Gość 17.09.2002 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 Czy ktoś z Was ma umowę z energetyką na taryfę ekonomiczną? Wiem, że przy używaniu powyżej 4.000kWh można już taką umowę podpisać z energetyką, ale dzwoniłam i Pani mnie uświadamia, że to się dopiero opłaca, przy 8.000kWh a nawet powyżej. I już nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 17.09.2002 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2002 O jaką właściwie taryfę chodzi? Jeśli chodzi o licznik dwutaryfowy noc/dzień to fakt, czy się oszczędza nie zależy od ilości kWh, tylko od tego, kiedy się te kWh spala. Jak w domu jest ogrzewanie elektryczne na piece akumulacyjne, to taka taryfa jest po prostu konieczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 Nie, nie o to chodzi.Wiem, że może być wlicznik 1 i 2-taryfowy, ale jeśli uzywasz więcej niż 4.000kWh możesz spisac z energetyką umowę na tzw. "taryfę ekonomiczną" - jest ona tańsza, ale za to opłata stała jest wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romi 03.10.2002 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Zgadza się jest taka taryfa i nazywa się G13, ale można o nią wystąpić do swojego rejonu energetycznego jeśli przekracza się rocznie 10000 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 03.10.2002 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 W cenniku ZE Warszawa Teren nie znalazłem żadnej informacji o taryfie G13 (która zresztą według opisu kodów liter i cyfr powinna raczej oznaczać rozliczenie trójstrefowe) ani o żadnej taryfie ekonomicznej. Może jest to inicjatywa idnywidualna danego ZE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.10.2002 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2002 w końcu popytałam i znalazłam... w GZE (Górnośląski Zakł Energ) taryfa nazywa się G12E i warto ją mieć, gdy zużywa się rocznie więcej niż 8.000kWh (jest wysoka opłata stała, ale za to tańszy prąd), dzięki PS za rok Wam powiem, czy się opłacało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts