zrobilismy go razem z mezem)...

Witaj JoShi :p znow sie spotykamy w temacie komunijnym ....hehhe

czy suma 2000 zl bedzie wygorowana?????? :lol:

a jak juz o chrzcinach to u mnie natomiast bylo tak ze moj szwagier u siostry swojej byl chrzestnym i dal 300zl na co jego siora go wysmiala i powiedziala ze by sie wstydzil tak malo dac.

No ale nic , po roku sytuacja sie odwrocila to siora szwagra byla chrzestna u jego corci - no i zgadnijcie ile dala ?..............

100 zl

hehehehheheh

i napewno sie nie wstydzila :lol: