Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materace - firma Janpol?

OlaK

Recommended Posts

Dzięki dziewczynki za odpowiedź, Jolasia - jak ten czas szybko leci, prawda? :)

Myślałam właśnie o Afrodycie, bo ja z tych tradycyjnych, szukałam sprężynowych - do lateksowych jakoś się uprzedziłam, musiałabym poleżeć na takim, koniecznie muszę gdzieś się na niego "uwalić" ;] No i jeszcze tysiąc zł różnicy w cenie...Choć może warto, muszę to sprawdzić.

• 1 year później...

My z małżonką zakupiliśmy materac firmy Janpol, model "Vita" 160x200.

Jak większość z Was o swoich materacach i my również możemy mówić o nim w samych superlatywach...

Wcześniej nie użytkowaliśmy innych więc porównania nie mamy. Jednak wyszliśmy z założenia że lepiej dopłacić i wziąć coś porządnego...

Największą zaletą tego lateksowego materaca jest to że lateks w nim zawarty został uzyskany w 100% z naturalnego mleczka kauczukowego. Nie ma w nim żadnych syntetycznych dodatków. Podobno po za walorami zdrowotnymi tego lupy lateks ma dużo lepsze właściwości "oddychające" w przeciwieństwie do syntetycznego.

Jak pisałem nie mam porównania więc nie wiem jak jest na innych. ten zdecydowanie mogę polecić.

• 1 year później...

Czy ktoś z posiadaczy materaca Janpol - a widzę, że ostatni post trochę już mało aktualny, może coś powiedzieć o matercach kupionych jakoś w przeciągu ostatniego roku. Nie wiem na ile Janpol ciągle ma te same modele, a na ile wprowadza nowości. Bo tak przyznam, że mało nowocześnie mi się one mi kojarzą.

Może ktoś ma jakieś porównanie z Hilding?

Janpol dobrze sie rozwinał, ale Hilding też, znam trochę tą branżę materacową i coraz wiecej osób inwestuje w posiadanie sypialni i kupno materaca. Jak ktoś zaznał raz komfortu posiadania sypialni, gdzie nie trzeba łózka scielić to wie co to za przyjemność. Nowosci mają wszystkie marki, co jakis czas w cos nowego inwesują, zależy co akurat jest "na topie". Szał na kokos - to robią z kokosem, szał na mięciutknie pianki memory - to wchodzi jakaś nowa pianka. Hilding wypuscił na pewno nową kolekcję - jest w czym wybierać.

Mam Hilding, z jednej strony średni a z drugiej miękki. Wykombinowałem także jak się okaże , że któraś twardość mi nie podpasuje to najwyżej odwrócę. Ze zwrotem byłby problem bo mam nietypowy wymiar. No i faktycznie teraz śpię na miękkiej stronie. Jakoś tak wyszło. :)

Do materaca mam też specjalny stelaż z regulacją. Ma nawet regulowany podgłówek, ale nie korzystam z tego. jakoś tak bezsensownie to zrobili i ciężko się reguluje. Jakby teraz brał to bez tych udziwnień, prosty.

Edytowane przez autorus

a ten regulowany stelaż hildingowy, to masz że ręcznie, czy regulacja elektroniczn? Bo właśnie są widzę, takie i takie. I wydaje mi się dość fajnie podniesienie trochę tej części górnej, bo często siedzę w łóżku i czytam to takie podniesienie by mi się podobało. Zastanowię się, obadam to w salonie jakimś, ja to działa dokładnie. A materac masz piankowy ? Bo sprzedawca mówił, że elastyczny musi być materac aby był dla regulowanych stelaży- czyli z jakieś pianki.

• 1 month później...