Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką dachówkę wybraliście?  

461 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką dachówkę wybraliście?

• Roben
      76
    • Brass
      119
    • Rupp Ceramika
      8
    • Koramic
      50
    • Nelskamp
      25
    • Creaton
      78
    • Wiekor
      2
    • Tondach
      22
    • Euronit
      18
    • inną firmę
      65

Recommended Posts

kup cementową i za resztę dołóż do okien kotła kondensacyjnego, podłogi drewnianej, etc

też chorowałem na dachówke ceramiczną a dachu mam ponad 500 m2 więc koszt niebagatelny a róznica w kosztach na poziomie 35%

nie piszę co co lepsze, co gorsze ale po pewnym czasie takie wybory ......... śmieszą i stają sie nieistotne

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie Rezi ma rację po pewnym czasie od zamieszkania sami śmiejemy się z naszych "wielkich" poszukiwań. Potem się po prostu ten domek użytkuje i funkcjonuje w nim a nie ogląda w detalach :). Po wybudowaniu domu jadąc przez wioski i miasta wogóle nie zwracam uwagi na dachy elewacje kominy itp ew. zauważam je "kolorystycznie" ale nie "detalicznie"

jechałam dzis do ksiegowej i przejechałam koło domku, kóry ma taki dach jak nasz kryty cementówką. I wiecie co...załamałam się. Wydaje mi się, że ten sirius nie będzie tak na tym dachu widoczny, żeby można było go "podziwiać". Czy warto wydawać ileś tam więcej?Pytanie do Rezi: czy euronit ma zamki? Jak się go układało? Skąd brałes kominki wentylacyjne?

jechałam dzis do ksiegowej i przejechałam koło domku, kóry ma taki dach jak nasz kryty cementówką. I wiecie co...załamałam się. Wydaje mi się, że ten sirius nie będzie tak na tym dachu widoczny, żeby można było go "podziwiać". Czy warto wydawać ileś tam więcej?Pytanie do Rezi: czy euronit ma zamki? Jak się go układało? Skąd brałes kominki wentylacyjne?

szkoda kasy ..... wierz mi ja mam grafitowego brassa i wygląda super !!!

wentylacyjne tez od brassa

8) Witam.My dopiero zaczelismy budowę-zalane fundamenty i trochę

ściany fund.( ze wzgledu na pogodę przymusowa przerwa).Do koncz roku chyba nie uda nam sie zrobić stanu surowego otwartego.Ale widząc co się dzieje na rynku,jakis czas temu zamówilismy dachówkę i mamy juz ją w hurtownii.Wybraliśmy Bogen granat brązowy.Za ok.200m2+wszystkie dodatki wyszło niewiele ponad 18tyś.Myślę,że nie ma co liczyć na wielkie obnizki i jeżeli są pieniążki to lepiej kupować materiały bud.

Dachówka jest bardzo ładna-ciemna czekolada,od człowieka który ma ją

na swoim dachu wiem że chwalą ją też dekarze. :wink: Myslę,że warto zainwestować w kilka najważniejszych rzeczy w domu-ocieplenie,dobre okna,dobry dach.Natomiast zaoszczędzić np.na sprzęcie AGD-polski też jest dobry,zamiast extra parkietów-lepsze panele itp. :roll:

Pozdrawiam Bo