Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką dachówkę wybraliście?  

461 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką dachówkę wybraliście?

• Roben
      76
    • Brass
      119
    • Rupp Ceramika
      8
    • Koramic
      50
    • Nelskamp
      25
    • Creaton
      78
    • Wiekor
      2
    • Tondach
      22
    • Euronit
      18
    • inną firmę
      65

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
o firmie Wienerberger niewiele widziałem informacji, prawie nikt o niej nie mówi. A creaton jest zagraniczny i podobno trudno u nas o reklamację.

Wienerberger ma akurat mocno "polskie" dachówki, bo są robione na dolnym śląsku :) Co do tego że się o nich mało mówi, to moim zdaniem na pewno nie jest to wada. O creatonie czy o Nelskampie mówi się dużo, ale w ich wypadku nie jest zaleta, bo ludzie raczej narzekają... :p

Witam,

Czy ktoś jest w stanie doradzić odnośnie dwóch dachówek: Roben Piemont oraz Nibra G10?

Otrzymałam dwie wyceny z dwóch rożnych firm na te dachówki, byłam pewna ze Nibra G10 wyjdzie dużo drożej tymczasem ceny są całkiem porównywalne i zastanawiamy się która z dachówek będzie mocniejsza na dachu (zarówno o robenie jak i nibra czytałam wiele negatywnych i pozytywnych opinii)

Poniżej przedstawiam wycenę- przy opcji robena dodatkowo zostały doliczone okna dachowe (najtańsza opcja)stąd też droższa cena całego dachu.

A może oferta na dachówkę NIBRA nie zawiera jakiś bardzo istotnych elementów- chyba, że to normalne że nibra jest w cenie robena

Zdjęcia są trochę niewyraźne

NIBRA G10- ok. 13 000,00zł

ROBEN PIEMONT- ok 18 000,00zł

NIBRA G10-page-001.jpgroben piemont-page-001 (1).jpg

Edytowane przez ZETKA101

A co sądzicie o dachówkach betonowych ??? Ostatnio zastanawiam się nad zakupem dachówki betonowej Tegalit Protegon z Braas, Czy ktoś ma z nią doczynienia i może się podzielić informacją :)

betonowa jak dla mnie jest lepsza niż ceramiczna - duże trwalsza na czynniki zewnętrzne jak słońce, mróz, deszcz no i kolor trzyma bardzo dobrze, ale to akurat przy creatonie. nie wiem jak braas. może już tak dobrze się nie bronić

• 2 weeks później...