pokar 06.05.2005 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 UWAGA!!!! Unifix oprócz wymiarów i przycisków ma jeszcze ten szkopuł, że jest konstrukcją starą i już przed dwu laty wycofywaną z produkcji. Być może Geberit nie przestał rzeźbić Uni, a może ktoś miał naprawde spore jego zapasy ( tzw. Zachód ???). W każdym razie moja ( ex-) firma już dwa lata temu na gwałt czyściła magazyny z Uni. A tak naprawdę szczerze polecam Rapid'a L z Grohe. Proszę się nie przerażać że Grohe to musi być drogie - sama spłuczka kosztuje ok. 573 zł - 590 zł., przycisk ok. 100 - 115 zł (okolice Wrocławia ) A solidny i niezawodny. Ponadto pzycisk ma sporo mniejsze wymiary. http://www.grohe.pl/grohe/index.php?id=4718 Jeśli chodzi o stelaż do pisuaru, bidetu, czy umywalki - nie widzę żadnego problemu, aby wyrzeźbić go sobie samemu. Trochę pojęcia o spawaniu, kątowników, czasu i gotowe. Uszczelkę czołową ( piankę, gąbkę, jak kto woli ) należy stosować. Przy odpowiednio silnym dokręceniu muszli wiszącej nic nie czuć, żadnego gibania. Można zamiast geberitowskiej bez problemu wrzucić piankę od paneli, też zdaje egzamin. Ponadto uszczelka czołowa wygłusza - nie tworzy się z muszli i kafli pudło rezonansowe jak w dobrej gitarze. I sąsiedzi na nas nie klną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 09.05.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Polecam przyciski chrom mieszany, tzn. same przyciski chrom matowy, a część stała chrom błyszczący. Ładnie wyglądają i paluchów nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 09.05.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Też mam Geberita i też ścięły mnie ceny przycików ale cóż jak powiedziało się A to mówi się B. Co do pianki to nie dostałem z kibelkami więc pytkarz uradził i kupiliśmy piankę pod panele!! Podwójnie pod kibelkiem, po przykręceniu odcięta i kibelek wysilikonowany - nic nie trzeszczy i żaden koszt!! A tak prawdę mówiąc wszyscy mówią że Gberit najlepszy - gdybym nie kupił to jeszcze bym zmienił!!! Nie pamiętam nazwy producenta ale gość u którego kupowałem kibelki umywalki itd. pokazywał mi stelaż do kibelka gdzie dostęp po zamontowaniu do wnętrza jest taki sam jak do Geberita (podobno to oni produkują zbiorniki dla Geberita) no i oczywiście cena była niższa!!!! Trochę późno się dowiedziałem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinek21 09.05.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 czy do stelaży i spłuczek podtykonwych firmy Geberit pasują tylko i wyłącznie przyciski Geberit (strasznie drogie - 170 zł plastikowy 320 zł metalowy)? Czy są jakieś alternatywne zamienniki tańsze? Mam dwa kibeli na gebericie. Podwójny przyciskc (biały) kosztował mnie około 80 zł, drugi, kupowany około 2 lat później od pierwszego około 120. Teraz jak widzę cena wygląda jeszcze lepiej. A w sumie to tylko kawałek plastiku i kawałek blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 09.05.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 A tak naprawdę szczerze polecam Rapid'a L z Grohe. Proszę się nie przerażać że Grohe to musi być drogie - sama spłuczka kosztuje ok. 573 zł - 590 zł., przycisk ok. 100 - 115 zł (okolice Wrocławia ) A solidny i niezawodny. Ponadto pzycisk ma sporo mniejsze wymiary. http://www.grohe.pl/grohe/index.php?id=4718 No właśnie, w ostatniej chwili zmieniłam na Grohe, bo po pierwsze: stelaże są prawie o połowę tańsze od Geberitów (ok. 480zł do zabudowy lekkiej), po drugie przyciski też są tańsze a po trzecie wg. mnie są ładniejsze.(oczywiście rzecz gustu ) I tak samo jak na Geberity nie słyszałam żeby ktoś narzekał na Grohe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 09.05.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Ja za system Grohe do zabudowy ciężkiej płaciłem coś 390 z groszami do zabudowy lekkiej było około 450 zł - znacznie lepiej niż Geberit a przyciski ?!no cóż o tym juz było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 09.05.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 a przyciki mam Grohe (model Chiara)http://www.technografik.com.pl/dal/37616000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 09.05.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Uszczelkę czołową ( piankę, gąbkę, jak kto woli ) należy stosować. Przy odpowiednio silnym dokręceniu muszli wiszącej nic nie czuć, żadnego gibania. Można zamiast geberitowskiej bez problemu wrzucić piankę od paneli, też zdaje egzamin. Ponadto uszczelka czołowa wygłusza - nie tworzy się z muszli i kafli pudło rezonansowe jak w dobrej gitarze. I sąsiedzi na nas nie klną Można na silikon, na jedno wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 09.05.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 a przyciki mam Grohe (model Chiara) http://www.technografik.com.pl/dal/37616000.jpg lafcadio, też mi się właśnie takie podobają (baterie też z tej serii, ale cena ) A czy te przyciski tzn. obudowę można ustawić w poziomie ale tak żeby środek został? Tzn. żeby obudowa przycisku była szersza niż wyższa...(ale namieszałam ) Bo pan w sklepie powiedział mi...że chyba można... a mi nie wystarcza:"chyba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 10.05.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Z tego, co pamiętam, to niebałdzo.W korpusie zbiornika są gwinty czterech śrub, które utrzymują ramkę przycisku. Są ustawione "w pionie". To chyba wszytko w temacie przekręcania. Przycisk Chiara, podobnie jak baterie tej serii, jest drogi pierońsko. Ale Surf, albo Skate są zdecydowanie tańsze. Pzdr. Pokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 10.05.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Obserwujac ceny przycisków Geberita zastanawiam się czy zakup ich w ilościach hurtowych nie jest najlepszą inwestycją na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 11.05.2005 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Z tego, co pamiętam, to niebałdzo. W korpusie zbiornika są gwinty czterech śrub, które utrzymują ramkę przycisku. Są ustawione "w pionie". To chyba wszytko w temacie przekręcania. Przycisk Chiara, podobnie jak baterie tej serii, jest drogi pierońsko. Ale Surf, albo Skate są zdecydowanie tańsze. Pzdr. Pokar No nie do końca albo ja miałem takie szczęście bo za Przyciski Chiara płaciłem 152 zł a za za Surfa było coś ok 130 zł tak że różnica nie jest powalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek123 15.05.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2005 Sklep internetowy REWELACJA http:// www.taniesplukiwanie.gadno.pl[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 23.12.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 chcemy kupic geberity i pogubilismy sie w tym wszystkim...czym one sie roznia-np. uni od duofixa? tylko tym przyciskami? a co z promocjami w liroyu? tam jest za 395 zl-czy warto?pomozcie bo czas goni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.12.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Oprócz przycisków,pasują do różnych rodzajów klopków.Ja się tak załatwiłam,miałam upatrzony kibelek,ale po zamontowaniu Geberita okazało się,że on nie pasuje do upatrzonego kibelka musiałabym wybrać inny (droższy) Geberit,o czym nie wiedziałam przy zakupie.I zamontowałam w końcu inną wersję kibelka.Zwróć może i na to uwagę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 02.02.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Powiedzcie mi jak daleko będzie wysunięty Geberit po zmontowaniu. Jestem w trakcie rozplanowywania łazienki i nie wiem czy zmieszczę go w pewnym miejscu. A może ktoś ma narożny? Jak daleko wtedy jest wysunięty? Pytam raczej o minimalne odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 o ile pamietam dla Duofixa to minimum 14 cm + grubosc okładziny przed stelarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 02.02.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Dokladna specyfikacja techniczna jest na stronie producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.09.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dzisiaj hydraulik zamontował wc. Stelaż z Geberita (duofix), przycisk też (zgodnie z oznaczeniem na stelażu 115.100.XX.1). Po uruchomieniu obie częsci przycisku leją wodę z taką samą "siłą rażenia" (duuuużo). Zgodnie z informacjami producenta jedna część powinna lać 3 litry, druga 6 litrów. Obie leją 6 l Hydraulik nie wie dlaczego Ja tym bardziej nie wiem Pomóżcie, proszę. Co może być przyczyną??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.09.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Może jednak ktoś się domyśla co może być przyczyną Pomóżcie, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts