tom2tom 08.02.2005 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2005 1. Przeszukiwałem po nagłówkach tematów w dziale, ale nie znalazłem dyskusji na temat tego projektu. Może jednak ktoś spotkał się z omówieniem D14 i mógłby podać link do strony.2. Proszę o opinie, podzielenie się doświadczeniami o D14 osoby, które wybrały ten projekt do realizacji. Jak na razie jest nas 2+1+1(teściowa). http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom2tom 15.02.2005 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Przykro i albo nikt nie buduje, albo ludziska patrzycie na ilość odpowiedzi w wątku. Mam opisy trzech projektów w ręku: D08, D14 i D24 i jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom2tom 15.02.2005 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2005 Przykro i albo nikt nie buduje, albo ludziska patrzycie na ilość odpowiedzi w wątku. Mam opisy trzech projektów w ręku: D08, D14 i D24 i jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 16.02.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 Buduj D08 i przyłącz się do przestronnych . Projekt bardzo praktyczny. Salon większy niż w D14 i jeden pokój dodatkowo. A sam mówisz że jak na razie jest 2+1+teściowa. A co będzie jak pojawi się jeszcze +1? A nawet jeżeli nie to może być to pokój komputerowy; biurowy; goscinny; itp. Jeśli chodzi o koszty to myślę że będą porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom2tom 17.02.2005 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 [quote="MALINKA"]Buduj D08 i przyłącz się do przestronnych . Projekt bardzo praktyczny. Salon większy niż w D14 i jeden pokój dodatkowo. A sam mówisz że jak na razie jest 2+1+teściowa. A co będzie jak pojawi się jeszcze +1? A nawet jeżeli nie to może być to pokój komputerowy; biurowy; goscinny; itp. Jeśli chodzi o koszty to myślę że będą porównywalne. Malinka, dziękuję za poradę. Z forum wiem, że jesteś właścicielką "Przestronnego". Konkretny wybór jeszcze troszkę przede mną, a preferencje co do typu domku: parter bez poddasza (ew. jako stryszek), wydzielenie stref, kuchnia otwarta z jadalnią i rzeczywiście jakiś pokój do pracy (żonka daje troszkę "korków") nie zmienią się nawet jeśli zacznę za 2-3 lata. Wiem, że daszek trochę tutaj stanowi o kosztach. Ale ogólnie muszę założych obciążenie ok. 300 kPLN. Wybiorę technologię, która pozwoli na szybką budowę oraz gotowe wiązary. Na razie dzięki. PS. Jakie koszta w przypadku D08 do stanu surowego zamkniętego?[/i] Widziałem w pierwszych postach waszego wątku "zbyszku" z Brześcia Kujawskiego. To tylko 10 km - "rzut berecikiem" do spokojnego, historycznego miasteczka gdzie urodził się Władysław Łokietek. Czy "zbyszku" zakończył już swoje dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 17.02.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Co do kosztów. Jak na dzień dzisiejszy wydałam coś około 270.000 ale można taniej (Sciana trzy warstwowa z elewaccją z cegły klinkierowej, dachówka ceramiczna). Mam tynki i wylaną posadzkę, wszelkie instalacje. Po wstępnym wyliczeniu wykończenia wyjdzie coś około 70.000zł. Tak wygląda to u mnie ale w zależności jaką technologię wybierzesz możesz tę wartość zmniejszyć lub zwiększyć. Niestety zarówno w D14 jak i w D08 koszt dachu będzie podobny- u mnie 50.000. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Kaczmarek 29.05.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Projekt tego domu kupiliśmy już kikla lat temu do tej pory uważamy, że jest to dom, który spełnia nasze marzenia. W tym roku zamierzamy je zrealizować. Czy ktoś ma podobne zdanie, a może nawet już mieszka w tym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 29.05.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 WitamMyślę że najlepiej bedzie jak poszukasz tu: http://murator.com.pl/forum/viewforum.php?f=39&sid=252a13f488a5687c8f332aca6b2efe26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Kaczmarek 29.05.2005 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Dom naszych marzeń, czy ktoś zrealizował już takie marzenie, chetnie porozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Kaczmarek 29.05.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 My dziś już wiemy, że będziemy dudować D14 jednak zaczniemy dopiero około sierpnia jedyne doświadczenia jakie mamy to sprawy urzędowe i trochę przeróbek w projekcie. Rezygnujemy ze składzika w garażu i tym samym zmnijeszamy garaż o to pomieszczenie oraz wyjście z holu na taras przesuwamy na równo ze ścianą gdzie są sypialnie da nam to ok 2 mkw więcej w holu, a przedewszystkim zlikwiduje wnękę jaka jest w projekcie przy tych drzwiach, chętnie podzielę się również innymi informacjami jak już zaczniemy, również będziemy wdzięczni za zwrotne inne wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts