Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GEBERIT - dobór i montaż stelaża, dobór przycisku, modele, co pasuje?

mieczotronix

Recommended Posts

nie trzeba samozaparcia,zeby posprzatac lazienke,chyba przyjemniej usiasc na WC czystym i pachnacym a nie na takim syfie.Na prawde te przyciski to zaden problem,nie wiem dlaczego tak piszecie.ja relaksuje si eprzy sprzataniu wiec nie przeszkadza mi przetarcie raz dziennei,polecam sie jakby komus sie nie chcialo

:lol:

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie trzeba samozaparcia,zeby posprzatac lazienke,chyba przyjemniej usiasc na WC czystym i pachnacym a nie na takim syfie.Na prawde te przyciski to zaden problem,nie wiem dlaczego tak piszecie.ja relaksuje si eprzy sprzataniu wiec nie przeszkadza mi przetarcie raz dziennei,polecam sie jakby komus sie nie chcialo

:lol:

Ale nie zapominaj, że nie każdy ma tyle czasu, aby codziennie sprzątać...

Jak ktoś po 8 godzinach stresu w pracy przychodzi do domu po drodze jeszcze robiąc zakupy i jeszcze musi zrobić obiad, to zapewniam Cię, że nie ma ochoty sprzątać...

Chromowany przycisk wcale nie jest dużo droższy od białego. U mnie będzie biały, na którym mniej widać paluchy, ale po prostu taki mi pasuje do łazienki.

Zbychu

I to ty tak gotujesz,sprzatasz?

To ja sie na kwatere do ciebie pisze.

Nie zapominaj ze ja mam malego szkodnika i jakos sobie daje rade,nie tlumaczny sie praca....a i obiad codziennie jest.

Dzis:

Poledwiczki wp w ciescie francuskim,faszerowana warzywami,ciekawa jestem jak wyjda.

Jesli jutro nic nie napisze to oznacz ze cos poszlo nie tak

Zbychu

I to ty tak gotujesz,sprzatasz?

To ja sie na kwatere do ciebie pisze.

Nie zapominaj ze ja mam malego szkodnika i jakos sobie daje rade,nie tlumaczny sie praca....a i obiad codziennie jest.

Nie, nie gotuję i nie sprzątam, bo moja żona nie pracuje zawowodo, tylko w domu :D

Piszę z obserwacji sąsiadów i znajomych, którzy pracują zawodowo i mają w domach ustalony harmonogram kto, kiedy i co sprząta :lol:.

Ty masz synka w domu, a inni są w pracy i dzieci w żłobku (przedszkolu), więc po drodze z pracy, a przed zakupami muszą jeszcze odebrać dzieci :( . Widzisz jak masz dobrze :lol:.

Dzis:

Poledwiczki wp w ciescie francuskim,faszerowana warzywami,ciekawa jestem jak wyjda.

To idę do Ciebie na obiad :lol:

lepszy slad paluchow na przycisku niz brudny kibel.

U mnie sa chromowane,zawsze czyste,lazienka to priorytetowe pomieszczenie i nie wiem jak trzeba sie zapuscic zeby miec paluch,to moze zamias lustra folia aluminiowa???

Zgadzam się w 100% - a swoje kupiłam dużo taniej na allegro!!!

Kwestia : widać slady paluchów czy nie to jedno.

A kwestia wytrzymałości GEBERITa to drugie.

Zwróćcie uwage na publiczne toalety.W większości instalują tam

plastikowe kolorowane na chrom czy inne metale.

Brudne czy nie ale nie widziałam żeby coś obłaziło !

A paluchów przyciskających jest na pewno więcej niż w domu.

• 2 months później...
Nie dawaj miedzy kibelek a plytki niczego co jest sprezyste!!! Ja na poczatku dalem pianke, ale po paru probach wywalilem ja - czulem jak siadalem ze muszla delikatnie chodzi. W koncu dalem zwylke linoleum - koszt 0zl (koledze zostal kawalek), a pozniej miejsce polaczenia muszli z plytkami plytkarz oblecial mi silikonem robiac artystyczna fazke.

Nie dawaj miedzy kibelek a plytki niczego co jest sprezyste!!! Ja na poczatku dalem pianke, ale po paru probach wywalilem ja - czulem jak siadalem ze muszla delikatnie chodzi. W koncu dalem zwylke linoleum - koszt 0zl (koledze zostal kawalek), a pozniej miejsce polaczenia muszli z plytkami plytkarz oblecial mi silikonem robiac artystyczna fazke.

jak nie dokreciles to chodzi, :wink: jak dobrze dokrecisz dopowiednim momenten :D to sie ruszac nie bedzie

• 3 weeks później...
czy wiecie moźr jakie przyciski pasują do stelażu Geberit Unifix bo kupiłem przycisk Samba i jest za mały, mam nadzieję że będę mógł go zamienić na ten właściwy.

Please help.

Przycisk Samba pasuje do stelaży Duofix. To posiadasz zapewne stelaż Unifix i potrzebujesz przycisk Twinline, o taki:

http://catalog.data.geberit.com/onlineCatalog/drawings/GIF_SCREEN/s100988_ZEI_001_01.GIF

nr. ref.

115.888.11.1 (biały)

115.888.46.1 (chrom matowy)

115.888.21.1 (chrom błyszczący)

dzięki. Czym różni się Duofix od Unifix?

Samba taka ładna. Nie ma czegoś piękniejszego do Unifix'a?

Pozdr

Niestety, ale ja tez będąc nieświadomym kupiłem Unifix-a :(

Duofix jest co prawda droższy, ale o wiele ładniej wygląda.

Generalnie oba stelaże różnią się wymiarami (Duofix jest niższy), przyciskiem (Duofix ma mniejsze i kilka różnych do wyboru) oraz ceną (Duofix jest droższy).

Dzięki za informacje. No niestety będzie trzeba założyć ten wielki przycisk. Widziałem na stronie Geberit że jest nowy przycisk do nowego Unifix'a.

Ciekawe ile kosztuje.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki.

Niestety nowy przycisk też jest mniejszy (24,6X16,4).Mam ten sam problem nieświadomie kupiłem UNIFIXA i niestety jest już zabudowany (chyba mnie żona ubije... :-? ) a tam potrzebny jest przycisk (34x18,5)

Zastanawiam się ,czy jest możliwość zostawienia ewentualnie mniejszego otworu w glazurze i wstawienia mniejszego przycisku.

Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia to proszę o pomoc.

Piotrek