gelo441 08.04.2025 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 13:12 Witam! Po przeanalizowaniu poboru i wprowadzenia wyszło mi, że pobór to 3000 kWh, a wprowadzenie to 2800 kWh. Pomnożyłem pobór razy 0,7 (cena kWh z hakiem) a wprowadzenie razy 0,2 (cena kWh z hakiem). Wyszło: - Pobór 2100 PLN - Wprowadzenie 560 PLN. A my dostaliśmy 3200 PLN odjąć wprowadzenie 245 PLN + jakieś 2 - 3 małe rachunki za kilkadziesiąt złotych. Pierwszy rachunek też jest podejrzany bo aż 4800 PLN. Zainteresowałem się tym, ponieważ na Internecie czytałem, że pompa ciepła w domu 150 m2 powinna mniej więcej zużyć około 2000 - 3000 PLN rocznie. A tu jeszcze fotowoltaika. Panie w gminie dziwiły się, że w ogóle płacimy za prąd. Na Internecie też piszą, że fotowoltaika powinna pokryć całoroczną potrzebę na prąd. Tym bardziej, że u nas cały czas susza była, ludziom wody brakowało i dużo słońca było. Na dodatek mamy Solary na wodę ciepłą. To ciekawe ile by wyniósł rachunek gdybyśmy grzali wodę cały rok. Dom 160 m2. Fotowoltaiki mamy 8 albo 9 czegoś tam. Płacimy co pół roku - ten rachunek jest za pół roku. Czy mógłbym prosić o pomoc, czy mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 08.04.2025 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Wtorek o 15:00 Nie piszesz stare czy nowe zasady tzn kiedy montowałes fotovoltaikę jeśli na nowych zasadach to się nie dziw bo ty wprowadzasz czytaj sprzedajesz średnio po 30 groszy a to co pobierasz to co najmniej 1 złotówka i aby to się jako tako spinało to 10kwp powinno być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts