Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GEBERIT - dobór i montaż stelaża, dobór przycisku, modele, co pasuje?

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiałem się też nad zwykłym silikonem, ale gdybyś kiedyś w przyszłości chciał zdjąć kibel to taki zasilikonowany można ponoć jedynie odrąbać. A nowy kosztuje....

My zrobiliśmy na silikon - ale poczekaliśmy aż silikonowy wałeczek najpierw wyschnie. :lol: Jest super i nie trzeba rąbać.

> "Dokładnie ! Niestety ! I co najważniejsze Geberit dobrze wie, że są najlepsi! "

Jeśli chodzi o wykończeniówkę jestem laikiem a dziś walę ku..ę do zwykłego kibelka, chyba Cersanita. Nie zepsuł się ani razu od nowości stąd moje pytanie do znawców:

Dlaczego Geberit jest najlepszy i dlaczego warto wchodzic w te koszty ?

Pytanie jest poważne. Dziś jeszcze moge wybierać i widząc entuzjazm użytkowników Geberita nie chciałbym się pozbawić przyjemności płynących z jego posiadania, zaoszczędzając 500zł na tańszym kibelku.

dodałem później:

>"...jak mój kolega który mając dwa filtry powietrza (ten sam producent)- różnica w cenie 100% wybiera ten z logo VW - no bo przeciez ma taki samochód"

jednak różnią się części tego samego producenta z "VW" i "noname" - te pierwsze są SORTOWANE tzn. STATYSTYCZNIE zrobią kilkadziesiąt/set tys km więcej (może nie filtr ale amortyzatory czy łożyska tak). I wcale nie chodzi o koszt czy prestiż tylko o częstość wizyt w warsztacie.

Zakładam, ze Geberit tez może mieć jakieś "części sortowane"

• 5 months później...

Podobaja nam sie chromowane, ale sa b. drogie.

Nie głupio wyglądą też plastikowe malowane na "chrom" matowe

Które polecacie, jak sprawuja sie plastikowe - nie wycieraja sie tzn. chodzi mi o to czym są pomalowane czy dobrze sie to trzyma. Sprzedawca zapewniał, że są OK, bo on ma takie w domu, ale jakos do sprzedawców mam ograniczone zaufanie - wszystko zachwalaja tylko po to by sprzedac :)

Podobaja nam sie chromowane, ale sa b. drogie.

Nie głupio wyglądą też plastikowe malowane na "chrom" matowe

Które polecacie, jak sprawuja sie plastikowe - nie wycieraja sie tzn. chodzi mi o to czym są pomalowane czy dobrze sie to trzyma. Sprzedawca zapewniał, że są OK, bo on ma takie w domu, ale jakos do sprzedawców mam ograniczone zaufanie - wszystko zachwalaja tylko po to by sprzedac :)

PLASTIK!

PLASTIK!

I TYLKO PLASTIK I TO BIAŁY.

ŻADNE chromowane świecące i matowe metalowe - te sa piekne tylko na wystawach jak ich sie nie uzywa. W domu ślady paluchów bedą zawsze na takim materiale, chyba że Cie nie bedzie to razić albo po kazdym spłukaniu bedziesz doczyszczać te slady.

PLASTIK!

PLASTIK!

ŻADNE chromowane świecące i matowe metalowe - te sa piekne tylko na wystawach jak ich sie nie uzywa. W domu ślady paluchów bedą zawsze na takim materiale, chyba że Cie nie bedzie to razić albo po kazdym spłukaniu bedziesz doczyszczać te slady.

Popieram, na początku też planowałam chrom, ale przez przypadek dostałam biały plastikowy i teraz wiem, że to była szczęśliwa pomyłka :)

Nie wiem jak bym walczyłą z tymi paluchami.

A sam przycisk nieźle wygląda:)

PLASTIK!

PLASTIK!

Popieram, na początku też planowałam chrom, ale przez przypadek dostałam biały plastikowy i teraz wiem, że to była szczęśliwa pomyłka :)

Nie wiem jak bym walczyłą z tymi paluchami.

A sam przycisk nieźle wygląda:)

Neguję neguję neguję

wszystkie przyciski są wykonywane z tworzyw sztucznych (plastik to materiał wybuchowy)

a te chromowane są tez z tworzyw i metalizowane,

użytkuję takowy ponad rok i powiem że jestem bardzo miło zaskoczony bardziej brudzi sie lustro w łazience niż ten przycisk, wbrew podlądom wcale nie odbijają się palce na takiej powierzchni sam nie wiem dlaczego, natomiast ma on jedną wadę (ja mam błyszczący) odbija sie w nim wszystko jak w lustrze ale że jest on wypukły więc wszystko zmniejsza, to też :oops:

i to jest jedyna wada.

:p :P :p

użytkuję takowy ponad rok i powiem że jestem bardzo miło zaskoczony bardziej brudzi sie lustro w łazience niż ten przycisk, wbrew podlądom wcale nie odbijają się palce na takiej powierzchni sam nie wiem dlaczego

Może używasz rękawiczek do spuszczania wody ?;-) ;-)

U moich rodziców jest błyszczący Geberit i niestety ale paluchy na nim widac :(

u mnie nie ma sladow,bo je scieram jak myje lazienke-raz dziennie.plastikowe wygladaja jak w MC donaldzie,obciach!!!!!moze zamiast lustra folia aluminiowa-lustro tez sie brudzi

Gratuluje samozaparcia do codziennego sprzatania, ja wolę wykorzystac czas na inne rzeczy :) Niektórzy widno maja szersze horyzonty :evil: