mpiatek 08.02.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Jakie formalności będe musiał spełnić aby dostać kredyt hipoteczny na rozbudowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thaned 09.02.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Samemu?? bez przystąpienia pozostałych?? jeśli tak to Chcąc zyskać niezależność, współwłaściciele nieruchomości muszą znieść współwłasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 09.02.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Jeżeli są inni właściciele to będą musieli wyrazić zgodę pisemną w obecności pracownika banku. Jeżeli w akcie notarialnym jest służebność , tzn. jeżeli ktoś jest wpisany że może dożywotnio tam mieszkać, to bank nie da Ci kredytu z takim zabezpieczeniem. Chyba, że ta osoba u notariusza zrzeknie się praw. Bank w momenicie gdyby przejął nieruchomość, to nie sprzedał by tego z lokatorem. Więc odmawia. Ale jeżeli tego problemu nie masz, a pozostali właściciele się zgodzą to bez problemu dostaniesz kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa 13.02.2005 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 A czy ci pozostali wlasciciele tez beda wowczas obciazeni tym kredytem?bo ja jestem taka wspolwlascicielka razem z moja siostra i ona chce wziac kredyt a ja troche sie boje i nie wiem co mnie czeka, ( mnie na razie na nic nie stac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia1997 13.02.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 No niestety jeżeli siostra nie spłaci kredytu, to Wasza nieruchomość zostanie zajęta przez bank. Nikt Cię wtedy nie zapyta czy masz gdzie mieszkać. Ale jeżeli jesteś pewna, że siostra jest w stanie spłacać i przede wszystkim Wasze układy są ok to pewnie nie masz się czego bać. Miałam tę samą sytuacje i musze przyznać, że gdy zapytałam siostrę i szwagra czy się zgadzają, to bez zastanowienia zapytali - kiedy maja iść do banku i podpisać. Ale nasze stosunki są super dobre i pomagamy sobie zawsze gdy ktoś ma kłopoty. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak jest.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DankaO 13.02.2005 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2005 Banki z reguły dążą w takich sytuacjach do tego aby wszyscy współwłaściciele podpisali umowę kredytową ,lub przynajmniej byli poręczycielami.Przecież rozbudowa powoduje,że wszyscy stajecie się współwłascicielami tego co zostanie zbudowane, nawet jeśli płaci tylko jedna osoba, więc dlaczego bank ma ograniczać swoje prawa w przypadku dochodzenia swoich roszczeń?Najprwdopodobniej bank poprosi Cię o podpisanie umowy kredytowej wraz siostrą i trzecim współwłaścicielemDanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts