Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wszyscy przeciwko nam...

ewasuw

Recommended Posts

moze ja zostałam wychowana w innej atmosferze i rodzinie ale czy swoim dzieciom byście nie chcieli pomóc jakby byli w takiej sytuacji? I tu nie chodzi o faktyczną pomoc, ale o chęci.. rozumiem rodziców którzy odmawiają bo sami mieszkają w dwu pokojowym albo jednopokojowym mieszkaniu czy po prostu nie mają zadnych funduszy finansowych by wspomóc dzieci, ale przynajmniej są z nimi, rozmawiaja o tym i nie utrudniają, mówiąc ze "im sie to nie podoba i już"

chyba w wielu rodzinach najzwyczajniej w świecie brakuje nici porozumienia i szczerej chęci..

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moze ja zostałam wychowana w innej atmosferze i rodzinie ale czy swoim dzieciom byście nie chcieli pomóc jakby byli w takiej sytuacji? I tu nie chodzi o faktyczną pomoc, ale o chęci.. rozumiem rodziców którzy odmawiają bo sami mieszkają w dwu pokojowym albo jednopokojowym mieszkaniu czy po prostu nie mają zadnych funduszy finansowych by wspomóc dzieci, ale przynajmniej są z nimi, rozmawiaja o tym i nie utrudniają, mówiąc ze "im sie to nie podoba i już"

chyba w wielu rodzinach najzwyczajniej w świecie brakuje nici porozumienia i szczerej chęci..

Właśnie o to mi chodzi. Jak będę musiała wynająć to wynajmę mieszkanie...nie w tym problem.

Chodzi o ich nastawienie...odechciewa się wszystkiego.

Ewa

racja anick, wsak ewasus nic nie czemu doszło do zaognienia relacji, może wszyscy wkoło wiedzieli a Oni zamiast od nich usłyszeli od życzliwych ludzi?

rozmowa wyjaśniająca może i była a może nie

O budowie mówimy od roku, wtedy kupiliśmy działkę...

Po prostu nasi rodzice zawsze wiedli sobie spokojne życie bez żadnych "przewrotów"...a tu taki kłopot.

Ich zdaniem nie należy się wysilać...jest dobrze więc po co utrudniać sobie życie.

Wiele lat temu moi rodzice mieli okazję otworzyć sklep, jednak zabrakło im odwagi...żałują tego dzisiaj bardzo.

Wydaje mi się że pokolenie naszych rodziców jest mało reformowalne.

Tak na marginesie muszę dodac że my nie prowadzimy żadnej wojny ze swoimi rodzicami. Mamy gdzie mieszkać i mieszkamy sami. w najgorszym przypadku wyremontujemy dom (jednak działkę sobie zostawimy).

Ewa

ja też tak jestem za:)))

ja nie miałam okazji przeżywac tych emocji zwiazanych z pierwszym wbiciem łopaty w ziemie (kupiliśmy dom w stanie surowym), ale teraz kiedy troche go przerobiliśmy, kiedy wstawiamy okna, robimy ocieplenia elektrykę i hydraulike to i tak mamy mnóstwo emocji i czujemy sie tak jakbysmy od samego poczatku go budowali:))

I chyba najwspanialsze uczucie to to oczekiwanie na wprowadzenie i to wirtualne urzadzanie domu w najdrobniejszych szczegółach, o ogrodzie nie wspomne:)) życzę ci tego z całego serca:)))

a ponizej projekt naszego domku, który znalazłam dzisiaj przez przypadek w sieci:) nie moge uwierzyc ze na to natrafiałam:))

http://www.domysajdaka.pl/images/dwu1.jpg

ja też tak jestem za:)))

ja nie miałam okazji przeżywac tych emocji zwiazanych z pierwszym wbiciem łopaty w ziemie (kupiliśmy dom w stanie surowym), ale teraz kiedy troche go przerobiliśmy, kiedy wstawiamy okna, robimy ocieplenia elektrykę i hydraulike to i tak mamy mnóstwo emocji i czujemy sie tak jakbysmy od samego poczatku go budowali:))

I chyba najwspanialsze uczucie to to oczekiwanie na wprowadzenie i to wirtualne urzadzanie domu w najdrobniejszych szczegółach, o ogrodzie nie wspomne:)) życzę ci tego z całego serca:)))

a ponizej projekt naszego domku, który znalazłam dzisiaj przez przypadek w sieci:) nie moge uwierzyc ze na to natrafiałam:))

http://www.domysajdaka.pl/images/dwu1.jpg

Anick - będziecie mieli domek bardzo podobny do naszego :-) (Konwalia z biura Horyzont) : http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=22&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIA

Troszkę przerabiamy dach - będzie wygladał tak jak Wasz :-)

BabaB

Myśle,iż nie można mieć pretensji do rodziców - martwią się na swój sposób,sa bardziej ostrożni,czasem myślą o swoim spokoju i wygodzie,ale mają precież do tego prawo.

To wasze plany ,więc jeśli macie siłę i ochotę się z nimi zmierzyć,jak najbardziej,ale sami.Powodzenia i spełnienia marzeń o kawce na tarasie.

Oj Ewciu, gdyby nie to, że my nie mamy mieszkania na sprzedaż :( i że nas bocian goni :wink: , więc nie możemy tak jak wy czekać do przyszłego roku, to pomyślałabym, że o nas piszesz..

No coż rada jest tylko jedna - absolutnie się nie przejmować, choć wiem, ze to nie łatwe.

Nam tez suszą głowę, że to nie dla nas, że powinniśmy kupic porządne mieszkanie (oczywiście na kredyt na pół życia) i w ogóle.

A my ładnie sie uśmiechamy i mamy to w głębokim poszanowaniu..

Acha - i mamy satysfakcję, ze wszytsko zawdzięczamy wyłącznie sobie.

Wojtku,

to co widzisz na projekcie to u mnie jest wschodnio-ółnocna strona (kuchnia i garaż są od wschodu) a pokój nad garazem (nasza garedorba) jest od pólnocny. Salon i 2 sypialnie i łazienki sa od południa i zachodu.

Najfajniej jest salon ustawiony bo słoneczko bedzie tam od godzin południowych do wieczora:)

Myśle,iż nie można mieć pretensji do rodziców - martwią się na swój sposób,sa bardziej ostrożni,czasem myślą o swoim spokoju i wygodzie,ale mają precież do tego prawo.

To wasze plany ,więc jeśli macie siłę i ochotę się z nimi zmierzyć,jak najbardziej,ale sami.Powodzenia i spełnienia marzeń o kawce na tarasie.

Mimi, to, że rodzice i teściowie się martwią to jedno, ale oni nie chcą przjąć Ewy z rodziną do siebie na zimę. Na jedną zimę!

Jest jeszcze jedna rzecz. Rodzice niedawno otrzymali w spadku mały domek do remontu i chcą w nim za kilka lat zamieszkać. Na pewno sprzedadzą mieszkanie żeby mieć pieniądze na remont...ciekawe gdzie będą chcieli wtedy zamieszkać na czas remontu...hmmmm już chyba wiem...

Ewa

TAK:)

rzuty parteru i pietra na stronie www sa takie same jak były w moim projekcie które dostałam od właścicielki która sprzedawała dom:)

przerobiła troche wczesniejsza właścicielka ten projekt i np. we wszystkich pokojach na pietrze sa dodatkowe okna dachowe jak i to ze na pietrze wszytskie okna są balkonowe (oprócz łazienki) - nie bedzie balkonów ale bedą żygadełka (jak to nazywa mój mąż).

w kuchni jest duze okno (a nie tak jak na projekcie takie maleństwo), no i w salonie tylko jedno okno jest normalne a reszta to balkonowe..jest mnóstwo światła:) aaa i nie ma w ogóle tarasu z tyłu..sama postanowiłam dorobic do niego drewnianą werande

my wprowadzilismy małe przeróbki, tzn zamurowalismy wejscie z pierwszego holu do kuchni i przez to kuchnia stała sie dla nas bardziej ustawna i powiekszylismy kosztem kotłowni łazienke na dole.:)

a jak nazywaja sie ci forumowicie i gdzie maja domek? moze w Łomiankach?

Ich zdaniem nie należy się wysilać...jest dobrze więc po co utrudniać sobie życie.

Bo szczęśliwe życie polega na spełnianiu marzeń. Najczęściej jednak własnych. Tych małych i tych dużych. :lol:

pozdrawiam,

Luśka