Gość 10.02.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 witamdzisiaj chce oddac wnioski o warunki techniczne przylaczyw projekcie muratora byly gotowe formularze wnioskowdo wodnokanalizacyjnych spraw sa tam az trzy wnioski1. o przylacze wody2. o przylacze do kanalizacji3. o przylacze do kanalizacji wody opadowej , deszczowki- i tutaj jako parametzr podac nalezy jaka jest powierzchnia utwardzona na dzialce problem polega na tym, ze nie wiem co z tym fantem zrobic, bo nie wiem jaka bedzie na mojej dzialce powierzchnia utwardzona a druga sprawa to nie wiem, czy jak tam czegos nie wpisze, to potem przyjdzie mi placic jakies oplaty za deszczowke. Chodzi o to ze wolalbym za deszczowke nie placic, tym bardziej , ze bede ja pewnie lapal do jakiejs beczki , zeby podlewac kwiatki doradzcie mi prosze co robic w tej sprawie?- moze nie oddawac tego wniosku o deszczowke?ale czy wtedy nie okaze sie nagle , ze czegos brakuje i geodeta nei zrobi mi przylaczy?kurcze jak mnei te papierki denerwuja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 prosze odpowiedzcie jak to jest z ta deszczowkato pilne, bo dzisiaj chce wyslac te podania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 prosze nei ch sie ktos wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.02.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Leon Po pierwsze i to jest najważniejsze !Musisz się dowiedzieć czy w Twojej ulicy jest :kanał deszczowy lub ogólnospławny.Bez spełnienia tego warunku nie masz co sobie głowy zawracać.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.02.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Ja mam budynek w centrum - w warunkach zabudowy mam tylko wpisane "zagospodarowanie wody deszczowej". Nic więcej. Wydaje mi się że możesz sobie darować przyłącze do kan deszczowej - no chyba że masz działkę 400m2 i w tym 200 zabudowane a reszta utwardzona O warunki dotyczące kanalizacji deszczowej możesz zawsze wystąpić później. Ja nawet się zastanawiałem nad tym przyłączem, ale doszedłem do wniosku, że lepiej deszczówkę zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.02.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Na Twoim miejscu, cieszyłbym się, że mam takie przyłącze...Sądze, że koszt na pewno nie będzie porażający /podaj powierzchnię zabudowy, którą masz orynnowaną i koniec - tylko z niej będziesz zbierał deszcz/. Nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na koszty... Na prawdę masz szczęście... Ja deszczówki nie mogę odprowadzać do kanalizy... I wpada mi ona do studni sączni - 4m3 Przy większym deszczu wypełnia mi się to w ciągu dnia.... Spadek lustra jest o ok. pół kręgu na dzień... Więc co chwile się przelewa...Poza tym deszcz masz jak pada, kiedy i tak podlewać nie trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 pytanie jest takie czy mi tego nie bedzie np brakowac do dostania zgody na budowezeby byla jasnosc ja nie chce odprowadzac deszczowkiwole ja zbieracale w muratorze byl taki wzor pisma i teraz mam problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.02.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Sorry, ale Twoje pytanie było trochę "rozwodnione"... może tą deszczówką Spytaj się po prostu człowieka, który robi Ci projekt zagospodarowania działki, co masz zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 w planie przstrzennym mam zapis:ustala sie : budowe systemu kanalizacji sanitarnej i deszczowej.... i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts