Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GEBERIT - dobór i montaż stelaża, dobór przycisku, modele, co pasuje?

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wydaje mi sie bo nikogo poza mna nie było. Pozatym zaworek pewnie jest w środku - czyli trzeba zdjac obudowe (przycisk) i tam sie dostac do zaworka. Dzwonilem do taty i powiedział, że to pewnie pływak się zblokował i nie puszcza wody...

• 1 month później...
Nie wszystkie przyciski do Geberta można od ręki kupić. Na niektóre się długo się czeka bo muszą ściągnąć np. od producenta. Jak wybierzesz sobie przycisk to koniecznie zapytaj o jego cenę. Myśmy się trochę wkopali, wybraliśmy w sklepie przycisk z katalogu taki, który nam się podobał ale że nie było go w wersji niebłyszczącej więc musieliśmy wybrać inny w miarę ok, ważne, że pasował do reszty (model Bolero). Czekaliśmy ponad 2 m-ce, bo trzeba było go sprawdzać aż z Niemiec. Żałuję, że o cenę nie zapytaliśmy, ale nie przypuszczałam, że cena za przycisk może być tak wysoka :o. Wygląda w sumie zwyczajnie a jego wyjątkowość polega na tym że jest satynowany. Napiszę tylko, że ten sam przycisk w wersji chrom mat jest 3,5 razy tańszy do tego co kupiliśmy. Ja bym go w sumie nie kupiła ale było to w sklepie kuzynki małża i jak poszedł za niego zapłacić to choć oczy mu się otwarły szerzej niż zwykle, to małżowi niezręcznie było się wycofać z transakcji. To pierwsza rzecz w mieszkaniu, która moim zdaniem nie jest warta swojej ceny. Żałuję, że wcześniej choćby na Allegro nie sprawdziłam cen :roll:

Ja mam oba błyszczące srebrne i wystarczy raz w tygodniu porządnie wypucować.

A ja nie wiem czy swój plastikowy, biały - który ciągle wygląda jak nowy - kiedyś pucowałam, a trochę już mieszkam.

No to gratulacje - dotykasz po siku albo co gorsza czym innym przycisku i wcale go nie myjesz? Suuuper... :-?

mam Sambe chrom mat

kupilam (na Allegro) bo byla najtansza sposrod chromowanych pasujacych do mojego stelaza, z przesylka kosztowala jakies 150 zl

inne, ladniejsze modele przyciskow Geberita byly w cenie 200-300 zl. Uwazam ze to przegiecie taka cena za kawalek plastiku :roll: