Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką dachówkę wybraliście?  

464 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką dachówkę wybraliście?

• Roben
      76
    • Brass
      121
    • Rupp Ceramika
      8
    • Koramic
      50
    • Nelskamp
      25
    • Creaton
      79
    • Wiekor
      2
    • Tondach
      22
    • Euronit
      18
    • inną firmę
      65

Recommended Posts

Bardzo fajny artykuł chociaż nic nie rozstrzyga, wynika z tego, że nasz wybór i w jednym i w drugim przypadku będzie dobry.
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na prawdę można sporo z tego artykułu się dowiedzieć, ale racja nie ma głównego faworyta. Wszystko zależy od naszego wyboru. Jedynie większą różnicą jest cena między nimi bo 15-30% to jednak jest coś :)
myślę, że dachówka betonowa inaczej rozprowadza ciepło (tzn. zatrzmuje je) i to z tym może być związana różnica w cenie :)

Witam,

Przeczytałem wątek i dalej nie wiem na jaką firmę najlepiej się zdecydowć:bash: Zdecydowaliśmy się na dachówkę ceramiczną, kolor czarny połysk bądź ewentualnie grafitowy. Dach będzie kopertowy o nachyleniu 30 stopni, powierzchnia ok 400 m2, zastanawiamy się*nad firmami takimi jak: Roben,Brass,Koramic bądź Creaton. Powiedzcie proszę którą firmę byście doradzili, która lepiej się*spisuję*na dachu?

pozdrawiam

jak z ich jakością ani jak się sposują to niestety ja nie pomogę, ale możecie zwrócić uwagę na Creatona Titanie, występuje w ciemnej czerni i macie, bardzo ładnie prezentuje się na dużej powierzchni:)
dla mnie też dachówka Creatona Titania jest bardzo ciekawa kolorystycznie, a ma wiele pozytywnych opinii :) także powinno ją to plasować dosyć wysoko, stanowić łakomy kąsek :)

Ja pochwalę się swoim dachem. Jesteśmy mega zadowoleni.

Dachówka Meyer Holsen Piano:20150203_131615.jpg20150203_131818.jpg20150203_131915.jpg20150203_131604.jpg

Projekt komfortowy 1 z pracowni domy z wizją

No i masz się czym chwalić. Zarówno produkt jak i wykonanie najwyższa klasa. Pozdrawiam.
Mi też się podoba to co pokazujesz na zdjęciach jest dopracowane.Równo ułożona dachówka i płaszczyzny wyprowadzone na igłę. Szczegółów nie widać więc wypowiedź dotyczy ogółu wizualnego :)

Dziękuję za pozytywne opinie na temat naszego dachu.

Owszem ekipa była super- firma rodzinna pod skrzydłem Pana Bogdana który na dachach spędził ok 40 lat.

Nie spieszą się nie gonią ale robota ubywa aż miło. Mieli ze mną przejścia bo zacząłem wymyślać jakieś szerokie pasy blachy nad rynnowe bo wydawało mi się że będzie ładnie, ale wytłumaczyli mi łopatologicznie że nijak do funkcjonalności się to będzie miało i mieli racje. Pas pod rynnowy tez elegancko zawinięty aby blachy nie wyginało. Oceniam robotę 10 na 10.

Cena za robociznę bardzo korzystna. Nie targowałem się na początku a na koniec myślałem nawet czy by nie dorzucić czegoś od siebie.

Jeśli ktoś chętny obejrzeć bądź potrzebny numer do wykonawcy z całego serca polecam !!!!

• 2 weeks później...
No no na prawdę kawał dobrej roboty ekipa zrobiła. Dachówka położona idealnie tak samo spasowana i estetycznie perfekcyjna. Oby jak najdłużej posłużyła :)
A jeszcze chciałem dopytać jaka jest powierzchnia dachu i ile kosztowała Cię całość, czyli dachówka + robocizna oczywiście nie musi być tak bardzo dokładnie podane tylko, żeby się zorientować :)
Zawsze takie prawdziwe informacje dają jakąś tam wizje i sprawdzenia czy akurat w naszym przypadku nie przepłacimy, a mogliśmy trafić lepiej :)
JA titanie ostatnio wyceniłem człowiekowi na dach (dom w bergamotkach na 23800 Brutto) z wykończeniami orynnowaniem i oknami ,ogólnie materiały na dach wyszły mu bardzo dobrze bo 51800 plus robocizna moja ale chyba człowiek szuka jeszcze taniej. Taki region. . .
O dzięki :) no z robocizną i dodatkowo orynnowaniem i oknami to cena wydaje sie dobra. No ale co zrobisz niech szuka jak nie znajdzie to może jeszcze wróci :)
O dzięki :) no z robocizną i dodatkowo orynnowaniem i oknami to cena wydaje sie dobra. No ale co zrobisz niech szuka jak nie znajdzie to może jeszcze wróci :)

Pewn ie tak jak 40% inwestorów w ubiegłym roku tylko z tematem poprawki po murarzach lub innych plastykach.

Hhahaha szukają jak da się maksymalnie pójść po kosztach. Wezmą fachowca z pod sklepu a potem wszystko poprawiać trzeba. Tak jak u mojego szwagra wziął takich do zrobienia kominka to prawie się w nocy zaczadził, bo coś źle z przewodem kominowym zrobili na szczęście to był domek letniskowy, więc później mógł zrobić go od nowa ale już oczywiście nie u nich :)