theodolit 29.09.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Jedyny pomysł jaki do głowy przychodzi to to ze jest zle wyregulowany poziom wody w spłuczce http://catalog.geberit.com/File_Container/Documents/Instructions/00070545.pdf to na obrazku nr 9 bodajże - jest pokazany kreciołek od poziomu wody w spłuczce - moze poziom jest niski i oba przyciski wydaja sie tyle samo wody uzywac ... pozatym nie mam pomysłu bo ja teoretyk - rzadko tam zaglądam ;D pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.09.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Też nad tym rozmyślałam, ale wody leci duuuużo więcej niż 3 litry, więc poziom chyba nie jest za niski. Dzięki Tobie wpadłam na pomysł, żeby napisać do Geberita Ciekawe co mi odpowiedzą (jeśli odpowiedzą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 30.09.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Sprwadź z rysunkową instrukcją montażu przycisku. Tam można zrobić przez przypadek tak, że oba przyciski leją dużo wody(może pozamieniane przyciski zielony i biały). Jeżeli chodzi o regulację to regulujesz poziom pływaka a nie ile wody jest w spłuczce-tam zawsze będzie tyle samo wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.09.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Dzięki za odpowiedź. Muszę zapytać bo mnie zainteresowało. Czy pływak nie jest po to, żeby gdy znajdzie się na odpowiedniej wysokości zamknąć dopływ wody do spłuczki? Co do bolców w środku spłuczki, zaglądałam tam i nie są w różnych kolorach, tylko jeden jest wąski, a drugi szeroki. Hydraulik próbował je zamienić miejscami, ale wtedy jeden bolec nie sięga tam, gdzie powinien. Na razie jest założone tak, jak się to dało założyć. Na szczęście jeszcze nie przeprowadziliśmy się, więc jest trochę czasu, żeby to rozpracować. Napisałam wczoraj do Geberita, dziś żadna odpowiedź jeszcze nie przyszła. Jak coś dojdzie, to dam znać. Dziękuję za zainteresowanie i bardzo proszę o dalsze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 30.09.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 a jak zdejmiesz przycisk i paluszkiem wciśniesz oczko od 3l to oczko od 6l stoi w miejscu czy porusza się bardziej lub mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.09.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 O ile dobrze pamiętam, to stoi w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Wyobraźcie sobie, że zadzwonił do mnie serwisant z Geberita, żeby umówić się na wizytę reklamacyjną. Omal nie zemdlałam z wrażenia. Przyjedzie w przyszłym tygodniu Napiszę potem jaka była diagnoza i jak temu zaradził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 03.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Czy na przycisku Samba polysk mocno widac "paluchy" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Chyba będzie trzeba przyciskać łokciem Też mam Geberita, całkiem niechcący. Hydraulik zapytał mnie czy ma być wiszący, czy stojący, Chciałam wiszący. Jak wróciłam z pracy Geberit był już zaprawiony w ścianie , więc nie było wyjścia. Potem jeszcze niespodzianka przy kupowaniu przycisku - cena, a po zamontowaniu okazało się, że spłuczka nie działa tak jak powinna. Hydraulik nie wie dlaczego, a ja nie wiem tym bardziej Czekam na serwisanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 04.10.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 U mnie jeszcze gorzej. Przy rozprowadzaniu instalacji hydraulik zamontował mi chyba najtańszy na rynku stelaż (delfin) i jak się potem okazało do niego jest tylko jeden przycisk który akurat nie bardzo mi odpowiada Już myślałam żeby wymienić cały stelaż ale on jest zabetonowany w posadzce i do tego już zabudowany płytą. Mój fachman "złota rączka" stwierdził żebym kupiła sobie przycisk obojętnie jaki który mi się podoba i on go zamontuje. Obawiam sie jednak że to nie zda egzaminu i pieniądze będą wyrzucone w błoto.. Czy ktoś z Was może już tak kombinował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Nie wiem jak Defin, ale Geberit ma do każdej spłuczki odpowiednie przyciski określone symbolami i niestety nie można ich stosować zamienne, nawet z innymi przyciskami Geberita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
resor 04.10.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Czy na przycisku Samba polysk mocno widac "paluchy" ??? połysk to nie ma problemu.widac odciks jak ma sie tłuste łapyalbo cos.łatwo wyczyscic itd. prawdziwe jazda zaczyna sie jak klienci zakupia sobie niby nierdzewny/matowy przycisk.widac każde dotkniecie palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 04.10.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 (edytowane) Ja olałem Geberita i kupiłem Valsira. W końcu też poważna firma a różnica w cenie prawie 100% (np. przycisk biały - 43 PLN, metal- byba 100)quote] Jak się sprawuje spłuczka Valsira , tez się zastanawiam czy warto płacić 100 % więcej za Gerberita , Valsir oferuje tez gwarancję 10 letnią. Jak długo ją użytkujesz ? Ponawiam odpowiedź po 4 latach - Wszystko działa - wybór Valsira to było to. Po 6 latach b.z. Edytowane 24 Października 2010 przez pawel_l uaktualnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deber 25.10.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 nie chce, zebyscie to traktowali jako nachalna kryptoreklame, ale zostalem potraktowany w tak przyzwoity sposob, ze postanowilem podzielic sie moim pozytywnymi wrazeniami z kontaktow z pewna firma widac sa jeszcze uczciwi ludzie (i firmy) na tym swiecie. i nie kazdy post musi sie zaczynac od uzalania sie na zly swiad i niesolidnych kontrahentow jakis rok temu miotalem sie z zakupami roznych sprzetow przed planowanym remontem lazienki. troche grzebalem po forach (wywiad dzialal rowniez tutaj ) i po wielu roznych wahaniach postanowilem zainwestowac w marke, czyli stelaz rzeczonego geberita. jakis czas pozniej i gdzie indziej kupilem przycisk i... remont odwlekl sie na czas jakis. powiedzmy, ze teraz dopiero zaczal sie pomalu konczyc. postanowilem wiec zamontowac tzw. duperele, jak np, rzeczony przycisk. szybko zauwazylem, ze brakuje popychaczy. nie wiem, gdzie je wcielo, grunt, ze bez nich ustrojstwo nie zadziala. tj. zadziala, owszem, ale bez przycisku i trza bedzie zawsze pchac paluch do odpowiedniej dziurki, a nie o to przeciez idzie w nowej, wyremontowanej lazience. nie zawsze o to w kazdym razie postanowilem sprobowac przez formularz kontaktowy na stronie producenta i - choc nie bardzo wierzylem w sukces - o dziwo dosc szybko dostalem mailowa odpowiedz. mily pan bartosz (raz jeszcze wielkie dzieki!) obiecal przyslac elementy, co tez po paru dniach zrobil. dodam, ze nieodplatnie i kurierem. alleluja! na tym jednak nie koniec. pierwszy raz bawilem sie w "te rzeczy" wiec dopiero przy kolejnej probie okazalo sie rowniez, ze w moim zestawie brakuje kolkow dystansowych do zamocowania tego przycisku (nie jestem hydraulikiem, jak sie domyslacie...). nie wiem, jak to sie stalo, ale prawdopodobnie fachmani pozbywajac sie kartonow, pozbyli sie tez tych dwoch w koncu niewielkich kawalkow plastiku. zalamka po prostu :/ postanowilem jednak raz jeszcze sprobowac i wyslalem kolejnego maila do pana bartosza z prosba, zeby mi to odlozyl, jesli sie da, a ja sobie po to podskocze. spodziewalem sie raczej odpowiedzi odmownej, w koncu kazdy sie moze zniecierpliwic i jakaz odpowiedz otrzymalem? ze znow mi to wysle. i znow wyslal kurierem i nieodplatnie. krotko podsumowujac: firma zainwestowala dodatkowych pare zlotych w dobra relacje z klientem (choc wcale przeciez nie musiala, nie wymagano nawet ode mnie zadnych dowodow zakupu), klient jest bardzo zadowolony. oby takich firm wiecej. wnioski: warto jednak czasami doplacic za marke (dodam, ze sam sposob montazu i rozwiazanie bardzo mi sie przy tym majsterkowaniu spodobalo). szczerze wszystkim polecam. i pozdrawiam, deber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.01.2009 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 napisz napisz jak ktoś szuka tego problemu, w wyszukiwarce wyskakuje twój wątek... na razie niedokończony... pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Przepraszam, zapomniałam napisać. Za 2 dni po wysłaniu maila z moimi danymi kontaktowymi zadzwonił do mnie pan serwisant i umówił się na pasujący mi termin. Punktualnie przyjechał w wyznaczony dzień, spuścił wodę jednym przyciskiem, odczekał aż się napełni, spuścił drugim i wymienił całą część (chyba się to dzwon nazywało). Spisał protokół reklamacji i spłuczka działa jak naleź ży. Wszystko było w ramach gwarancji - bezpłatnie i bardzo sympatycznie. Dodam, że serwisant jechał do mnie ponad 70 km Mówił, że zdarzają się takie wypadki, kiedy nie działa to jak należy i wtedy wymieniają całą część. Należy więc wychwalać Geberita za jego podejście do reklamacji i do klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 06.01.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 mam ten sam problem ze stelażem grohe możesz napisać jakich dokumentów(dowód zakupu? faktura?) potrzebowałaś do uwzględnienia tej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.01.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Chodziło o dowód zakupu, miałam fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 07.01.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mówił, że zdarzają się takie wypadki, kiedy nie działa to jak należy i wtedy wymieniają całą część. Ja mam dwa stelaże i oba działają tak samo źle. Czy tą "część" można wymienić już w obudowanym płytą i obklejonym płytkami stelażu?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Właśnie tak! Mój też był zrobiony na gotowo. Pan zdjął przycisk, wyjął co trzeba, wsadził nowe i działa Podobno w tym tkwi zaleta Geberita, że w obudowanym można wymieniać części nie siejąc spustoszenia w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts