free_shop 11.08.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 byle zachować odpowiednia wysokość montażową (tam na stelażu jest znacznik 1m - ma on być na wys. 1m od poziomu gotowej podłogi). A co z ergonomią? Mam 198 cm i nie będę siedzieć na desce z kolanami pod brodą Albo ktoś, kto ma metr pięćdziesiąt w szpilkach, też nie siada po to, aby pokiwać sobie giczołami Moim zdaniem, znacznik jest po to, aby ta czynność też była przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 byle zachować odpowiednia wysokość montażową (tam na stelażu jest znacznik 1m - ma on być na wys. 1m od poziomu gotowej podłogi). A co z ergonomią? Mam 198 cm i nie będę siedzieć na desce z kolanami pod brodą Albo ktoś, kto ma metr pięćdziesiąt w szpilkach, też nie siada po to, aby pokiwać sobie giczołami Moim zdaniem, znacznik jest po to, aby ta czynność też była przyjemnością Po to masz regulację na śrubach,żeby ustrzec się niewygodnej pozycji przy .....siadaniu.1m jest tylko wys. domyślną a ty jesteś tym ,który taką wys ustala na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.08.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 byle zachować odpowiednia wysokość montażową (tam na stelażu jest znacznik 1m - ma on być na wys. 1m od poziomu gotowej podłogi). A co z ergonomią? Mam 198 cm i nie będę siedzieć na desce z kolanami pod brodą Albo ktoś, kto ma metr pięćdziesiąt w szpilkach, też nie siada po to, aby pokiwać sobie giczołami Moim zdaniem, znacznik jest po to, aby ta czynność też była przyjemnością Wbrew pozorom przy zamontowaniu klopa na takiej domyślnej wysokości jest bardzo wygodnie - też byłem pełen obaw, jak zobaczyłem miskę po montażu (wydawała mi się za nisko), ale jak już usiadłem, to stwierdziłem, że jest bardzo wygodnie. Nadmienię, ze do niskich nie należę (aczkolwiek przy Tobie to fakt - mikrus jestem ). Ta wysokość domyśla jest wynikiem badań ergonomicznych. Pozwala na korzystanie z klopa osobom o różnym wzroście - u mnie bezproblemowo korzystają z naszego klopa moje dzieciaczki - jedno trochę ponad metr, a drugie z metra jeszcze cięte Więc uważam, że trochę obawy na wyrost. Weź pod uwagę też innych użytkowników w swoim domu, a nie patrz tylko na siebie To jest egoizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 12.08.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Byłem obejrzeć przyciski Geberita na ekspozycji w Warszawie. Jednocześnie zapytałem się o montaż stelażu. Otóż zgodnie z zaleceniami stelaż Geberita nie nie wolno montować w betonie. Czyli wg. mnie wchodzi w grę tylko montaż na wylewce. to dlaczego w instrukcji jest namalowane że stopa ma regulację od 0 do -20? czyli stoi na wylewce ( poziom 0 ) albo na chudziaku - wtedy mamy poziom minus x cm. BTW: w tych ich instrukcjach jednostką miary jest cm, ale bez wyraźnego napisania "cm"- po prostu nie podają jednostki miary - trochę mnie to zdziwiło - zwykle wymiary podawane są w mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.08.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Byłem obejrzeć przyciski Geberita na ekspozycji w Warszawie. Jednocześnie zapytałem się o montaż stelażu. Otóż zgodnie z zaleceniami stelaż Geberita nie nie wolno montować w betonie. Czyli wg. mnie wchodzi w grę tylko montaż na wylewce. niekoniecznie, robisz stelaż na chudziaku/stropie, zabudowę np. z profili (płytując lub nie) a taśmę brzegową czy styropian brzegowy układasz do zabudowy, czyli wylewka kończy się przed zabudową i geberitem, stelaż geberita nie jest wtedy zalany betonem a stoi na chudziaku/stropie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 16.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Byłem obejrzeć przyciski Geberita na ekspozycji w Warszawie. Jednocześnie zapytałem się o montaż stelażu. Otóż zgodnie z zaleceniami stelaż Geberita nie nie wolno montować w betonie. Czyli wg. mnie wchodzi w grę tylko montaż na wylewce. niekoniecznie, robisz stelaż na chudziaku/stropie, zabudowę np. z profili (płytując lub nie) a taśmę brzegową czy styropian brzegowy układasz do zabudowy, czyli wylewka kończy się przed zabudową i geberitem, stelaż geberita nie jest wtedy zalany betonem a stoi na chudziaku/stropie Myślisz że fachowy będę chcieli bawić się w takie rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.08.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 żadna zabawa, jedynie inna kolejność z zachowaniem poprawności montażuu siebie tak właśnie zrobię (sam) bo tak mi wygodniej, poza tym nie wydaje mi się zbyt trwałe i poprawne montowanie stelażu i suchej zabudowy do wylewki pływającej, nie wierzę że pracująca (tym bardziej z podłogówką) wylewka nie spowoduje nadmiernych naprężeń, pracy w efekcie ryz i spękań na lekkiej zabudowie, trwalsze wydaje się być oddylatowanie lekkiej suchej zabudowy od wylewki i zakotwiczenie jej w elementach stałyc takich jak ściana, strop/chudziak,a jakich fachowców masz na myśli, mówiąc że się nie będą chcieli "bawić"? hydraulika, tego od zabudowy czy od posadzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KB1 03.09.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam, Czy orientujecie się czym różni się Geberit Basic od Geberita Duoflex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.09.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 chyba duofix...http://www.geberit.com.pl/geberit/inet/pl/wcmspl.nsf/Pages/prod-prod-inst-duo-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KB1 03.09.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 racja, Duofix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.09.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 kupiłam ten z większą ilością przycisków- bo na etapie montazu nie miałam pojęcia jaki mi się będzie podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 03.09.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Model DuofixBasic jest "mniej zaawansowany" technicznie od Duofix.Kiedys pytalem przedstawiciela Geberita i powiedzial, ze sa w nich troche inne "bebechy" -podobno na korzysc Duofix -jest to model "wyzszy" od DuofixBasicSzczegolow jakis specjalnych nie pamietam, ale na podstawie owczesnych informacji zakupilem Duofix'y. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KB1 03.09.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzięki, chyba rzeczywiście kupię ten droższy. Poza tym chyba tylko do Duofixa pasuje przycisk Samba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 03.09.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ta droższa wersja ma inną gamę przycisków... ta droższa wersja jest cichsza... przy napełnianiu się wodą , oczywiście... i tak jest przecież zwykle zabudowany więc za wiele nie hałasuje.... no ale.... postęp Panie , to postęp.... tak czy siak mój zawór w gebericie jest do wymiany , czasami przepuszcza wodę i się nie blokuje.... chyba mam pecha.... bo geberity się pdobno nie psują... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KB1 03.09.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzięki Annecy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emwuel 03.09.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ta droższa wersja ma inną gamę przycisków... ta droższa wersja jest cichsza... przy napełnianiu się wodą , oczywiście... i tak jest przecież zwykle zabudowany więc za wiele nie hałasuje.... no ale.... postęp Panie , to postęp.... tak czy siak mój zawór w gebericie jest do wymiany , czasami przepuszcza wodę i się nie blokuje.... chyba mam pecha.... bo geberity się pdobno nie psują... pozdr Geberit cieknie? Też mi podciekał, panie tego no... i zadzwoniłem, i dali za darmo nowy a już sobie sam założyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 03.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ta droższa wersja ma inną gamę przycisków... ta droższa wersja jest cichsza... przy napełnianiu się wodą , oczywiście... i tak jest przecież zwykle zabudowany więc za wiele nie hałasuje... Zdziwiła byś się. Właśnie śpię przy ścianie za którą jest geberit. Nie powiem, żeby mnie budził, ale moje dziecko kilkumiesięczne jak jeszcze nie dość mocno śpi to się budzi gdy ktoś spłucze kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka2008 29.10.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Przepiękne są te przyciski Sigma 50 z tym ornamentem z listkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.10.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Po wyprobowaniu kilku przycisków okazalo sie ze do mojego stelaza pasuje tylko model SIGMA. Niestety Sigma 50 jest za droga wiec bede miala Sigme 20. masakra jakas z tymi przyciskami...niby tyle tego a pasuje akurat ten drogi:( No coz mam tylko nadzieje ze efekt spłukiwania mi to wynagrodzi:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 29.10.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 iwett27 te sigma20 też są bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts