Audirs4 26.03.2025 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca Dzień dobry. Zrobiłem szalunki na fundamenty, ale mam problem, bo nie przemyślałem jednej rzeczy... Grunt mam piaszczysty, więc koparkowy zbierał ten piasek pod szalunki i urobek dawał do środka fundamentu i w efekcie mam górki, które teraz blokują mi możliwość zmierzenia przekątnych. Teraz nie wiem, czy jest jakiś sposób, aby zmierzyć przekątne szalunków.. Czy poziomicą można to zmierzyć np. przykręcić ją do rogu szalunku i wtedy dokonać pomiaru, czy trzeba łopatować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 26.03.2025 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca Wstaw/wbij/dokreć w narożniku deskę, łate wystającą do góry i od tego pomierz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.03.2025 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca Łata musi być jeszcze idealnie w pionie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Audirs4 26.03.2025 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 8 godzin temu, jajmar napisał: Wstaw/wbij/dokreć w narożniku deskę, łate wystającą do góry i od tego pomierz. 15 minut temu, d7d napisał: Łata musi być jeszcze idealnie w pionie. Dzięki bardzo Panowie, tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honelbo2 01.04.2025 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 17:43 Tak, teoretycznie (lekcja geometrii) tak jest, ale w praktyce drewno jest często lekko wygięte lub wypukłe, więc jeśli naprawdę chcesz, żeby miało kwadratowy kształt, najlepiej sprawdź wszystkie cztery rogi i długości boków. W przypadku długich desek możesz zastosować wzmocnienia pośrodku, aby skompensować wygięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts