zygmor 08.02.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Czekam na ten podstawowy dokument już pełne trzy miesiące i zaczynam się zastanawiać czy nie złożyć zażalenia w Samorządowym Kolegium Odwoławczym. Urząd ma toretycznie na rozpatrzenie wniosku 30 dni, dałem im jeszcze dwa miesiące i chyba starczy.Napiszcie proszę jak to było w Waszej sytuacji, może to być bardzo pouczaące... __________Zygmor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.02.2005 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Witam 5 dni gmina Głusk woj lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zara 08.02.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 6 miesiecy na WZ + 1 m-c na uprawomocnienie. Skarg nie było na kogo zgłaszać, bo gmina czekała na poszczególne uzgodnienia, najtrudniej bylo z Energetyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 08.02.2005 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Ja na szczęście elektrykę mam załatwioną, bo rozbudowuję istniejący już domek 24m2 na dwóch poziomach, ok. 40m2 użytkowych, mam wodę, szambo, zapisałem się na wodociąg, tylko do gazu mam ponad 100m i dwie działki sąsiadów, bo na sąsiedniej ulicy.Dlatego pocieszam się, że to tak długo nie będzie trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reno 08.02.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 zygmor, nie chcę Cię załamywać ale ja czekałam na wz 10 miesięcy (w Krakowie), z pozwoleniem na budowę zamknęłam sie w 1 roku, co było podobno niezwykłym sukcesem - choć dla mnie to była katastrofa i opóźnienie wszystkiego o cały sezon. Ale w Krakowie urząd (Wydział Architektury) ma klamki tylko z jednej strony - od wewnątrz. Dom wariatów? Paranoja jakaś... Już zwątpiłam w to, że cokolwiek wybuduję, choć już mam te za...ne papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reno 08.02.2005 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Forum zaczęłam odwiedzać z chwilą złożenia wniosku o wz (9.09.2003). Dzisiaj jestem prawie w tym samym miejscu z budową, nie z mojej winy... Zrobiłam wszystko, co było możliwe i ekonomicznie uzasadnione. Żal d... ściska, jak idę na działkę, a tam nie ma jeszcze mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reno 08.02.2005 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 Nie, ja się chyba powinnam zgłosić na inne forum: "porady psychologa". Budowa jest dla mnie tak odległa jak sen... Działka jest, fundusze jakieś są, tylko tej pary sprzed roku ubyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uma 09.02.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Gmina Libiąż, Małopolska - 2 miesiące, tydzień uprawomocnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 09.02.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 ostatnio 5 miesięcy - gdy budowałam dom wystarczyły ok 2 tyg to było w 2001r a teraz gdy chcę budować garaż 5 miesięcy czekałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 09.02.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Poprzedniej wiosny: 3 miesące na WZ i 3 tygodnie na Pozwolenia na budowę (gdyby nie nasze ciągłe monity to pewnie byłoby jeszcze dłużej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 09.02.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Witam !!!! Gmina Jastków ( okolice Lublina )- kilka dni . pozdr D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 09.02.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.02.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Na nasze warunki otrzymałem błyskawicznie - po pół roku. Ostatnie miesiące byłęm w urzędzie dosłownie codziennie (jak się nie dało to dzwoniliśmy). Część spraw sami załątwialiśmy - wożenie urbanisty na wizję lokalną, zaworzenie papierów z urzędnikiem do miasta wojewódzkiego... ech to były czasy, jak się groziło że się mordę obije...Ale załątwiliśmy w pół roku co wywarło ogromne wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 09.02.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 kłania się kpa. art. 35,36 i 12. sprawy mają być załatwione bez zbędnej zwłoki. w razie wątpliwości - 1 miesiąc od złożenia wniosku, w sprawie wyjątkowo skomplikowanej - 2 miesiące. postępowanie może być wstrzymane do czasu dostarczenia dodatkowych dokumentów. ale ani dnia dłużej. to obowiązuje WSZYSTKICH!! niezależnie czy jest to wydz. arch. czy energetyka. trochę gorzej jest, gdy gmina nie ma planu zagosp. terenu: postepowanie można wstrzymać na rok (ale z uzasadnionych przyczyn takich jak np. brak możliwości dostosowania się do istn zabudowy i inne), ale po tym terminie należy wydać decyzję (odmowną, lub nie). i jeszcze jedno: nie można wydać decyzji o war. zabudowy i zagosp. terenu na TERENACH (A NIE OBSZARACH) OBJĘTYCH EKSPLOATACJĄ GÓRNICZĄ. postępowanie jest wtedy zawieszone do czasu zatwierdzenia nowego planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 09.02.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Jakieś 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGL 09.02.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Prawie 5 miesięcy, ale mogło być krócej tylko że Zarząd Dróg Wojewódzkich opóźnił nam wszystko o ponad 2 miesiące, bo Panu nie zgadzały się numery działek na mapce (po prostu działka miała 2 numery bo nie wymazali starego) i kazał nam dostarczać całe sterty dokumentów na potwierdzenie prawidłowego numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 09.02.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Niespełna 2 miesiące. Wniosek złożony 16 grudnia ubiegłego roku - jutro odbieram decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.02.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 W Warszawie czeka się ok. 2 m-cy, ale w różnych gminach różnie to wygląda. Podobno najdłużej - W-wa Wawer. Tam może być i 3-4 m-ce. Za to pozwolenie na budowę wydają szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubin23 09.02.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.02.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 1 dzień Eeeee tam. I myślisz, że ci ktoś uwierzy.... A co mam powiedzieć, że Ci zazdroszczę... Ale za to ja mam co wspomicać Choć wtedy do śmiechu mi nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts