Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką dachówkę wybraliście?  

461 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką dachówkę wybraliście?

• Roben
      76
    • Brass
      119
    • Rupp Ceramika
      8
    • Koramic
      50
    • Nelskamp
      25
    • Creaton
      78
    • Wiekor
      2
    • Tondach
      22
    • Euronit
      18
    • inną firmę
      65

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie chodzi mi o to ,że mi sie kolor nie podoba czy cuś tylko zawsze odkąd siegam pamiecią ten kolor zresztą nie tylko w Braasie był przeceniony nie wiem chyba nie chodliwy jakiś taki ale dla klienta dobrze bo jak nie chodliwy to i dachówka od razu twardzsza w betonie oczywiście co mnie nie cieszy specjalnie :wink:

agneszkakusi

mam pewne podejrzenia ze jak zobaczyli jaka jestes "napalona" to faktycznie dostaniesz specjalna cene ... ale taka w gore :-?

troche mam do czynienia z braza budowlana :wink: - nie liczylabym na zadne specjalne wzgledy z racji bycia posiadaczka chromosomu XX - jesli w gre wchodzi $ :wink:

zakupy sie robi jak na suku w krajach arabskich z targowaniem :wink: - handlarz zachwala towar a ty patrzysz sie z obrzydzeniem i niesmakiem :wink:

No, ale nam właśnie zmienił się obiekt zainteresowań. Rezi podał mi dobrą argumentację za dachówką cementową i na tym chyba staniemy. Poza tym wiem jakie są ceny w tej chwili we WSZYSTKICH toruńskich hurtowniach handlujących dachami i nie dam się zrobić. Też jestem z "budowlanki" :wink:

Ale dzięki Zielonooka, za ostrzeżenie :D

• 1 month później...

Poprosiłem sprzedawcę o przygotowanie oferty na dachówkę Rupp Ceramika Sirius 13 miedziana i oczywiście zrobił mi takie obliczenia i jest jeszcze nie tak tragicznie (31,80zł m2, pozostałe akcesoria też taniej niż inni handlowcy) z tym że muszę wpłacić w tym roku a odebrać w następnym.

Przy naszej rozmowie zaproponował mi zamiast Ruppa - Robena. Powiedział, że też ma bardzo dobre parametry techniczne, podobny wygląd i mogła by być taniej niż ta co ja sobie wybrałem.

Teraz nie wiem co zrobić czy pozostać przy swoim? Czy posłuchać sprzedawcy?

Proszę o radę.

Jak dla mnie Rupp :wink:

jest trochę tego tematu na doświadczeniach

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77917&highlight=dach%F3wka

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64943&highlight=rupp

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63261&highlight=rupp

jest tego trzeba troche pokopać

ja wybrałam rupp ze względu nie tylko na wygląd ale i po lekturze forum