mieczotronix 18.08.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 czy do stelaży i spłuczek podtykonwych firmy Geberit pasują tylko i wyłącznie przyciski Geberit (strasznie drogie - 170 zł plastikowy 320 zł metalowy)? Czy są jakieś alternatywne zamienniki tańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.08.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Niestety tylko przyciski Geberita .W zeszłym roku instalowałam takowego, a przycisk mam metalowy - srebny mat, ale nie kosztował tyle! Chyba koło 250 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.08.2004 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 stal podrożała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 18.08.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Nie spotkałem żadnej alternatywy. Dranie chcą wykończyć inwestora na finiszu! U mnie srebrny mat (ale to chyba metalizowany abs albo coś podobnego) za stokilkadziesiąt i trochę tańsze plastyki (jak na plastyk to bardzo miłe w dotyku).Ale szoku dostałem kupując dystansową piankę do mocowania kibla wiszącego (u mnie 4 szt). Geberit oczywiście: kawałek pianki + dwie nakrętki za 30 zł.Nawiasem mówiąc: warto. Niestety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.08.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Tylko Geberit, ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.08.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Dokładnie ! Niestety ! I co najważniejsze Geberit dobrze wie, że są najlepsi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 18.08.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Dokładnie ! Niestety ! I co najważniejsze Geberit dobrze wie, że są najlepsi! Gwaracja na wiele lat....i "święty spokój". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.08.2004 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 myciekpo co ta pianka? to do każdego kibla? czy tylko do muszli geberita?ja mam kible kołą i chyba są bez żadnej pianki bo jak siadałem, to chrzęściły o kafelki - to po to ta pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.08.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Pianka musi byc. Niweluje ona naprezenia przenoszone na plytki przy siadaniu. To ze chrzesci to moze byc tego przyczyna. Mozntuje sie do kibla i do bidetu wiszacego No ale pianka moze byc innego producenta.Ale tak czy tak jakies 20-25 zlociszy trzeba liczyc.Ksztalty i tak wszystkie maja podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.08.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 myciek po co ta pianka? to do każdego kibla? czy tylko do muszli geberita? ja mam kible kołą i chyba są bez żadnej pianki bo jak siadałem, to chrzęściły o kafelki - to po to ta pianka? Nooo . Widzisz, tak jak wielu inwestorów wpadłeś w pułapkę Geberit-a . Najpierw stelaż parę stów, potem przycisk następne parę stów i do tego jeszcze pianka za parę dych . Do tego jeszcze muszla i deska. Drogie to kupcianie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.08.2004 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 hydraulik mnie ostrzegał o tych przyciskach, ale myślałem że będą po stówce. A tak za 3 przyciski muszę wybulić tyle ile nauczycielki zarabiają przez pół miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 18.08.2004 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Drogie to kupcianie No bo jak kto chce to robić na wisząco to trzeba bulić za ekstrawagancje. Mieczu - mi też chrzęściło przy pierwszym kiblu, więc zapytałem znajomego sprzedawcę, który otworzył szeroko oczy, że mi sprzedano kibel bez podkładki. To się nazywa podkładka tłumiąca hałas, ale przede wszystkim likwiduje naprężenia pomiędzy muszlą a ścianą z płytek. Zastanawiałem się też nad zwykłym silikonem, ale gdybyś kiedyś w przyszłości chciał zdjąć kibel to taki zasilikonowany można ponoć jedynie odrąbać. A nowy kosztuje... Aha - u mnie taka pianka jest do wszystkiego (kibel Roca, Koło i bidet Koło) - ma margines, który po przykręceniu kibla odcinasz nożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.08.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Mieczotronix a moze tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.08.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Mieczu - kurcze - to masz klopot Ale podpowiem ci - zamiast pianki czy innych podkladek kup zwykla tasme rozprezna 10/4 a jesli trafisz 10/2 zdejmij ten przybytek tasme przyklej do kibelka (z racji jego krztaltu - w odcinkach) i dokrec sobie znow srubeczki i siadz gwarantuje ze kafelki nie beda stekac wraz z toba ;) ;) ;) a pozniej w razie jakby co bez klopotu zdejmiesz i nic nie bedzie trzeba rozwalac - tasma klei tak naprawde tylko z jednej strony Koszt jednej rolki max 30 zet i kilka jesli nie kilkanascie kibli obskoczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 19.08.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Za przycisk do Geberita płaciłem coś koło 100 zł biały platik dzielony, a za piankę pod muszlę 25 zł jakiegoś innego producenta, była znacznie większa i wystarczyło ją dociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.08.2004 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Ja olałem Geberita i kupiłem Valsira. W końcu też poważna firma a różnica w cenie prawie 100% (np. przycisk biały - 43 PLN, metal- byba 100). A co wymienności przycisków to z tego co oglądałem dla w miarę zdolnego majsterkowicza nie ma problemu.No chyba że ktoś ma mentalność jak mój kolega który mając dwa filtry powietrza (ten sam producent)- różnica w cenie 100% wybiera ten z logo VW - no bo przeciez ma taki samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 19.08.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 ja wymienklem przy srubach montazowych za 50 zl do tego cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czytelnik 20.08.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ja olałem Geberita i kupiłem Valsira. W końcu też poważna firma a różnica w cenie prawie 100% (np. przycisk biały - 43 PLN, metal- byba 100)quote] Jak się sprawuje spłuczka Valsira , tez się zastanawiam czy warto płacić 100 % więcej za Gerberita , Valsir oferuje tez gwarancję 10 letnią. Jak długo ją użytkujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 22.08.2004 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Zainstalowana 3 mies. temu ale jeszcze nie mieszkam. Myślę że jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadiusz Godlewski 23.08.2004 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 No cóż, bogaci mają Geberity, a biedni walą kupę w dziurę i nie spłukują wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts